Mehmet Coşkundeniz Çocuğumuz doğunca cinsellik kalmadı
HABERİ PAYLAŞ

Çocuğumuz doğunca cinsellik kalmadı

Evli bir erkeğim. 2 yıl önce baba oldum. Eşim soğuk, takıntıları olan, en ufacık bir tartışmada ağlamaya başlayan, tartışmalarda hep beni suçlu bulan, sevgisini göstermeyen, hep ciddi duran bir kadın. Ayrıca çocuk doğduğundan beri cinselliği de ikinci plana attı. İşte bu ortamda aynı işyerinde çalıştığım bir kadından hoşlanmaya başladım. Eşimden ayrılmalı mıyım?

● EREN

O kadınla birlikte olmak için ayrılmak istiyorsan, bunu yapmamanı öneririm. Evliliğinin bir süreçten geçtiğini unutma. Her çocuklu çift senin yaşadıklarını yaşıyor. Önemli olan bunu aşmanın bir yolunu bulmak. Ayrılmak yerine aile terapistlerine giderek bu sorunun çözümünü arayabilirsiniz. Buna rağmen evliliğinizde bazı şeyler yoluna girmiyorsa o zaman karşılıklı oturup; kırmadan, dökmeden ayrılığın koşullarını konuşabilirsiniz. Ama sırf birinden hoşlanıyorsunuz diye ayrılmak, sizi çok mutsuz eder. Üstelik karşınızdaki insanı da kaldıramayacağı bir yükün altında bırakırsınız.

Haberin Devamı

RÜYASINDA GÖRÜNCE AŞK DUYGUSU DOĞMUŞ

19 yaşındayım ve bir aile dostumuzun oğluna ondan hoşlandığımı itiraf ettim. Beni takmadı çünkü yakışıklı, popüler ve zengin. Onunla sevgili olmak gibi bir amacım yok aslında, çünkü olur da bozuşursak ondan ayrılmayı kaldıramam. Bana hiç mesaj atmazdı. Birkaç gün önce mesaj attı ve beni rüyasında gördüğünü, çok etkilendiğini söyledi. O rüyadan sonra aşk duygusu gelmiş. Bu mümkün mü?

● C.O.

19 yaşındasın ve önünde upuzun bir hayat var. Aşık olacaksın, sana aşık olacaklar. Seni itirafına rağmen takmayan birinin “Rüyamda görünce aşk duygusu doğdu” demesine inanma. Aşk dediğin şey anlık gelişebilir ama rüya görüp sabah kalkınca “Ben aşık oldum” diyemezsin. Sevmek, sevilmek insanın ihtiyacıdır. Hayatını bir tek kişiye bağlamak ve onu beklemek yerine hayatın sana getirdikleriyle mutlu olmayı denemelisin.

MÜKEMMEL İNSANI BULABİLİR MİYİM?

23 yaşındayım. Aradığım erkeği bulamıyorum. Hep birileri benden hoşlanıyor ama hiçbiri bana göre değil. Hepsini reddediyorum. Çünkü hep o mükemmel insanı bekliyorum. Başka birini kalbim kabul etmiyor. Söyler misiniz herkes bir gün istediği kişiye kavuşabilir mi? Hiç beklemediği bir anda karşısına çıkar mı? Yoksa benim mükemmel insan dediğim şey aslında sadece bir hayal mi?

Haberin Devamı

● RÜYA

Mükemmelliğin tanımı nedir sence? Sence mükemmel insan nasıl olmalı? Aslında böyle biri yok! Hiç kimse senin kafanda yarattığın o prototipe uymayacak. Sen birlikte büyümek, birlikte oluşturmak, birlikte olgunlaşmaktan habersizsin. Mükemmellik tek başına olmaz. Bir ilişkiye başlarsın, sen çaba sarf edersin, o çaba sarf eder. Sen emek harcarsın, o emek harcar. Sen seversin, o sever. Sonra bir bakarsın ki mükemmel bir ilişkin var. Mükemmel bir ilişkin varsa zaten sevgilin de mükemmel erkektir artık. Böyle oturduğun yerden mükemmel insanı beklemekle zamanını harcama. Mükemmel insanı sen yarat!

ZENGİN ERKEKTEN EVLİLİK TEKLİFİ

22 yaşındayım. 1.5 yıldır erkek arkadaşım var. Birbirimize ilk görüşte aşık olduk. Onu çok seviyorum. Ama bir problemimiz var. Ailem erkek arkadaşımı istemiyor. Bir gün karşıma çok zengin ve kültürlü biri çıktı. Onunla arkadaş oldum. 2 ay sonra bana evlenme teklif etti. Arkadaşlarım bana paranın çok önemli olduğunu söylüyor. Ne yapacağımı bilemiyorum.

Haberin Devamı

● PERİ

Görünen o ki, fiziksel bir temasın olmasa da o çok sevdiğin insanı zihinsel olarak aldatmaya başlamışsın. Zaten bunun bir sonraki aşaması da fiziksel temastır. Öyleyse senin için artık “Çok aşığım, aşkımdan ölüyorum” aşaması bitmiştir. Eğer öyle olsaydı hayatındaki ikinci kişi olmazdı. Charles Bukowski der ki: “Eğer iki kişi arasında kalıyorsanız, ikinciyi seçin. Çünkü birinciyi gerçekten sevseydiniz, ikincisi olmazdı...” Bu yüzden artık para mı dersin, aile mi dersin, kültür mü dersin bilemem. Ama bence zaten sen ilk ilişkini bitirmişsin. Bari bunu ona da söyle, boşuna beklemesin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder