Mehmet Coşkundeniz Bu aşkın heyecanı meyecanı yok
HABERİ PAYLAŞ

Bu aşkın heyecanı meyecanı yok

Herkes aynı dertten muzdarip. “Heyecanımız bitti, aşkımız da bitti” sözünü pek sık duyuyorum. Ne yani o heyecan kendi kendine mi bitti yahu? İçkinin içine attığın buz mu bu erisin gitsin? Peki sen ne yapıyorsun bu sürede? Öylece durup bekliyor musun? Beklersen tabii ki aşk da tükenir, heyecan da biter. Bir rap şarkısından alıntı olan başlığımıza bir Moğollar şarkısı olan ‘Bir Şey Yapmalı’yı ekleyelim ve yazalım öyleyse. Heyecanı yaşatmak için neler yapılmalı?

1. İLİŞKİNİ ÖNEMSE

Zaman geçtikçe önceliklerimiz yer değiştirir. Başka başka şeyler ilişkimizin önüne geçmeye başlar. Buna izin vermemelisin. Sevgilin senin için hâlâ en değerli insandır. Sosyal varlıklarız, elbette hayatımızda iletişimde olacağımız insanlar olacaktır. Ama hiçbiri, sevgilimizden daha öncelikli olmamalıdır. Sevgilimize verdiğimiz değer, ilişkimize verdiğimiz değeri de gösterir.

Haberin Devamı

2. DUYGULARINI SAKLAMA

İlişkinin başında kolaylıkla söylenen sevgi sözcükleri ilerleyen zamanlarda azalır. Önceleri “Seni seviyorum”a verilen cevap “Ben seni daha çok seviyorum” gibi vurucu bir cümle olurken, daha sonra “Ben de...” demekle yetinilir. “Seni seviyorum” cümlesinin sihrine inan. Cümleler aşkınızı besler, birbirinize güven duymanızı sağlar.

3. DOKUNMAYI UNUTMA

El ele tutuşmak, sarılmak, dokunmak, öpüşmek, sevişmek... Duygu aktarımının en güzel yolları. Çiftler, ilişkinin ilerleyen dönemlerinde bunu ihmal etmeye başlar. Fırsat bulduğunuz her yerde, birbirinize dokunmalısınız. Ten teması, duyguların geçmesini sağlar. Aşkınızın hâlâ var olduğunu kanıtlar. Sevişmenin önemi ise çok büyüktür.

4. ZAMAN AYIR

Giderek daha az görüşme de uzun soluklu ilişkilerin olumsuzluklarından biridir. Çiftler, başka başka yerlerde, başka başka kişilerle vakit geçirmeye başlar. Bir süre sonra durum öyle bir hal alır ki; artık birlikte yapacak bir şey bulamazlar. Birlikte geçirilen zamanı artırın. Ayrıca uzun sohbetler de önemli. Bu sohbetlerde ciddi konular konuşmanıza gerek yok ki? Dedikodu da mı yapamıyorsunuz yani?

5. SOSYAL OL

Birlikte geçirilen zamanın ille baş başa olması diye bir kısıtlamaya gitmemek gerekir. Arkadaş çevrenizle birlikte bir şeyler yapın. Pazar kahvaltılarına kalabalık gruplarla gidin örneğin. Tatile baş başa çıkacağınıza yine sevdiğiniz arkadaşlarınızla çıkın. Böylece daha fazla eğlenir ve iyi vakit geçirirsiniz. Eve dostlarınızı davet edip birlikte yemek yiyebilirsiniz.

Haberin Devamı

6. KORKMAYA DEVAM ET

Biri için kaybetme korkusu duymuyorsan öyleyse o senin için değersizdir. Değersiz biriyle de ilişki yürütülmez. Yani kaybetme korkusu her zaman içinde olmalıdır. Bunu sağlamanın yolu da ‘kanıksamamak’tan geçer. Kanıksamayacaksın ve ona alışmayacaksın. Kanıksarsan, önemsemezsin. Önemsemezsen, yukarıda yazdığım hiçbir şeyi uygulamazsın.

7. TARTIŞMA

Bir konuda fikir ayrılığınız olsa bile bunu başkalarının önünde belli etmemelisiniz. Siz her zaman birbirinizin rakibi değil, tarafı olmalısınız. Herkes gittikten sonra birbirinizi eleştirin elbette. Başkalarına karşı her zaman birbirinizin arkasında durduğunuzu göstermelisiniz. Hatta bunu birbirinizin ailesinin önünde de yapmalısınız.

Haberin Devamı

8. RAHAT DAVRANMA

İlişkinin başında nasıldın? Her buluşmada kendine özen gösteriyordun, tıraşını oluyor ya da makyajını yapıyordun, en güzel giysilerini giyiyordun, en etkileyici parfümleri sıkıyordun. Ama artık kendine bakmıyorsun. Bu kadar rahat davranma. Sevgiline flört ettiğin dönemdeki gibi davranmaya devam et. Bunun nasıl sihirli bir şey olduğuna inanamazsın.

9. SAKIN DEĞİŞME

Çiftlerin yaptığı en büyük hatalardan biri, sırf sevgilisi istiyor diye kimliğinden farklı rollere bürünmektir. Unutma, sevgilin seni nasıl sevdiyse öyle sevmeye devam edecek. Değişirsen, onun seni sevdiği kişilikten farklı biri haline dönüşürsen kaybedersin. Birey olmayı başarmalısın. Kendini bir birey olarak sevgiline kabul ettirmelisin. 10.

SADAKATTEN VAZGEÇME

Sosyal 􀅇ört diye bir şey vardır. Yani sen birine ilgi duyarsın, birinin de sana ilgi duyduğunun farkındasındır. Bu insanın egosunu okşayan bir şeydir. Ama orada kalmalıdır. Bir adım ötesi sadakatsizliğe girer. Sadakatsizlik bir ilişkide yapılabilecek en büyük hatadır. Bunu bir kez yaptığınızda ilişkiyi bir daha ayağa kaldırmak neredeyse imkansızdır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder