Mehmet Coşkundeniz Çıkma teklifi geri gelsin
HABERİ PAYLAŞ

Çıkma teklifi geri gelsin

İlişkiler dünyasında bugünlerde “Çıkma teklifi geri gelsin” konusu tartışılıyor. Birlikte gezdikleri, eğlendikleri insanların hayatlarındaki yerini bilmek isteyenler artık bu iletişimin adının konmasını istiyor. Çünkü bu belirsizlik onları yoruyor. Öyle ya, sürekli arayacaksın, mesajlar atacaksın, “Yemeğe gidelim, sinemaya gidelim, eğlenmeye gidelim, gecenin sonunda bize gidelim” diyeceksin ama “Peki aranızda ne var?” diye sorduklarında hiçbir cevap vermeyeceksin. Doğal olarak bu belirsizlik insanı fena halde yoruyor. Üstelik zaman kaybına neden oluyor. Yani insanlar, “Benimle çıkar mısın?” sorusunu duyup, bu soruya “Evet” cevabını verdikten sonra kendisini bir ilişkinin tarafı olarak görmek istiyor.

Haberin Devamı

Çıkma teklifi geri gelsin

Böylece sevgililik aşmasına geçerek mutlu, mesut yaşamak istiyor. Bazıları bu teklifin lise döneminde kaldığını söylüyor. Oysa mesele “Benimle çıkar mısın?” sorusunu sormak değil ki? Duyguların varsa, bunu karşındaki insana söylemelisin. Bunu hangi soruyla, hangi sözcüklerle yapacağın sana kalmış. İster “Benimle çıkar mısın?” diye sorarsın. İster, “Ben senden çok hoşlanıyorum, sana aşık oldum, seninle daha yakın olmak istiyorum” dersin.

Böylece bir iradeyi ortaya koyarsın. Kendini net olarak ifade edersin. Karşındaki insanın aklındaki belirsizliği giderirsin. Aranızdaki iletişimi 4 bilinmeyenli denklem olmaktan çıkarırsın. Çıkma teklifi dünyanın en keskin, en amacına hizmet eden cümlesidir. Teklifi eden de alan da mutlu olur, içlerine ferahlık doğar, işini gücünü daha rahat yapar, huzurla uyur, anksiyeteden kurtulur.

Çıkma teklifi geri gelsin

NEDEN TEKLİF ETMEZLER?

İki kişi arasında adı konulmamış bir iletişim yaşanıyorsa, taraflardan birinin bundan çıkarı vardır. Nedir bu çıkar? Öncelikle ilişki sorumluluğu yoktur. Bu teklifi yapmayan kişi, birden fazla kişiyle görüşmeye devam ediyordur. Sevgili gibi davranıyor ama kimsenin sevgilisi olmuyordur. Bunun yarattığı rahatlıkla canını istediğine Instagram’dan like atıyor, canının istediğiyle WhatsApp’tan sabaha kadar mesajlaşıyordur.

Hiç kimse onun için özel değildir. Kendisine kim yanıt veriyorsa onunla zaman geçirmeyi amaçlıyordur. Bir de, bunları yapmadığı halde yine de çıkma teklifinde bulunmayanlar vardır ki onlar daha da kötüdür. Kendine güvensiz, ilişki sorumluluğunu kaldıramayacak, ilk zorlukta “Behlül kaçar” deyip ortadan kaybolacak kişilerdir bunlar.

Haberin Devamı

Tanıştınız, birkaç kez çıktınız, baktınız gayet iyi sohbet ediyorsunuz, aranızdaki iletişim iyi, ve bir şeyler hissediyorsunuz. Ama karşıdaki inan o adımı atmıyorsa, koşarak uzaklaşmanızı tavsiye ederim. Aksi takdirde epey ruhsal problem yaşayabilirsiniz.

ESKİLERDE NASILDI?

Fotoğraflarda gördüğünüz gibi kartlar vardı mesela. Okul çıkışlarında falan verilirdi bunlar. Tabii bu kartlar sizi güldürüyordur şimdi. Ama inanın bana, şimdiki belirsizlikten çok daha iyi bir yöntemdi. Kısa notlar ya da uzun mektuplar yazıldığı zamanlar da vardı elbette.

Ya da bir yerde buluşulur, duygular aktarılır, olumlu ya da olumsuz cevap alınırdı. Sonuçta hepsi amacın ne olduğunu net şekilde belli eden yöntemlerdi. Kimsenin kafası karışmazdı. kimse “Biz neyiz?” sorusunu sormazdı. Sonuç olarak çıkma teklifi iyidir, güzeldir, kullanılmalıdır. İlişkinin navigasyonudur. Aranızda ne olduğunu belirler, yolunuza devam edersiniz.

Haberin Devamı

Bİ ONDAN Bİ BUNDAN

Ufuk Ağca ile Şebnem Özinal’ın birlikte sunduğu “Bi Ondan Bi Bundan” programı ikinci sezonuna başladı. Ulusal Kanal’da her cumartesi akşamı 23.00’te eğlenceli ve nitelikli sohbetleriyle alternatif program arayanlara ilaç gibi geliyor. Sempatik Ufuk ile sahne deneyimi olan Şebnem’in neşeli diyalogları da gündemden sıkılmış insanları başka alemlere götürüyor. İzlemenizi öneririm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder