Mehmet Coşkundeniz Bir sadakatsizi nasıl anlarsın?
HABERİ PAYLAŞ

Bir sadakatsizi nasıl anlarsın?

Hafta sonu yazdığınız ‘Bir sadakatsiz ile nasıl yüzleşilir?’ yazınızı okudum. Nedense benim hayatıma hep böyle sadakatsizler giriyor. Başta hep iyi taraflarını gösteriyorlar ama sonra hepsi bir şekilde aldatıyor. Bu durum beni çok üzüyor. Artık yanlış insanlarla birlikte olmak istemiyorum. Bir insanın sadakatsiz olup olmayacağı önceden anlaşılabilir mi? ● HALE

Belki ilk anda değil ama, ilişkinin ilk haftasında bir erkeğin aldatmaya meyilli olup olmadığını anlayabilirsiniz. Tabii bu, sizi ille de aldatacağı anlamına gelmiyor.

Haberin Devamı

Örneğin, kendi geçmiş ilişkilerinde aldatma hikayesi varsa, ailede aldatma olayı yaşanmışsa, aldatma konusu açıldığında “Ya o kadar da üzülmemek lazım” gibi cümlelerle olayı küçümsüyorsa, ya da tam tersi biri kendisini aldatırsa bunun bedelinin büyük olacağını falan söylüyorsa, buluşmalarında sürekli saate dikkat ediyor, hep aynı saatte gelip, aynı saatte gidiyorsa, küçük de olsa yalanlarını yakalıyorsanız ve elbette hisleriniz size “Bu adamda bir şey var” diyorsa, karşınızdaki kişi bir sadakatsiz olabilir.

SİZCE KADINLAR HİÇ ALDATMIYOR MU?

Dikkat ediyorum da yazılarınızda hep erkek aldatmasından söz ediyorsunuz. Ben eşi tarafından aldatılmış, çok acı çekmiş, o dönemde neredeyse her şeyini kaybetmiş bir erkeğim. İnanır mısınız, aldatıldığımı kendisi açıklayana kadar ruhum bile duymadı. Çünkü biz erkekler bunu kendimize konduramıyoruz ve şüphelenmiyoruz. Şimdi herkese şüpheyle bakıyorum ve bunu yenemiyorum. ● S.T.

Siz benim kitaplarımı okumamışsınız anlaşılan. Türiye’de ilk kez kadın aldatmasını “Aldatan Kadınlar Anlatıyor” adıyla kitap olarak yayınladım. Evet kadınlar da aldatıyor ve size bir bilgi vereyim mahkeme dosyalarına göre kadın ve erkek aldatması eşit.

Ama nasıl ki “Her erkek aldatır” yargısına varamazsak kadınlar için de aynı şey geçerlidir. Aldatma kişisel bir meseledir, bir cinsiyetin tamamına “Aldatır” dememiz mümkün değil. Elbette kadın aldatmaı ile erkek aldatması arasında sebep-sonuç ilişkisi bakımından farklılıklar vardır. Ancak sebebi ne olursa olsun aldatma aldatmadır. Siz yine de herkese şüphe ile bakmayın çünkü böyle yaşanmaz.

Haberin Devamı

YENİ EVLİYİM AMA İHANETE UĞRADIM

Evleneli daha 2 ay bile olmadı. Eşimin beni aldattığını öğrendim. Oysa evdeyken gayet mutlu, beni sevdiğini söyleyen, üzerime titreyen bir adam bu. Telefonunda öyle mesajlar yakaladım ki beynimden vurulmuşa döndüm. Aslında bu evliliği zoraki yürütüyormuş, keşke evlenmesiymiş falan... O zaman neden benimle evlendi? Madem evlendi neden aldatıyor? ● G.Z.

Yeni evli birinin aldatmasının en büyük sebebi, evliliğini nasıl yaptığıyla ilgilidir.

Örneğin aile zoruyla evlenmişse, geçmişteki bir ilişkiyi unutmak ya da ondan intikam almak için evlenmişse, sırf “Artık evlenme zamanım geldi” diyerek evlenmişse, çok aşık olup alel acele evlenmişse, evliliğini özellikle maddi konularda yalanlar üzerine kurmuşsa, büyük beklentilerle evlenip hayal kırıklığına uğramışsa, eşler arasında cinsel uyumsuzluk varsa, geçmişindeki ilişkilerde aldatma alışkanlığı varsa, çok uzun süren flört ya da nişanlılık döneminden sonra evlenilmişse, ya da sosyal medya bağımlılığı varsa aldatma olasılığı yüksektir.

Haberin Devamı

HİÇ KİMSEYE GÜVEN DUYAMAZ HALE GELDİM

Aldatılmış bir kadınım. Hayata dönmek için arkadaş ortamlarına giriyorum. Fakat erkeklerin davranışları beni delirtiyor. Üstelik bunların hepsi evli. Benim yanımda eşlerine ‘Canım, cicim, aşkım’ demeler, sarılmalar öpmeler. Ama sonra telefonuma ‘Senden çok etkilendim, görüşelim’ diye mesaj yazmalar... Midem bulanıyor artık. İşte bunları gördükçe erkeklere de kadınlara da güvenim sıfırlanıyor. ● H.S.

Bir kere ‘güven’in yeniden tanımlanmasında fayda var. Bir kez aldatılan kişi artık bilecektir ki; hayatta ‘mutlak güven’ diye bir şey yoktur. Bir insana sonsuz güven duymak imkansızdır. Sonuç olarak aldatmayla ilgili kafamızda yer alan yanlış inançları bir kenara bırakmak kendi durumumuza odaklanmak bu durumdan edindiğimiz deneyimleri değerlendirmemiz gerekir.

Aldatmayı genellemek yerine her ilişki içinde farklı yaşanacağına inanmak, aldatılma sürecini daha kolay atlatmamıza yardımcı olur. Aldatılma her ilişkinin korkulu rüyası olsa da bu durumla başa çıkma yöntemlerimiz bizi daha güçlü ve olumlu bireyler haline getirebilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder