Mehmet Coşkundeniz Başlangıcına bak ilişkinin sonunu anla
HABERİ PAYLAŞ

Başlangıcına bak ilişkinin sonunu anla

Haberin Devamı

İlişkiniz aşkla başlamışsa, dünyanın en şanslı insanı sizsiniz demektir. Ama her ilişkide aşk olmuyor maalesef. Başka dinamikler de bir ilişkiyi yaşamaya yeterli olabiliyor. İçinde aşkın olmadığı ilişkilerin başlama sebepleri çok önemli. Çünkü bu sebepler, ilişkinin sonunu gösteren en önemli işaretlerdir. Bir başka deyişle, aşk haricinde başka bir sebeple başlamış ilişkinin başı, sonunun nasıl olacağını gösterir. Nasıl mı? Okuyunuz lütfen...

1) GEZELİM, EĞLENELİM, YİYELİM, İÇELİM İLİŞKİSİ


Genellikle kalabalık gruplarda birbiriyle yakınlaşan iki kişi arasında yaşanan ilişkidir. Sürekli grupla gezerler. Gezmek, eğlenmek en büyük amaçtır. Yalnız kaldıklarında da konuştukları konu yine aynıdır; “Bu akşam nereye gitsek?”, “Yeni bir kulüp açılmış haydi oraya gidelim” gibi... Ortak bir hayalleri, planları yoktur. Tabii böyle bir ilişkide tarafların bir süre sonra birbirlerinden sıkılması kaçınılmaz olacaktır. Özellikle de yalnız kaldıklarında artık konuşacak bir şey bulamayacaklar ve kös kös oturacaklardır. Böyle bir ilişkiyi çok da uzun tutmak zaman kaybından başka hiçbir işe yaramaz.

2) ‘ARKADAŞLAR BİZİ ÇOK YAKIŞTIRIYOR’ İLİŞKİSİ

Evli ya da sevgilisi olan ve sürekli çift gezen arkadaşların yaptığı çöpçatanlıkla ortaya çıkan ilişkidir. Siz onların yanında yalnız oldukça kendinizi kötü hissediyorsunuzdur. Onlar da sizin bu halinize üzülüyorlardır. Büyük olasılıkla arkadaşlarınızdan biri, aynı iş yerinde çalıştığı bir arkadaşını sizinle tanıştırmak ister, kıramayıp “Tamam” dersiniz. Artık siz de çiftsinizdir ama o kişiyle birlikte olmak pek de içinizden gelmemektedir. Hele hele baş başa çıkmayı falan hiç istemiyorsunuzdur. Böyle bir ilişkinin ömrü en fazla birkaç haftadır. İyisi mi arkadaşlarınızın hatırına hiçbir ilişkiye başlamayın.

3) TEN UYUMU, LİBİDO, SEKS İLİŞKİSİ

Tamamen tensel, bedensel zevk üzerine kurulmuş bir ilişkiyi uzun soluklu bir ilişkiye çevirmek çok zordur. Hatta zor değil imkansızdır. Amacı baştan belli olduğu için ve aslında taraflardan en az biri bu durumdan memnun olduğu için başka bir aşamaya taşımak istemez. Çünkü sorumluluk yok, sevgili olmanın getirdiği gerekleri yerine getirme zorunluluğu yok. Zamanlar, mekanlar uygun oldukça buluşulup sevişiliyor, bir yemeğe bile çıkılmıyor. Ten uyumu ne kadar mükemmel olursa olsun, seks ilişkiniz ne kadar eşsiz olursa olsun sadece buna bağlı bir ilişkinin temeli sağlam değildir. Sevişme hevesi geçtikten sonra bitecektir.

4) AŞK ACISINI KAPATAN YARA BANDI İLİŞKİSİ


Terk edilen, aldatılan kişi yaşadığı aşk acısının etkisiyle bulabildiği ilk dala tutunmaya, ondan medet ummaya kalkar. Yapılacak en büyük yanlıştır ama o anlarda mantık çalışmadığı için bunun yanlış olduğunun farkına varılmaz. Kalbiniz hala daha eskisindeyken, acınızı yaşayıp bitirmemişken hayatınıza alacağınız kişiyi sadece bir süreliğine ‘kullanmış’ olursunuz. Zaten henüz diğerini unutamamış olduğunuz için yenisi bir süre sonra canınızı sıkmaya başlayacaktır. Hatta dayanamayıp eski sevgilinizi ona anlatmaya kalkacaksınızdır. Bir başkasına acı çektirmenin alemi yok. Böyle bir ilişki asla yürümez.

5) ‘HAYATIMDA MUTLAKA BİRİ OLSUN’ İLİŞKİSİ

Yalnızlıktan korkan biri olabilirsiniz. Uzun süredir hayatınızda kimse olmadığı için de “Ben bütün hayatımı böyle yapayalnız mı geçireceğim?” kuşkusunu derinden hissedebilirsiniz. İşte bu korku sizi yanıltır. Karşınıza ilk çıkan kişiyi sizi yalnızlıktan kurtaracak süper kahraman gözüyle hayatınıza alıyorsunuz. Tabii bir süre sonra aslında birbirinize hiç uymadığınızı, ortak beğenilerinizin bulunmadığını, birlikte zaman bile geçiremediğinizi fark ediyorsunuz. Ayrılıyorsunuz, bu kez de “Bak yine ayrıldım, ben hep yalnız kalacağım” diye kahrediyorsunuz. Merak etmeyin, yalnızlığınız bir gün biter. Ama deneme yanılma yöntemiyle değil.

6) ‘ESKİSİYLE BİR DAHA DENEYELİM’ İLİŞKİSİ

Bir ilişki bitmişse bitmiştir. Bunu zorlamanın, diriltmeye çalışmanın yararı yoktur. Evet, insan bazen eski sevgilisini özler, hele hele acı tazeyse dönmesini ister. Diyelim ki döndü ve yeniden başladınız. İyi de o zaman niye ayrılmıştınız? Ayrılmanıza yol açan sebepler ortadan kalktı mı? Bu geri dönüş sadece özlem gidermeye yöneliktir. Bu özlem ortadan kalktığında geçen sefer giden taraf yine gitmek isteyecektir. Kısacası, eski sevgiliyle bir kez daha denemek amacıyla başlayan ilişkinin sürme olasılığı yok gibidir. İstisnalar vardır elbette ama siz yine de gideni gittiği yerde bırakın, yeni ilişkiye bakın.

7) ‘MADEM DOSTUZ, SEVGİLİ DE OLURUZ’ İLİŞKİSİ


Birlikte zaman geçirirken çok eğlendiğiniz, kötü gününüzde yanınızda olan, her şeyini, tüm sırlarını bildiğiniz dostunuz sevgiliniz olabilir mi? Bence olamaz. Çünkü sizin aranızdaki bu uyum sevgililikten değil, dostluktan kaynaklanıyor. Sevgili olmaya kalktığınızda başka şeyler önem kazanacak. Araya kıskançlıklar, kaprisler girecek. Birbirinize duyduğunu saygıyı kaybedeceksiniz. Hem zaten aranızda tutkulu bir ilişkinin olması mümkün değil ki. Siz dosttunuz, birbirinize cinsel çekim bile duymuyordunuz. Şimdi nasıl yapacaksınız? Arada kafanızı kurcalasa da bu fikirden vazgeçin, dostsunuz siz, dost kalın.

8) GÜCE, MEVKİYE, PARAYA DAYALI ÇIKAR İLİŞKİSİ

Size pahalı hediyeler alan, lüks yerlere götüren veya sahibi olduğu işyerinde önemli pozisyonda görev veren biriyle girdiğiniz ilişki sizde mutlaka hayal kırıklığı yaratır. Çünkü o kişi de sizin onunla neden birlikte olduğunuzun farkındadır. Doğal olarak onun gözünde saygınlığınız yoktur. Sizin gibi onlarcasını bulabileceğini biliyordur. Size değer vermeyecektir. Hatta kendi içinden “İhtiyaçlarını karşılıyorum ya daha ne?” diye düşünecektir. Böyle bir insandan nezaket beklemek de mümkün değildir. Hem siz onu kullanıyorsanız, o da sizi kullanıyordur. Onun her isteğini yerine getirmek zorundasınızdır. Yerine getirmezseniz, “Güle güle” diyecektir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder