Mehmet Coşkundeniz Baştan çıkarma üzerine... (2)
HABERİ PAYLAŞ

Baştan çıkarma üzerine... (2)

Haberin Devamı

Bir kadını baştan çıkarmak istiyorsan...
1- Ona mutlaka önemli olduğunu hissettireceksin. Ama bunu sen de hissedeceksin. Senin için önem taşımayan bir kadına önemliymiş gibi davranırsan bu mutlaka anlaşılır. Unutma, kadının mantığı seninki gibi çalışmaz. Sen erkek aklınla, kadın mantığını anlayamazsın. Sesindeki titremeden bile samimiyetsiz olduğun anlaşılır.

2- Evet, samimiyet önemli ama ipin ucunu kaçırmayacaksın. Karşındaki kadın senin kankan, halı saha futbol arkadaşın, birahane yoldaşın değildir. Samimi olayım derken, erkek erkeğe yaptığın muhabbetlerin konusunu açmayacaksın. Futbol, ekonomi, siyaset gibi konulardan konuşmayacaksın.

3- Konuşurken yüzüne bakacaksın ama, öküzün trene baktığı gibi değil... Bakışların rahatsız etmeyecek. Onu daha ilk buluşmada gözlerinle soymayacaksın. Bakışlarınla onu utandırmayacaksın. Kadınlar masumiyeti sever. Dişiliklerini masumiyetlerinin altına saklamayı daha çok sever. Senin bakışların da mutlaka masumiyet taşımalı.

4- ‘Aşk yarası taşıyan erkek’ rolünün modası çoktan geçti. İyi bir sevgili olabileceğini anlatacak başka yollar bulmalısın. “Ben çok iyi bir sevgiliyim ama bugüne kadar benim kıymetimi kimse bilmedi” cümlesi, geçen yüzyılın cümlesiydi. Eski sevgililerinden söz etme. Konusu gelir de söz etmek zorunda kalırsan, eskileri sakın kötüleme. Çünkü karşındaki kadın “Bir gün benden de ayrılırsa benim hakkımda da böyle konuşur” diye düşünecektir.

5- Sen zaten erkek olarak olaya eksiden başlıyorsun. Çünkü kadınların çoğuna göre bütün erkekler yalancı, sahtekar, düzenbaz, iki yüzlü, güvenilmez ve çapkındır. Tüm bunları pozitife çevirmen zaman alacaktır. Bir randevuda tüm bunlardan olumlu not alamazsın. Unutma ki ÖSS’den daha zor bir sınavdasın. Ve yine unutma ki, bu sınav hiç bitmeyecek...

6- ‘Bakımlı erkek’ ile ‘metroseksüel erkek’ arasında ince bir çizgi var. Sen kadın dergilerine bakma, metroseksüel erkekleri hiçbir kadın sevmiyor. Ama bakımlı olanlar tercih ediliyor. ‘Erkek olma özelliğini’ kaybetmeden bakımlı olmayı bileceksin ve kadının karşısına mutlaka öyle çıkacaksın.

7- Karşındaki kadını ilgiyle dinleyeceksin. Söyledikleriyle ilgileneceksin. Anlattığı şey hakkında sorular sorarak sözlerini önemsediğini göstereceksin. Konu ilişkilerse eğer ve o geçmişinden söz ediyorsa (senin yok ama kadınların böyle bir özgürlüğü var) yüz hareketlerinle rahatsızlığını göstereceksin. Bu rahatsızlık sizin ‘kanka’ durumuna dönmenizin önündeki en büyük engeldir.

8- Gecenin sonunda ‘evde kahve içme’ saçmalığını sakın deneme. Bunun da modası geçti. Sakin ve sabırlı ol. İlk gece böyle bir teklifte bulunmayan erkeklerin, daha sonraki buluşmalarda şansının yükseldiği araştırmalarla kanıtlanmış. Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Anlatabildim mi?

9- Ona güven verip vermeyeceğin zamanla ortaya çıkacak bir şey ama kendine güvenip güvenmediğin daha ilk buluşmada anlaşılan bir şeydir. Kendine güvenmeyen erkek bir kadın için ‘ezik erkek’ kategorisindedir. ‘Ezik erkek’, baştan çıkarma fiilinin öznesi olamaz.

10- Kendini övme ama özelliklerini onun görmesine izin ver. Malınla, mülkünle övünme ama bunu saklamak için de özel çaba gösterme. İşinle, kariyerinle kendini ifade etme ama boş gezenin boş kalfası olmadığını da anlat. Hayata dair bir bakışın, bir duruşun ve elbette bilgin olsun. Tipinle, malınla, mülkünle bir kadını etkilersin ama hepsi o kadar...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder