Mehmet Coşkundeniz Bencilleri tanımanın ve kurtulmanın yolları
HABERİ PAYLAŞ

Bencilleri tanımanın ve kurtulmanın yolları

Geçen hafta narsistleri tanımanın yollarını yazdım. Meğer ne çok kişi bu dertten mustaripmiş. Bu hafta da sırada benciller var.

Dünyanın merkezi olduklarını düşünen, kendisinden başka hiç kimseyi önemsemeyen, her zaman “Ben” diyenlerden söz ediyorum. Bu tipleri iyi tanıyın ve hayatınızdan uzak tutun.

BENCİLLERİ TANIYALIM

1: Başlarda çok arkadaş canlısıdırlar. Sizi çevresiyle etkilemeye çalışır, onlarla tanıştırıp size arkadaşları tarafından ne kadar beğenildiğini göstermek isterler.

2: Ancak bu arkadaşlıklar tamamen menfaate dayalıdır. Mutlaka onlardan bir çıkarı vardır. Nitekim bir süre sonra sizden de büyük ya da küçük iyilikler isteyecektir.

Haberin Devamı

3: Kendisinin yardıma ihtiyacı olduğunda herkesin koşmasını ister. Ancak sizin yardıma ihtiyacınız olduğunda ya durumu küçümser ya da geçiştirmeye çalışır.

4: Kendini beğendirme kaygısı vardır. Herkesle iyi olmak için çabalar. Size laf arasında nefret ettiğini söylediği biriyle bile karşılaştığında tatlı tatlı davranır.

5: Başkalarını nasıl kullandığını ballandıra ballandıra anlatır. Üstelik bunu bir övünme meselesi haline getirir.

6: Başkalarına iş yaptırmayı sever. Görünürde çalışkan olsalar bile ruhları tembeldir.

7: Herkesin huyuna gider. Onları çevrelerinde tutmak için sahte iltifatlar ve gülümsemeleri kullanır.

8: Onlar için her şey alışveriştir. Biri için bir şey yapacaklarsa bunun karşılığını önünde sonunda mutlaka isterler.

9: Benciller için dünyada ciddiye alınacak pek az şey vardır. Acını, derdini, sorunlarını asla anlamaz. Anlatmaya kalksanız, “Büyütüyorsun” der.

10: Yalan en büyük silahlarıdır. Bu konuda öyle profesyoneldirler ki yalanlarına kendileri de inanır. Yalanı ortaya çıktığında da sizi suçlar ve özür dilemez.

BENCİLLERDEN KURTULALIM

1: Bu ilişkide kullanılan taraf olduğun gerçeğiyle yüzleşmelisin. O, alan taraf, sense hep veren tarafsın. Buna da fedakarlık değil, aptallık denir.

2: Ayrılmak için adım atmalısın. Unutma ki sen onun için önemli değilsin. Hatta bir eşyası bile senden çok daha değerli. Belki bir anda ayrılamazsın ama yavaş yavaş kendini ondan uzaklaştırmalısın.

Haberin Devamı

3: Kendin için bir şey yapmaya kalktığında mutlaka direnişle karşılaşacaksın. Seni manüple etmeye kalkacak. Duygu sömürüsü yapacak. “Sen eskiden böyle değildin” diyecek. Ama güçlü olmalısın ve bu tür yönlendirmelere kanmamalısın.

4: Bazı şeyleri onun yüzüne vurabilirsin. Bazen sen de onun gibi davranıp tepki gösterdiğinde de “Sen yapınca normal de ben yapınca mı anormal?” diyebilirsin. Böylece onu, onun zehriyle zehirleyebilirsin.

5: Bencil insanlar asla değişmez. “Ona son bir şans vereyim” falan deme. Bu yalnızca vakit kaybı olur. “Bu kadar yılım boşa mı gidecek?” sorusu aklına gelebilir.

Hayır, boşa gitmeyecek. Bir şey öğrenmiş oldun. Üstelik devam edersen bundan sonraki yıllarını da kurtaramazsın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder