Mehmet Coşkundeniz En iyi intikam değersizleştirmek
HABERİ PAYLAŞ

En iyi intikam değersizleştirmek

Terk edilen hemen herkes, bir gün, kendisini terk eden o ‘vicdansız’dan intikam almayı hayal eder. Akla gelen ilk intikam yöntemi de onu yeniden kendisine aşık etmek, sonra onun yaptığı gibi ansızın terk etmektir. Sanılır ki, o da aynı acıları çekecek ve ne kadar kötü bir şey yaptığının farkına varacak... Hayır, sevgili okur. Bu hayal hiç gerçekleşmemiştir. Giden geri dönmemiştir. Dönenlerse yine sevgiyle karşılanmış, ilişkiler kaldığı yerden devam etmiştir. Çünkü geride kalan aşıktır ve zaten sevgilisinin geri dönmesini istediği için intikamı falan bir anda boşverir. Ben size bu yazıda intikamı değil ama sizi terk edene “Ne yaptım ben?” sorusunu sordurmanın yollarını anlatacağım. Sizi terk edeni ‘değersizleştirirseniz’ kendi açınızdan ufak çaplı bir intikam da almış olursunuz. Nasıl mı değersizleştireceksiniz? Okuyun lütfen...

Haberin Devamı

***

1- Aramayacaksınız, ararsa telefonu açacak ve aramasından rahatsız olmuş gibi, bir an önce kapatmak istermiş gibi konuşacaksınız. İmalı cümleler sarf etmeyeceksiniz. Örneğin “Nasılsın?” diye sorduğunda asla “İyi olmaya çalışıyorum” gibi cevaplar vermeyeceksiniz. “Bu ara çok yoğunum, kapatmam gerekiyor” deyip telefonu siz kapatacaksınız. Bu hareketinizin karşınızdaki insanın telefona bir süre aptal aptal bakmasına neden olacağından hiç şüpheniz olmasın.

2- Sevgiliyken görüşmenizi istemediği arkadaşlarınızla hemen görüşmeye başlayacaksınız. Birlikte dışarı çıkacaksınız, eğleneceksiniz. Üstelik bu gezmelerde onun gitmenizi istemediği yerlere gideceksiniz.

3- Giyim tarzınıza, saç şeklinize karışıyordu değil mi? Artık istediğinizi giyme, istediğiniz saçı yaptırma şansınız var. Bu şansı sonuna kadar kullanacaksınız.

4- Onun bulunabileceği yerlere gitmekten çekinmeyeceksiniz. Ama asla yalnız gitmeyeceksiniz. Karşı cinsten biriyle gidip sevgili gibi de görünmeyeceksiniz. Bu sizi onun gözünde ‘ezik’ konumuna sokar. Ama grup halinde gidip onun gözünün içine baka baka eğlenirseniz hedefi 12’den vurmuşsunuz demektir.

5- Onun bir arkadaşıyla karşılaştığınızda asla onunla ilgili “Ne yapıyor?”, “Nasıl?” gibi sorular sormayacaksınız. Hiçbir şekilde ondan söz etmeyeceksiniz. Çünkü emin olun arkadaşı ona “Eski sevgilinle rastlaştık bugün” dediğinde “Beni sordu mu?” diye soracaktır. Arkadaşı ise “Hayır hiç sormadı” dediğinde moraracaktır.

Haberin Devamı

6- Bu ilişkide hatalı olan siz değildiniz. Öyleyse ilişkiden pişmanlık duymak yerine “Yaşandı ve bitti” mantığını beyninize yerleştireceksiniz. Ayrılık hüznünüzü paylaşmak isteyen arkadaşlarınıza “Ne yani evlenecek miydik? Her ilişki gibi süresi doldu ve bitti. Bunda büyütecek bir şey yok” diyeceksiniz. Bu onun kulağına gidecek mi? Evet gidecek. İlişkiler bittiğinde ortak arkadaşlar bu konuyu aylarca gündemde tutar. Böyle dedikodular çok sevilir çünkü.

7- Öldürücü darbe yeni flörtünüz olacaktır. Mümkünse yine ortak çevrenizden seçeceğiniz bir sosyal arkadaş (sevgili değil dikkat!) yeni partneriniz olarak yanınızda boy göstermeye başladığında çok şaşıracaktır. Hele hele cıvıl cıvıl haliniz, neşeli tavırlarınız, bakımlı görüntünüz bu yeni flörtle birleştiğinde o soruyu sordurmayı garantilemişsiniz demektir. Hangi soru mu? Tabii ki “Ben ne yaptım Tanrım?” sorusu...

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder