Mehmet Coşkundeniz Bir başka sevgiliyi sevmenin tam zamanı
HABERİ PAYLAŞ

Bir başka sevgiliyi sevmenin tam zamanı

Biten bir ilişkinin ardından hele de terk edilmişsek, bir daha aşık olamayacağımızı düşünürüz. Oysa insan seri aşıktır. Önemli olan bu potansiyeli harekete geçirmektir. Hazır bahar da yaklaşmışken bir başka sevgiliyi sevmenin zamanı geldi!

1- GEÇMİŞİNLE YÜZLEŞ

Geçmişteki tüm ilişkilerini gözden geçir. Hepimiz ilişkilerde hata yapıyoruz ama bir terk eden olduğu için onu suçlamayı yeğliyoruz. Kendi hatalarımızı bulabilirsek düzeltebiliriz.

2- YAS SÜRESİNİ UZATMA

Uzmanlar diyor ki; yas süresi 6 ayı geçtiğinde başka bir problem vardır. Ağla, iç, sürün, acıklı şarkılar dinle ama bir sabah yenilenmiş olarak kalk.

Haberin Devamı

3- ÖN YARGILI DAVRANMA

Bir aşkta öğrendiklerin, bir başka aşk için geçerli değildir. Yine kırılabilirsin ama bu bisiklete binmeyi öğrenmek gibidir. Düşer, kalkar ama sonunda öğrenirsin.

4- KIYASLAMA, KARŞILAŞTIRMA

Adı üzerinde o artık senin ‘eski sevgilin.’ “O şöyle yapardı, böyle davranırdı” diyerek kıyaslama. Kıyaslamadan kurtul ve yeni sevgilinin davranışlarını objektif değerlendir.

5- ZAMANDA CÖMERT OL

Yaralı olduğun için birini kabul etmen daha uzun zaman alır. Bu zamanı karşındaki insana tanı. Bırak hatalar yapsın ama hatalarını düzeltmesine de olanak tanı.

6- TANIMAK İÇİN ÇABA GÖSTER

“Aman canım, birkaç gün görüşürüm, uymuyorsa postalarım” diye düşünebilirsin. Ama hiç olmazsa o birkaç gün içinde karşındaki insanı tanımak için çabala. Konuşmalarını dinle. Dileklerini, isteklerini, yaralarını anlat. Böylece olası hayal kırıklıklarının önüne geçersin.

7- ALGILARINI AÇ

Beynini ve ruhunu aşka aç. O zaman algıların açılacak ve sana ilgi duyanları ve seninle bir ilişki yaşamak isteyenleri görebileceksin.

8- GÜVEN SONRA GELİR

“Hiçbir erkek güvenilmez” ya da “Her kadın istediğini alır sonra terk eder” gibi genellemelere girme. Seninle olduğu süre içerisindeki davranışları, sözünü yerine getirmesi gibi özellikler onun güvenilir olup olmadığını gösterecektir.

9- KENDİNİ MUTLU ET

Başkasını mutlu etmek için yaşama. Belki daha önceki sevgilin mutlu olsun diye kendine hiç uymayan şeyleri yaptın. Şimdi de bunun pişmanlığını yaşıyorsun. Değişme, değiştirmeye çalışma.

Haberin Devamı

10- ÇEVRENİ DEĞİŞTİR

Erkekleri ya da kadınları sürekli kötüleyen, kendi hayatındaki mutsuzlukları sana anlatıp moralini aşağı çeken insanlardan uzak dur. Onlar senin dostun değil düşmanın. Yeni arkadaşlar bul. Unutma, bu dünyada en önemli kişi sensin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder