Mehmet Coşkundeniz Çocuklar için Antalya cennet
HABERİ PAYLAŞ

Çocuklar için Antalya cennet

Çocuklu aileler için tatil yeri seçmek hiç de kolay değildir. Çünkü çocuklar çabuk sıkılır. Onlara sadece deniz, kum, güneş yetmez, eğlendirecek bir şeyler de gerekir. Yani Bodrum’un, Alaçatı’nın ‘beach’leri çocuklar için asla uygun değildir.

Neyse ki Antalya var. Ağustosta gidince epey sıcak olsa da Antalya, çocuklu tatil için müthiş bir kurtarıcı. Otellerdeki aquaparklar, çocuk kulüpleri, gün boyu sayısız etkinlik, ebeveynlere kendilerine vakit ayırmaları için büyük olanak sağlıyor.

Çocukları, bu işte uzman animasyon ekibine güvenle teslim edip siz, denizin, güneşin tadını çıkarabiliyorsunuz. Biz ikizlerimiz Derin ve Mavi’yi kaldığımız oteldeki çocuk kulübünden zor aldık.

Haberin Devamı

Öyle iyi vakit geçiriyorlardı ki; biz unuttular adeta. Kaldığımız Sunrise Resort Hotel’in tüm Çocuk Kulübü ekibine bir kez de buradan teşekkür edeyim. Bu arada eskiden “Otelde her şey dahilse yemekler kalitesizdir” gibi bir anlayış vardı.

Artık öyle değil. Bu otellerde artık ünü Türkiye’nin dışına taşmış şefler çalışıyor. Çok sayıda kişiye aynı anda hizmet vermelerine rağmen yemekler lezzetli, hizmet kusursuz.

Çocuklar için ayrı menü bile çıkartılıyor. Yalnız bir konuyu yazmadan geçemeyeceğim. Antalya’nın sıcağı öyle böyle değil. Ben ki, Mersin’de doğdum büyüdüm, beni bile bazen nefessiz bıraktı.

Klimalı bir yer bulunca adeta hazine bulmuş gibi sevinebiliyorsunuz. Yine de hem çocuklarınızın hem de kendi rahatınız için Antalya’yı tercih edebilirsiniz.

Ama bir otele rezervasyon yaptırmadan önce mutlaka çocuklarla ilgili etkinlikleri sormayı unutmayın. Biliyorsunuz ki; onların mutluluğu bizimkinden önce gelir.

BODRUM’DA NARGİLECİ İSTİLASI

Antalya’dan Bodrum’a geçmeye karar verdik. Bir zamanlar Zeki Müren’in günlük ‘deniz banyosu’nu aldığı eşsiz Bardakçı Koyu’ndaki Mavi Kumsal Oteli’nde konakladık. Denize sıfır bu otelin hizmet kalitesi de, odaların temizliği de on numara beş yıldız.

Otel merkeze yakın olduğundan akşamlarımızı da o eski Bodrum gecelerinin hasretiyle merkezde geçirdik. Bir akşam Okan Bayülgen’in ‘Dada Salon’unda Aydan Kaya’nın şarkılarıyla keyiflendikten sonra meşhur barlar sokağı üzerinden yürüyerek Marina’ya ulaştık. Gördüklerim içimi parçaladı.

Haberin Devamı

Birkaçı hariç, sahildeki bütün kafeler, barlar hatta restoranlar nargileciye dönüşmüş. Yürürken yolunuzu kesip “Nargile var” diyor garsonlar.

“Talep varsa arz da olacaktır” sözüne inanırım ama Beyoğlu’nun da bu nargileci istilası nedeniyle bittiğini hatırlatmak isterim. Bodrum’da birçok beach’te daha şezlonga uzanır uzanmaz “Nargile ister misiniz?” diye sorulduğunu da belirteyim.

HALİKARNAS DİSCO AÇILIYOR MU?

Bodrum’u Bodrum yapan en önemli mekanlardan biriydi Halikarnas Disco. 1979 yılında açılan, “Halikarnas’ta geçen yaz rastladım sana” diye şarkılara bile konu olan bu fenomen mekan ne yazık ki 2017’de kapılarını kapadı.

‘Dada Salon’ Halikarnas’a çok yakın bir yerde. O terk edilmiş mekanı görünce üzüldüm. Bodrum küçük yer, özellikle yerli halk ilçede ne olup bittiğini gayet iyi takip ediyor.

Bizi getiren taksiciden duydum, Halikarnas’ın sahibi Süleyman Demir, mekanı yeniden açmak için uğraşmaya başlamış. Taksicinin söylediğine göre; Halikarnas merkezdeki eski yerinde değil, Bodrum’a 15 kilometre uzaklıktaki Yalıçiftlik beldesinde açılacakmış.

Haberin Devamı

Yalıçiftlik, otomobille ulaşımın daha kolay olduğu bir belde. Bodrum’dan 20 dakikada ulaşılabiliyor. Dedikodu bile olsa, bu haber beni çok heyecanlandırdı. İlk gençlik yıllarımın o unutulmaz mekanının yeniden açılmasından büyük mutluluk duyarım.

GÜNÜN AŞK SÖZÜ

Aklında soru işareti olanlar, “Acaba?” diyenler ve konforunu bozmak istemeyenler otursun oturdukları yerlerde. Aşk için yola çıkış, bilinen tüm kurallardan vazgeçiştir çünkü. Bu yola da ancak göze alanlar çıkabilir.

GÜNÜN AŞK TÜYOSU

Hiç kimse tek seçenek değildir. Hiç kimse vazgeçilmez değildir. Her olayda kendisi hariç herkesi suçlayan kişileri hayatınızdan uzak tutun. Hayatınızda böyle biri varsa, “Başka seçeneğim yok” diye katlanıyorsanız... Hemen, şimdi bırakın onu.

GÜNÜN DİYALOĞU

- Bu aşk beni çok yordu.

- Çünkü enerjini yanlış harcıyorsun.

- Nasıl yani?

- Aşkla mücadele etme, aşkın için mücadele et.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder