Mehmet Coşkundeniz Cinsellik iyiyse aşamayacağınız sorun yok
HABERİ PAYLAŞ

Cinsellik iyiyse aşamayacağınız sorun yok

Haberin Devamı

İlişkinizden vazgeçmemeniz gerektiğini gösteren 10 işaret

Sallantılı bir ilişkiniz olabilir ama bilin ki, tüm mutlu ve sağlıklı ilişkiler bu noktaya gelmeden önce defalarca zorlu aşamalardan geçmiştir. Hem siz hem de sevgiliniz çaba, zaman ve sabır gösterirse ilişkiniz mutluluğa doğru ilerler. Şimdi size sallantıda olsanız bile ilişkinizden vazgeçmemeniz gerektiğini gösteren 10 işareti aktaracağım. Eğer bunlara sahipseniz, sakın vazgeçmeyin, çaba gösterin.

1. Konuşuyorsunuz

Problemleriniz hakkında konuşabiliyorsunuz. Bu, iletişim yollarını kapatmadığınız anlamına gelir. Yani ikiniz de ilişkiyi önemsiyorsunuz, değer veriyorsunuz. Birbirinizi kaybetmekten endişe ediyorsunuz. Daha iyi bir noktaya ulaşma isteğiniz var. Konuşmalarınız sırasında da birbirinizi kırmamaya özen gösteriyorsunuz. Kaybetme korkusunu hâlâ taşıyorsunuz.

2. Eğleniyorsunuz

Sorunlarınıza rağmen hâlâ birlikte eğleniyor, birçok komik ve mutlu anıyı paylaşıyorsunuz. Üstelik bu anlarda kötü geçirdiğiniz zamanları da çabucak unutuyorsunuz. Bu aranızdaki kimyanın ve çekimin henüz bitmediğini gösterir. Yani birlikte olma şansınız devam ediyor. Size de kötü zamanları azaltıp eğlenceli ve mutlu anların sayısını artırmak kalıyor.

3. İstiyorsunuz

İkiniz de ilişkinizin devamını istiyorsunuz. Ayrılma fikri zaman zaman aklınızdan geçse de bunu gerçekten istemiyorsunuz. Ayrılık fikrini “Ne yapayım başka çarem yok” cümlesiyle dile getiriyorsunuz ve bunun zorunluluk olduğunu düşünüyorsunuz. Zorunluluklardan kurtulmak kolaydır. İlişkide kalmak için aranızdaki küçük sorunları çözmeniz yeterli olacaktır.

4. Aşıksınız

İşte en önemli unsur. Birbirinize aşıksınız ve başkasını da gözünüz görmüyor. Yani ilişkinizin bitme sürecinde olduğunu düşünürken bile içiniz başkasını istemiyorsa bir kez daha denemelisiniz. Aşka ulaşmak kolay değildir. Gerçek bir aşka sahipseniz, birlikte çabalayarak çözebileceğiniz sorunlar yüzünden ayrılmak büyük pişmanlık verir.

5. Farkındasınız

İkiniz de sorunlarınız olduğunun farkındasınız. Bakın burası çok önemli. Sorunlarınızı taraflardan birinin ya da ikinizin birden inkar etmesi sizi mutsuz sona götürür çünkü üzerini kapattığınız her şey daha da büyür. Bir süre sonra tıpkı bir tümör gibi yayılır. Siz işin farkına vardığınızda da maalesef artık ilişki kurtarılmayacak durumdadır.

6. Güveniyorsunuz

Aranızda sadakat sorunu yaşanmadı. Birbirinize duyduğunuz güven hiç sarsılmadı. İlişkinizdeki sorun üçüncü bir kişiden kaynaklanmadı. İşte bu sizin için büyük bir avantaj, çünkü sadakatsizliği aşmak çok zordur. Güven problemi ilişkiyi temelinden çökertir. Sizde bu olmadığına göre birazcık istek ve çabayla yeniden eski günlere dönmeniz işten bile değil.

7. Barışıyorsunuz

Tartışmalardan sonra aranızdaki küslük öyle uzamıyor. İkiniz birden gerginliği yok etmek için uğraşıyorsunuz. Haksız olduğunuzda özür dileyebiliyorsunuz. Bu, birbirinizi incitmekten korkuğunuzu gösterir ve şahane bir şeydir. Mutlu sandığınız ilişkilerde bile bu öyle her zaman mümkün değildir. Bu avantajınızı mutlaka kullanın ve ilişkinizi kurtarın.

8. Arkadaşsınız

Sadeci iki sevgili değil aynı zamanda iki iyi arkadaşsınız. Birlikte eğlenmekten, gezmekten, hobilerinizi paylaşmaktan keyif alıyorsunuz. Hatta yalnız gittiğiniz yerlerde “Keşke yanımda olsa, o da çok keyif alırdı” diyorsunuz. İnanın bana böyle bir arkadaşlık kolay kurulmuyor. O zaman kaybetmeyin. İlişkiniz biterse arkadaşlığınız da biter.

9. Sevişiyorsunuz

Aranızdaki tutku bitmedi. Birbirinize dokunduğunuzda, öpüştüğünüzde yine heyecanlanıyorsunuz. Hatta şiddetli bir tartışmadan sonra çok daha tutkulu sevişiyorsunuz. Cinsellik bir ilişkinin temel taşı olduğuna göre sizin aşamayacağınız sorun yok. Yeter ki aranızdaki sorunları yatak odanıza taşımayın. Orası sizin kaleniz olarak kalsın.

10. Planlıyorsunuz

İster kısa vadeli tatil planı, ister uzun vadeli gelecek planı. Bunu birlikte yapmaya devam ediyorsunuz. İkiniz de geleceğinizin nasıl olacağı konusunda konuşuyor ve fikir birliğine varıyorsunuz. Birebir aynı olmasa da benzer bir görüş açınız varsa sorunları bir kenara atın. Bu planlarınızı gerçekleştirmeye odaklanın. İlişkiniz kapı gibi ayakta.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder