Mehmet Coşkundeniz Bir ilişkide kendini mutlu etmenin 15 yolu
HABERİ PAYLAŞ

Bir ilişkide kendini mutlu etmenin 15 yolu

Ne kadar seversen sev, ne kadar aşık olursan ol, yaşadığın ilişkide mutlu değilsen bunun devam etmesi imkansızdır.

Mutluluk, sadece sevgilinin ya da eşinin yaptıklarıyla sınırlı değil.

Önce kendini mutlu etmelisin. Sen mutlu değilsen, kimse mutlu değil.

Kendini mutlu etmen öyle çok zor bir şey de değil.

İşte bunun ipuçları...

1. KENDİN OL

Sevgilini ya da eşini mutlu etmek için kişiliğinden vazgeçme. Onların sana biçtiği rollere bürünme. Bir insan seni sen olduğun için, her huyunla, her halinle sevmeli.

Haberin Devamı

2. POZİTİF DÜŞÜN

Olumsuz düşünceler insanın benliğini fena halde yorar. ‘Pollyanna ol’ demiyorum ama yaşadığın her şeyin mutlaka olumlu bir yanı vardır. Sürekli kötümser hem seni mutsuz eder hem ilişkine kötü yansır.

3. NEGATİF KİŞİLERDEN KURTUL

Negatif düşünceli insanlar vampir gibidir, enerjini emer. Sürekli ilişkin hakkında kötü sözler söyleyen, başına kötü şeyler gelmiş insanları sana örnek olarak gösteren ve kendi mutluluğunu bir türlü bulamayan insanları hayatından çıkar.

4. TUTKULARINDAN VAZGEÇME

Kendini en iyi ancak sen tanırsın. Nelerden hoşlandığını, nelere tutkuyla bağlı olduğunu da sen bilirsin. Gezmeyi seviyorsan gezmekten, sanatı seviyorsan sanattan vazgeçmemelisin.

5. DEĞERLERİNE SAHİP ÇIK

Ailen, arkadaşların, sokak hayvanlarına duyduğun sevgi, yardıma muhtaç kişiler için gönüllü çalışmalar... Sevgiline vakit ayıracaksın diye bunlardan vazgeçersen mutsuz olursun.

6. SAYGI GÖSTER

Sen kendi değerlerine sahip çıkarken, karşındakinin de değerlerine saygı göster. Böylece saygı görmeyi de hak etmiş olursun. Sen dilediğini yapacaksın ama sevgilini kendine mahkum edeceksin diye bir durum söz konusu olamaz. Bu ilişkine kötü yansır.

7. KENDİNİ İHMAL ETME

Her şeyi eşinle ya da sevgilinle yapmak zorunda değilsin. En azından haftada birkaç saat, yalnız ya da arkadaşlarınla istediğin bir şeyi yapabilmelisin. Bu, senin ruhunu zenginleştirecektir. Üstelik sevgilinle konuşacak, paylaşacak yeni şeyler oluşturacaktır.

8. İNANÇLARINA SARIL

Hiç kimse seni inançların konusunda hiçbir şeye zorlayamaz. İnandığın şey sana aittir ve tamamen özeldir. Sevgilin de olsa ona kimsenin müdahale etmesine izin verme. İnancını dilediğin gibi yaşa, dilediğin ritüelini de yerine getir. Manevi açıdan mutluluğu sağlamanın yolu da budur.

Haberin Devamı

9. KARŞILAŞTIRMA

Ne kendini ne de sevgilini başkalarıyla kıyasla... Herkesin aşkı, sevgisi kendine. Herkes ilişkisini kendi dinamikleri içinde yaşar. Sen kendi sahip olduklarını takdir et. Başka birinin hayatına öykünmek kadar kötü bir şey yoktur hayatta. Sizin ilişkiniz özel ve tamamen size aittir.

10. SEZGİLERİNE GÜVEN

Duygularına kulak ver. Bir şeyi yaparken bunun seni mutsuz edeceğini düşünüyorsan, yapma. Bir yere gitmek üzereyken, orada kendini kötü hissedeceğini hissediyorsan gitme. Duyguların ve sezgilerin seni çoğunlukla haklı çıkarır.

11. AFFETMEYİ VE UNUTMAYI BİL

Şiddet, ihanet gibi affedilmesi mümkün olmayan şeyleri affetme. Ama bazı şeyler vardır ki, affetmeyi ve tabii ki affettikten sonra unutmayı gerektirir. Hele hele karşındaki insan özür dilemişse ve bunu büyük bir pişmanlıkla yapmışsa ona bir şans daha tanımalısın. Ve affettiğin şeyi yüzüne vurmamalısın.

Haberin Devamı

12. HAYIR DEMEYİ ÖĞREN

Sen, birilerini memnun etmek için yaşamıyorsun. Yapmak istemediğin bir şey için biri seni zorluyorsa kesin bir dille ‘Hayır’ demelisin. Çünkü bunu demezsen belki onu mutlu edeceksin ama kendin mutsuz olacaksın. Ayrıca her ‘Evet’ bir başka yapmak istemeyeceğin şeye zorlanmanın da yolunu açacaktır.

13. VÜCUDUNUN KIYMETİNİ BİL

Ruhuna iyi davrandığın kadar bedenine de iyi davranmalısın. Sağlıklı beslenmen ve spor yapman gerekiyorsa yap. Sonuçta bedenin için neyin iyi olduğunu sen bilirsin. Bedenen sağlıklı olman seni çok daha mutlu edecektir. Kendine güvenini artıracaktır.

14. ŞİKAYET ETME

Herkesin yaşamı yeterince zor. Bu zorluklarla başa çıkmak insanı çok yoruyor. Bundan şikayet etmek yerine mücadele etmeyi tercih etmelisin. Şikayet sadece zaman kaybıdır. Ayrıca içinde bulunduğun durum belki de şikayet etmeyi gerektirecek kadar kötü değildir. Olumlu yönlerine odaklan.

15- SEVDİĞİNİ SÖYLE

Duygular saklanarak yaşanmaz. ‘Seviyorsan git konuş’ klişesi inan bana çok doğrudur. Birine sevdiğini söylemen onun kendisini iyi hissetmesini sağlar. Sevdiğini söylemek için bazı koşulların yerine gelmesini bekleme. Sevgini yaymayı, çoğaltmayı ve paylaşmayı bil.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder