Mehmet Coşkundeniz Beni dövdü ama hâlâ seviyorum
HABERİ PAYLAŞ

Beni dövdü ama hâlâ seviyorum

21 yaşındayken görücü usulü evlendim. Evlendikten 1 hafta sonra tartışmalarımız başladı. Önce sadece sözlü olarak kavga ediyorduk. Ancak daha sonra fiziksel şiddet başladı. Kavgalarımız sırasında beni dövdü. Birkaç kez babamın evine döndüm ama beni gelip aldı. Yine de şiddet bitmedi. Sonunda dava açtım ve boşandım. Ama ben onu hâlâ seviyorum. Sizce düzelir mi? ● FİLİZ Düzelmez.

Ama sen onun düzelip düzelmemesini bir kenara bırak. Sana şiddet uygulayan bu insanla (aslında insan demeye dilim varmıyor) yeniden başlamayı nasıl düşünebilirsin? Düşünmen gereken şey, çektiğin acılar. Sadece bedeninin değil ruhunun yaralanması. Bu yaralar kolay kolay iyileşmez. Sana değer vermeyen, aşağılayan, döven bir insana geliştirdiğin bu bağımlılığın bir an önce tedavi edilmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

Bunun için Türkiye’de faaliyet gösteren bir çok kurum var. Baroların kadın hakları bölümleri var. Bu tür yerlere başvurup yardım almalısın. Ayrıca sen onu sevmiyorsun. Sadece sevdiğini sanıyorsun. İnsan kendisini döven, aşağılayan birini sevmez.

Evleneceğim adam mı hoşlandığım adam mı?

27 yaşındayım, Bugüne kadar hiç başıma gelmeyen bir şey yaşıyorum. 2 yıldır birlikte olduğum biri var. O benim için çok önemli ve evlenmeyi düşünüyoruz. Bu yaz arkadaşlarımla tatil yaptım. Tatilde tanıştığım bir gençten çok hoşlandım. Aklımdan hiç çıkmıyor. Bir yanda değer verdiğim, evleneceğim insan, diğerinde kalbimi pır pır ettiren insan. Sizce hangisi? ● PINAR

Charles Bukowski, “Eğer iki kişi arasında kalırsanız; ikinciyi seçin. Çünkü birinciyi gerçekten sevseydiniz, ikincisi olmazdı” diyor. Ama bana göre bu sözü doğru değil. Bence ikisinden de ayrılmak, bir üçüncü kişiyle hayata devam etmek gerek. Çünkü birinci, ikinciyi; ikinci ise birinciyi hatırlatacaktır sana daima.

Oysa üçüncü kimseyi hatırlatmaz, hepsini unutturur. Ve üçüncü ile yeni ve temiz bir sayfa açıp, sağlıklı bir ilişkiye devam etme şansın vardır. Yine de, geçici heveslerin eğer sağlam bir ilişkin varsa o ilişkiye zarar vermesini engellemek senin elinde. İkinciye “Bir yaz heyecanı” deyip geçebilirsin. Son öneri: Bir süre ikisiyle de görüşme.

Haberin Devamı

Evlenmek üzereyim aklımda eski sevgilim

2 yıl önce büyük bir aşk yaşadığım ama sonra anlaşmazlıklar nedeniyle ayrıldığım sevgilimi aklımdan çıkaramıyorum. Ben 2 hafta sonra evleneceğim. Bana eski sevgilim şu an “Gel” dese her şeyi bırakıp gidebilecek durumdayım. Bir yanım, “Unut artık onu, hayatına bak” diyor, bir yanım da “Evlenmeden önce son kez şansını dene” diyor. Bana bir yol gösterin. ● BAL GÖZLÜ

Geçmişte tamamlanmamış bir ilişki şu an önünde dağ gibi duruyor. Hayatımız boyunca bunlarla karşılaşırız. Ama geçmişe takılıp kalmak bize hiçbir şey kazandırmıyor. Şimdi sen asıl şu soruyu cevapla: Neden evleniyorsu? O eski ilişkini unutmak, üzerini kapatmak için mi? Öyleyse hem evleneceğin kişiye, hem de kendine yazık ediyorsun.

Ama yok gerçekten bu evliliği isteyerek ve severek yapıyorsan o zaman bırak geçmişi, geçmişte kalsın. Eski ilişkilerimiz bize çok şey öğretmiştir. Onları iyi yönleriyle anıp, hafızamızın arka taraflarına koymalıyız. Evlenirsin, evlenmezin bilmem. Ama sakın eski sevgilini arayıp “Ben evleniyorum, şu an çağırırsan gelirim” deme.

Haberin Devamı

Hiç görmediğim birine deli gibi aşık oldum

Pandemi döneminde akıllı telefonlardaki bir uygulamadan biriyle tanıştım. Telefonlardaki oyunlarla ilgili başlayan sohbetimiz bir süre sonra daha samimi bir hale dönüştü. O başka bir şehirde yaşıyor. Henüz hiç karşılıklı görüşmedik, sadece görüntülü sohbet edebildik. Ben çok aşık oldum. Bunu ona söylemedim ama hissettiğini biliyorum. Arkadaşlığını da kaybetmek istemiyorum. ● FIRAT

Biz, karşı karşıya gelinmeden yaşanan bu duygulara aşk değil, “Hoşlanma, heyecan, merak etme, hayranlık duyma, arzulama” diyoruz. İlgine karşılık alıp almadığını bilmiyorum. Ama zaten bunun karşılığı varsa ilk karşı karşıya geldiğiniz anda ortaya çıkacaktır.

Pandemi nedeniyle konulan kısıtlamalar kaldırıldı. Bence sizin buluşma zamanınız geldi. İmkanlarınızı zorlayıp bir araya gelmelisiniz. İlle duygularını söylemek istiyorsan bunu da telefon ya da uygulama üzerinden değil, yüzüne söylemelisin. Sonuç olarak şu an aşık değilsin, ama potansiyelin çok yüksek. Onun da yüksekse, zaten endişe edecek bir durum yok.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder