Mehmet Coşkundeniz Dedim olabilir
HABERİ PAYLAŞ

Şampuan reklamı denince uzun, dalgalı, güneşte parlayan saçlı bir kadının, kameranın önünden geçişini gösteren sahneler gelir akla değil mi? Çünkü bugüne kadar hep öyleydi. Ne yazık ki bir obje gibi gösterilen kadın reklamda “Sadece saçım gür, uzun, dalgalı vs. iken kendimi iyi hissediyorum” gibi bir şeyler söylerdi. Elidor, milli voleybolcumuz Ebrar Karakurt ile bu ezberi bozdu. İyi ki de bozdu çünkü bugüne kadar seyrettiğim en iyi reklamlardan biri oldu.

Ebrar’ın kısacık pembe saçıyla şampuan reklamında oynaması zaten başlı başına bir olay. Ebrar reklama, “Elidor reklamında kısa saçlı kız mı olur dediler, dedim olabilir” diye başlıyor. Ve sonra “Dedim olabilir” sloganıyla insanın isterse olmazları oldurabileceğini anlatıyor. Genel geçer algıları yıkıyor reklam. Bu algıları yıkma potansiyeli olan Ebrar ile yapıyor bunu. Son dönemin en akıllıca yapılmış reklamı.

Haberin Devamı

Dedim olabilir

Ürün gözümüze sokulmuyor, ürünü tanıtan kişi erişilmez gibi gösterilmiyor. Araştırmasını yapmadım ama bu reklam bugüne kadar internet üzerinden en çok izlenen reklam olabilir. Sosyal medyada da çok yankı buldu. Belli ki çok konuşulacak, “Dedim olabilir” sözü, önümüzdeki günlerde gençlerin sloganı olacak. Sloganı bulanın, reklamı kotaranların zekalarından öperim.

YILDIZ TİLBE’NİN PCR İLE İMTİHANI

Yıldız Tilbe, İstanbul Ulus’taki özel bir hastanede ameliyat oldu. Geçmiş olsun, kısa sürede iyileşsin. Bu köşede geçen hafta Yıldız Tilbe’nin PCR testi ve aşı karşıtı olduğu halde, bağıra bağıra “Ne test yaptırırım ne de aşı” dediği halde, konserlere nasıl çıktığını sormuştum.

Öyle ya, aşı karnesini göstermeyen ya da son 48 saat içinde test yaptırmayan izleyiciler bile konser alanına alınmıyorken aşısız ve testsiz şarkıcı nasıl sahneye çıkar? Yazıda “Bana göre Yıldız Tilbe ya aşı oldu ya da her konserden önce PCR testi yaptırıyor. Buna karşı olduğunu açıkladığı için de geri adım atmamak için saklıyor” ifadesini kullanmıştım.

Aşıyı bilmem ama PCR testi olduğu artık saklanamaz bir gerçek. Çünkü hiçbir hastane, o testi yapmadan hastayı ameliyata almaz. İstediğiniz kadar aşı karşıtı, test karşıtı olun. Kimse size bunları zorla yapmayacak. Ama sosyal hayat önünde sonunda sizi buna zorlayacak.

Haberin Devamı

BALOTELLI GAZA GELDİ

Beşiktaş’ın önceki gün Vodafone Park’ta oynadığı ve 3-3 biten Adana Demirspor maçına Balotelli’nin yaptığı ‘beyin’ hareketi damga vurdu. Balotelli’nin 8 yıl önceki bir röportajda kendisi için “O çocuk beyinsiz” diyen Sergen’e bu şekilde cevap verdiği söyleniyor.

Olay çok çirkin, bunun tartışılacak yanı yok. Peki hiç kimsenin hatırlamadığı bu röportaj, maç öncesi Balotelli’ye neden anlatılır ki? Balotelli transfer olduğu günden beri pek de iyi bir performans ortaya koyamadı. Ama oynadığı her ülkede, her takımda agresif davranışlarıyla anıldı. Demirspor tarafında birilerinin Balotelli’yi gaza getirmek için Sergen’in bu sözünü hatırlattığı bir gerçek.

Hırslanan Balotelli oyuna maç 3-1’ken girdi, 1 gol attı, takımına beraberliği getiren ve santrası bile yapılmayan son dakika golünün de pasını verdi. Davranışın çirkin olduğunu bir kez daha belirteyim. Ama işe yaradığı gerçeğinin altını da çizeyim.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder