Mehmet Coşkundeniz Çok güzel
HABERİ PAYLAŞ

Fenerbahçe ile Galatasaray’ın kadın futbol takımları bu yıl kuruldu. 18 Aralık’ta başlayacak Kadınlar Süper Ligi’nde mücadele edecekler. Bu iki takım “Kadına Şiddete Hayır” mesajını vermek için önceki akşam Nef Stadyumu’nda özel bir maç yaptı. Ben de o maçtaydım ve muhteşem görüntülere tanık oldum. Maçın sonucunu bir kenara bırakıyorum çünkü benim açımdan zerre kadar önemi yok. İki takımın mücadelesini elbette alkışlarız anca o statta asıl alkışlanacak şey Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarlarıydı.

Haberin Devamı

Çok güzel

Ben, eşimle maça üzerimde Fenerbahçe forması, boynumda Sarı-Lacivert atkıyla, vagonlarını sadece Galatasaray taraftarlarının doldurduğu metroyla gittim. Bir tek kişi laf atmadı. Ali Sami Yen Spor Kompleksi’ne girdikten sonra Fenerbahçe taraftarının alınacağı yere kadar da aynı şekilde yürüdüm. Yine bir tek kişi en küçük bir söz bile söylemedi. Yerimize geçtik, takımımızın lehine tezahürat yaptık.

Çok güzel

Galatasaray taraftarları da yine kendilerine ayrılan yerlerde marşlarını şarkılarını söyledi, sloganlarını attı. Ama hiçbir taraftar, maç öncesinde, maç sırasında ve maç sonrasında tek bir küfürlü söz bile söylemedi. Süper Lig maçlarından duymaya alışkın olduğumuz sinkaflı tezahüratların bir teki bile önceki akşam o statta duyulmadı. Futbolcular, seromonide birlikte poz verdi, maç sonu her iki takım da rakip taraftarların bulunduğu tribünleri selamladı.

Herkes bu iki takımı alkışlarla uğurladı. Bir tek Fenerbahçe tribününün hemen yanındaki bölümde oturan bir kişinin provokasyona yeltenmesi dışında küçücük bir olay bile meydana gelmedi. Zaten o provakatör de anında stattan çıkartıldı. Dedim ya, skorun önemi yok.

Bu maçı takımlardan biri kazandı, skoru da kimin kazandığını da zaten öğrenebilirsiniz. Ama lütfen farkında olun, bu maçı hepimiz kazandık. Bu ülkede küfür etmeden, kavga çıkarmadan maç izlenebileceğini savunanlar kazandı.

GECENİN ÖZETİ

Gazeteci Banu Yelkovan’ın Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Nihan Su ile Galatasaray Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Nurcan Çelik’in bu fotoğrafına yaptığı yorum önceki gecenin özetiydi. Yelkovan, “Biz maçları sonuçlarıyla, skorlarıyla hatırlarız. “Hatice’ye değil neticeye bak” deriz, zannederiz ki tarihe geçen odur. Dünden kalan asıl kare budur. Bu “Kadına Şiddete Hayır” gibi çok önemli bir mesaj için bir araya gelen iki kulübü ve futbolcuları kutlamak, tebrik etmek ve yaptıkları şeyin arkasında sapasağlam durmak gerekir. Çünkü bazen bizim spor kültürümüzün detay gördüğü esastır.

Haberin Devamı

Çok güzel

Biz neyi nereden okuyacaksak okuyalım, artık Hatice’nin neticenin önüne geçtiği ve giderek daha çok geçeceği başka bir dönemin eşiğindeyiz” diye yazdı. Neticeden bağımsız olarak sportif rekabetin hikayelerinin anlatılacağı bir döneme hepimizin ihtiyacı var.

ÇOK ÇİRKİN

Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarları önceki akşam ezeli rekabette tarihi bir güne imza atarken, Karşıyaka taraftarları ise Göztepe ile olan ezeli rekabetlerinde bir rezaletin sebebi oldu. Pazar günü Göztepe ile oynadıkları kadın voleybol maçında Karşıyaka taraftarlarının ettiği küfürü ben burada yazamam. Bırakın işin ahlaki kısmını, hukuki anlamda başım derde girer, öyle bir küfür yani.

Haberin Devamı

Çok güzel

Düşünsenize bu yaz Kadın Voleybol Milli Takımımızın kazandığı başarılardan etkilenmiş kızınızı voleybol maçına götürüyorsunuz. O kız çocuğu maçta ağıza alınmayacak bu küfürleri duyuyor. Nasıl hissedersiniz kendinizi? Bu maçta o küfürlü tezahürata katılan herkes durup biraz düşünsün. Voleybol Federasyonu da bu rezaleti cezasız bırakmasın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder