Mehmet Coşkundeniz Bazı evlilikler mutlaka biter
HABERİ PAYLAŞ

Bazı evlilikler mutlaka biter

Hiç kimse boşanmak için evlenmez ama ne yazık ki her evlilik de sürmüyor. Türkiye’de yılda 150 bine yakın çift boşanıyor. Anlaşmazlık yaşayan çiftlerin bazıları aslında birazcık çabayla evliliklerini kurtarabilir. Ama bazı evliliklerin öyle ya da böyle biteceği daha baştan bellidir. İşte bitmesi neredeyse kesin olan o evlilik çeşitleri...

1. AİLE ZORUYLA YAPILAN EVLİLİK

İster kadın, ister erkek, istemediği biriyle evlendiğinde zaten kendini o evliliğin parçası gibi hissetmez. Çünkü kendisini değil, ailesini mutlu etmek için evlenmiştir. Doğal olarak kendini o evliliğin parçası olarak hissetmez. Mümkün olan en kısa sürede de bu evliliği bitirmek isteyecektir.

Haberin Devamı

2. ESKİ SEVGİLİYİ UNUTMAK İÇİN YAPILAN EVLİLİK

Bazen sırf eski sevgiliden intikam almak için, bazen de eski sevgiliden ümit kesildiği için evlenilir. Bu şekilde evlenen kişi aslında eski sevgiliyi hem kalbinde hem de beyninde taşımaktadır. Bu durumda asla kendini o evliliğe ait hissetmeyecektir. Bu evliliğin sonu da aile mahkemesidir.

3. ALDATMA ALIŞKANLIĞI OLANLA YAPILAN EVLİLİK

Bu tür kişilerin aldatmak için bir sebebe ihtiyacı yoktur. Zaman ve mekan da, medeni durum da fark etmez. Bugüne kadar nasıl yaşadılarsa, bundan sonra da öyle devam edeceklerdir. Bunlar çoğunlukla “Ben bu hayattan sıkıldım, seninle yeni bir başlangıç yapmak istiyorum” derler ama bunu asla yapamazlar.

4. YILLAR SÜREN FLÖRTTEN SONRA YAPILAN EVLİLİK

Heyecanı bitmiş, miadı dolmuş ilişkilerin son çırpınışıdır evlilik. “Evlenelim de biraz da böyle deneyelim” denir ama bu deneme hüsranla sonuçlanır. 8 yıl, 10 yıl biriyle flört edildikten sonra evlenildiğinde artık işin bir cazibesi kalmamıştır. “Neyse bunu da denedik, en azından aklımızda kalmadı” diyerek ayrılırlar.

5. İNTERNET BAĞIMLISIYLA YAPILAN EVLİLİK

Yok playstation, yok internette tavla, okey, sosyal medya falan... Evlenmeden önceki hayatında zamanının büyük bölümünü internette geçiren birinin bu alışkanlığını değiştirmeniz neredeyse imkansızdır. Evlendikten sonra da sizinle geçireceği zamanı internette harcıyorsa durum ciddi demektir. Bu kişilerin internette ‘masum’ şeyler yaptığını sanmayın.

Haberin Devamı

6. ZAMANI GELDİ DİYE YAPILAN EVLİLİK

Okul bitti, iş bulundu, aşk yok ama evlenmek istiyor bu deli gönül... Çevreden de “E evladım artık evlen” baskısı var. ‘Hayırlı bir kısmet’ bulunuyor, mantık dahilinde evleniliyor ama cicim ayları geçtikten sonra gerçekler gün gibi ortaya çıkıyor. Ne paylaşım var ne de uyum. Tabii ki yürümeyecektir.

7. ALELACELE YAPILAN EVLİLİK

Özellikle birbirine çok aşık çiftlerde rastlanıyor. Beyin dopaminin etkisindeyken, gözler henüz kör iken birkaç ay içinde evleniliyor. Sonra gerçekler su yüzüne çıkıyor. Aslında o beğenilen huyların hepsinin nefret edilen davranışlara dönüştüğü görülüyor. Yani aşk bitiyor ve evlilik de sona eriyor.

8. YALANLAR ÜZERİNE KURULU EVLİLİK

Genellikle erkeklerin, az miktarda da kadınların evlenmeden önce sakladığı gerçekler kısa sürede ortaya çıkar. Çünkü evlilik, gizliliği kabul etmeyen bir kurumdur. Eşlerden biri, evlenmeden önce örneğin, maddi durumuna, kariyerine, eğitimine tav olduğu kişinin gerçekte öyle olmadığını öğrendiğinde yıkıma uğrar.

Haberin Devamı

9. BEKLENTİLERİN GERÇEKLEŞMEDİĞİ EVLİLİK

Evlilikle ilgili herkesin hayalleri farklıdır. Evlendikten kısa süre sonra bu hayallerin gerçekleşmediği görülürse sorunlar başlar. Eşin ilgisizliği, sorumsuzluğu, sevgisini göstermemesi, hala yalnız yaşıyormuş gibi davranması, çiftlerin iletişimini koparır. İlgi ve sevgi eksikliği de boşanmaya sebep olur.

10. CİNSEL UYUMSUZLUĞUN YAŞANDIĞI EVLİLİK

Kim ne derse desin, evliliğin yarısı sekstir. Seks açısından doyurucu olmayan evliliğin devamı da mümkün değildir. Seks uyumsuzluğu daha ilk günlerde ortaya çıkar. Genellikle çiftler birlikte doktora gitmek yerine bu sorunun üstünü kapamaya çalışırlar. Ancak kapanmaz. Sonuçta ya boşanma ya da aldatma ortaya çıkar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder