Mehmet Coşkundeniz Dünyanın en yakışıklı en güçlü erkeği
HABERİ PAYLAŞ

Dünyanın en yakışıklı en güçlü erkeği

Yarın Babalar Günü ve izninizle bugün çocukların babalarına, babaların da çocuklarına duyduğu aşkı anlatacağım. Tıpkı başlıktaki gibi, kız çocukları için babaları dünyanın en yakışıklı erkeğidir, erkek çocukları için de en güçlü erkeği. Ben, ikiz kız babası olarak baba-kız ilişkisine dair bir şeyler yazabilirim ancak. O zaman buyurun, dünyanın bu en tarifsiz duygusunu okumaya...

İLK AŞK MESELESİ

Babalar, kızlarının ilk aşklarıdır ve hep öyle kalır. Ama bu, babalar için büyük sorumluluktur. Belki sevgilinizi, eşinizi hayal kırıklığına uğratabilirsiniz. Ama kızınızı hayal kırıklığına uğratırsanız, hayat boyu kendinizi affetmezsiniz. O yüzden onun gözünde her zaman bir numara olabilmek için çaba göstermelisiniz.

Haberin Devamı

KISKANÇLIK MESELESİ

Kıskanç bir kişiliğe sahip olmayabilirsiniz. Ancak söz konusu olan kızınız olduğunda psikopata bağlamanız an meselesi. Hani kızınızın ilk aşkısınız ya, gün gelip de sizin yerinize bir başkasını koyabileceği fikri insanı delirtebilir. Ya da oyun oynamak için bile olsa bir erkeğin kızınızın yanına yaklaştığını gördüğünüzde, “Neler oluyor orada bakiim?” diyerek yerinizden zıplamanız işten bile değildir. Tabii bu tek taraflı değil. Kızlar da babalarını aşırı derecede kıskanıyor. Bu, küçüklükte “Annem neden babamla yatıyor, ben yatacağım” demekle başlıyor. Hele hele baba boşanmışsa, hayatına yeni birini alabilmesi için resmen kızından onay alması gerekiyor. O onay da öyle kolay kolay verilmiyor.

YAPMAM DENİLENİ YAPMAK

Kız babası olmak, ister istemez kendinizi kadınların dünyasında bulmak anlamına geliyor. Mesela, kızıyla alışverişe çıkan babanın, kadınların tercih ettiği renkle aşina olması, kızı hangi yaştaysa, o yaştakiler arasında tren olan giysileri bilmesi şart. Saç toplamayı ve örmeyi de bilmeli kız babası. Evet, benim elektrik süpürgesi kullanarak saç toplamışlığım var ama buna pek yeltenmeyin bence.

HER ZAMAN ÇOCUK KALACAK

Ben kızlarımla konuşurken “Keşke hiç büyümeseniz” derim. Aslında onlar da büyümek istemiyor ama elbette büyüyecekler. Yine de onlar her zaman benim küçük kızım olarak kalacak. Ve biliyorum ki, 30 yaşına gelseler de yine bana küçük şımarıklıklar yapacaklar. Bu hem güzel bir duygu hem de ‘ömür boyu çocuk bakmak’ gibi bir şey aslında.

Haberin Devamı

FLÖRT MESELESİ

Benim henüz başıma gelmedi ama bir gün gelecek. Kızlarımın flörtleri olacak. Bu işlerden anlayan biri olarak her zaman şunu söylüyorum. Kızım bana bir erkeği getirip tanıştırdığında onun gözünden kızıma ne kadar değer verip vermediğini, onu ne kadar sevdiğini şıp diye anlarım. Bu benim avantajım. Emin olun o erkeğe tanışır tanışmaz söyleyecek şeyim şu olacak: “Her yerde gözüm, her yerde kulağım var. Ne yaparsan görürüm, ne söylersen duyarım. Kızımı üzersen, seni hayatında hiç üzülmediğin kadar üzerim. Kızıma ve bana asla yalan söyleme. Çünkü bil ki yalanı ortaya çıkarmakta ustayım. Olabilir, bir gün flört etmekten bıkabilirsiniz ve ayrılabilirsiniz. Ama ayrıldığınızda bile kızım hakkında kötü konuşursan seni pişman ederim.” Biraz sert göründüğünün farkındayım. Ama işte, bu benim şimdi hissettiğim şeyler. Kim bilir belki zaman beni törpüler.

Haberin Devamı

HER ŞEYİ YAPABİLME HİSSİ

Kızlarımın mutluluğu söz konusu olduğunda yapamayacağım hiçbir şey yokmuş gibi geliyor bana. Genellikle anneler “Abartma, şımartıyorsun” diyecektir ama ne yapalım ki ben ve benim gibi milyonlarca baba böyle. Çünkü o benim kızım. Çünkü ben anneleri ya da başka kadınlar tarafından bir gün cazibemi tamamen yitirebilirim. Ama biliyorum ki ömrümün sonuna kadar ben kızlarım için hala en yakışıklı, en güçlü, en iyi, en bilgili, en maharetli, en cömert, en... en... en... erkek olarak kalacağım. Size böyle hissettiren biri için elbette yapabileceğiniz her şeyi yaparsınız. Hepimizin Babalar Günü kutlu olsun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder