Mehmet Coşkundeniz Bulaşık formülü işe yarar mı?
HABERİ PAYLAŞ

Bulaşık formülü işe yarar mı?

Dünyanın en zengin insanlarından Microsoft’un kurucusu Bill Gates ile eşi Melinda Gates, 27 yıllık evliliklerini bitirme kararı aldı. Bildiğimiz kadarıyla işin içinde ihanet falan yok. “Ayrılmaya karar verdik” dediler, hepsi o kadar. Bu ayrılığın sinyali 2 yıl önce gelmişti. Melinda Gates’in evliliklerinin 25. yılında verdiği bir röportajda kocasının iş ve aile hayatı arasında dengeyi kurmakta zorlandığını söylemişti.

Bir de Melinda Gates, aynı yıl çıkardığı ‘The Moment of Lift: How Empowering Women Changes the World’ (Kaldırma Anı: Kadınları Güçlendirmek Dünyayı Nasıl Değiştirir?) adlı kitabında ‘mutlu evlilik’ tarifi de yapmıştı. Ona göre; evlilikte iki taraf, evdeki işler ve görevler konusunda dengeli bir paylaşım içinde olmalıydı. Evi toparlamak, çamaşırları makineden çıkarmak, çocukların yanına öğle yemeği hazırlamak, akşamları birlikte bulaşık yıkamak, çocukları okula bırakmak gibi işlerde her iki ebeveyn aynı süreyi harcamalıydı.

Haberin Devamı

Şimdi anlıyoruz ki; Malinda Gates, kendince mutlu evliliğin tarifini yaparken aslında eşi ile şaşadıklarını değil, yaşamak istediklerini yazmış. Günde 16 saat çalışan Bill Gates’in bunları yapmaya zaman bulduğunu sanmıyorum. ‘İş ve aile hayatı arasında denge kuramayan’ Bill Gates eşinin formülündeki hiçbir unsuru yerine getirememiş gibi görünüyor.

PARA BUNUN NERESİNDE?

Bill Gates 65, Melinda Gates 56 yaşında. Ayrıldıkları zaman servetlerini bölüşseler bile dünyanın en zengin insanları olmaya devam edecekler. Bu kadar paraya sahip olurken mutsuz olur mu insan? Melinda Gates’in formülündeki bulaşık yıkamak, çocukları okula bırakmak gibi işleri yanlarında çalışan onlarca insana bıraksalardı mutlu olamazlar mıydı? Para her zaman mutluluk getirmiyor sevgili gönül dostları.

Para sadece sorunların üzerini örtüyor. Hele hele siz aile olmayı her şeyin önüne koyuyorsanız, çocuklarınız ya da evinizle ilgili işleri kendiniz halletmek istiyorsanız para asla sizin için kurtarıcı olmuyor. Çünkü bir evlilikte aslolan şey aradaki sevgi bağının güçlü olması, şefkatin baskın olması ve elbette aile sorumluluğunu taşıyabilmektir. Para size geçici keyiflerin yaşattığı mutluluğu getirebilir. Ama bir evlilikte aile yaşamının verdiği huzuru asla getiremez.

Haberin Devamı

NE YAPMALI NE ETMELİ?

Evliliğinde sorun olanlar, “Gates çifti ayrılıyorsa biz çoktan ölmüşüz” diyenlere birkaç cümlem var. Elinizdekinin kıymetini bilin. Henüz dönülmez noktaya gelmediyseniz kurtarmak için hâlâ bir şansınız vardır. Peki o dönülmez noktaya gelip gelmediğinizi nasıl anlayacaksınız?

1- İLETİŞİM VAR: Problemleriniz hakkında konuşabiliyorsunuz. Yani ikiniz de ilişkiyi önemsiyorsunuz.

2- EĞLENCE: Sorunlarınıza rağmen hâlâ birlikte eğleniyor, birçok komik ve mutlu anıyı paylaşıyorsunuz.

3- AYRILIK KORKUSU: İkiniz de ilişkinizin devamını istiyorsunuz. Ayrılma fikri sizi ürkütüyor.

4- AŞK BİTMEDİ: İlişkinizin bitme sürecinde olduğunu düşünürken bile içiniz başkasını istemiyor.

5- FARKINDALIK: İkiniz de sorunlarınızın farkındasınız ve bunu inkar etmiyorsunuz.

6- GÜVEN: Aranızda sadakat sorunu yaşanmadı. Birbirinize duyduğunuz güven hiç sarsılmadı.

Haberin Devamı

7- ÖZÜR DİLEMEK: İkiniz de gerginliği yok etmek için uğraşıyorsunuz, özür dileyebiliyorsunuz.

8- ARKADAŞLIK: Sadeci iki sevgili değil aynı zamanda iki iyi arkadaşsınız.

9- CİNSELLİK: Aranızdaki tutku bitmedi. Birbirinize dokunduğunuzda yine heyecanlanıyorsunuz.

10- GELECEK PLANI: Birlikte plan yapmaya devam ediyorsanız ilişkiniz kapı gibi ayaktadır. Bu unsurlar sizin ilişkinizde varsa eğer, dönülmez noktada değilsiniz. İlişkinizi, evliliğinizi kurtarıp mutlu günlere adım atabilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder