Mehmet Coşkundeniz Erkeğin bittiği anlar
HABERİ PAYLAŞ

Erkeğin bittiği anlar

Haberin Devamı

■ Sevgilinin ya da eşinin “Akşam eve erken gel, konuşacağız” dediği o an, bittiğin andır. Sen 21 Aralık’ı yılın en uzun gecesi sanıyorsun ya, değil... Belki de hayatının en uzun gecesini yaşayacağın kesindir. O konuşma bitmez... Sabah olur, yine bitmez... Uykusuzluktan perişan olmuşsundur ama istenen cevapları vermediysen ertesi gecenin de aynı şekilde geçeceğinden şüphen olmasın.

■ Sevgilin ya da eşin sana “Seni bilmem kimle görmüşler” dediğinde verdiğin cevap “Kim söyledi?” ise, bittiğin andır. Kurtuluşun yoktur. “Kim söyledi?” sorusu aslında kabullenmişliğin kanıtıdır. Zaten kimin söylediğinin ne önemi var? Kendini böyle kurtaramazsın. Daha delikanlı cevaplar hazırla.

■ İnkar erkeğin en büyük silahıdır. Ama bir atımlık barutun olduğunu unutma. İnkar ettiğin şeyin daha sonra gerçek olduğu kanıtlanırsa bittiğin andır. O zaman sevgilinin, eşinin gözünde küçüldükçe küçülürsün. “Yatakta bile basılsan inkar edeceksin” lafı 1970’lerin söylemidir, buna güvenme. Çağ, öyle bir çağ değil. Şimdi her şey teknolojik olarak kanıtlanabiliyor.

■ Bir kadına ilgi gösterirken bir diğerine de göstermek senin tercihin. Sana yapma demiyorum, yap ama bu ilgiyi arkadaş olan iki kadına birden yapıyorsan bittiğin andır. Çünkü emin ol birbirlerine mutlaka anlatacaklardır. Hele hele bunu sanal ortamda falan yapmaya kalkma sakın, aforoz ederler.

■ Kendini olduğundan zengin, duyarlı falan gösterme. Ortaya çıkması çok zaman almaz. Çıktığında da bittiğin andır. Bitmekle kalmaz, tekmeyi yersin. Bir kadını elde etmek için her yolun mübah olmadığı dönemdeyiz artık. Zeki, çevik ve ahlaklı olacaksın. Bir kadına ‘elde edilme’ zevkini vereceksin ama bunu ‘adice’ yapmayacaksın.

■ Yalanın ortaya çıktığında, onu kapamak için başka yalan söylersen bittiğin andır. Durumu kabullenip özür dileme yolunu tercih edeceksin. Aksi takdirde yalan yalanı kovalar ve biri ortaya çıktığında arkası çorap söküğü gibi gelir. Biz buna ‘domino etkisi’ diyoruz. Domino taşlarını arka arkaya dizip sonra birini devirdiğinde hepsi devrilir ya, öyle işte.

■ Kız arkadaşlarını telefonuna erkek ismiyle kaydettiğini sevgilin fark ederse bittiğin andır. Böyle aptalca bir yolu tercih eden erkek de bir kadının gözünde artık ‘erkek’ bile sayılmaz. Bu konuda çok sıkıntılıysan hiç kaydetme. Hiç olmazsa aradığında “Yanlış numara” deyip kapatma şansın var.

TERK EDİLEN ERKEKLE İLGİLİ GERÇEKLER

Saydığım bu hataları yapan erkeklere ne oluyor? Tabii ki terk ediliyor. Ve terk edilmek erkeğe fena koyuyor. Biz susalım, istatistikler konuşsun.

■ İlişkisi sona ermiş erkeklerin yüzde 91’i terk eden taraf olduklarını iddia eder. Ancak sadece üçte biri doğru söylemektedir.

■ Ayrılmış erkeklerin yüzde 62’si alkole sığınır (çoğu daha sonra içkiyi azaltır).

■ İlişkisi bitmiş erkeklerin yüzde 51’i ayrılığın ardından iş hayatında sorunlar yaşar.

■ Erkeklerin yüzde 49’u terk edildikten sonra intikam almayı düşünür. Bunu yapabilenlerin oranı yüzde 10’dur.

■ Yüzde 12’si kendisini terk eden kadınla ilgili bir suça bulaşır. Kadının bir malına zarar verir veya kadını yaralar.

BUNLARA ŞAŞIRMA

■ Bugün kanlı-bıçaklı olan, birbirlerinin arkasından demediklerini bırakmayan sevgililer birkaç gün sonra hiçbir şey olmamış gibi ‘canım-cicim’ durumuna geçebilir, şaşırma!

■ Sevgililer ayrıyken, omuzlarında ağladıkları, dertleştikleri dostlarını, sevgilisiyle barıştıktan hemen sonra terk edebilirler, şaşırma!

■ Bir insan, bir başka insanı elde etmek için kılıktan kılığa girebilir, türlü madrabazlık yapabilir, şaşırma!

■ Beklentisi yerine gelmedi veya sırf kendisini sevmiyor diye bir insan diğerine düşman olabilir, şaşırma!

■ İnsan karşılıksız sevebilir, sevdiği için her türlü fedakarlığı yapabilir ve bunları yaparken asla yüksünmeyebilir, şaşırma!

■ Birine aşıkken başkasına aşık olunamaz. ‘İki aşk arasında kalmak’ diye bir şey yoktur. İki kişi arasında kararsız kalmışsan ikisine de aşık değilsindir, şaşırma!

■ Aşk olmadan da ilişki yürütülebilir. Ama taraflardan biri başkasına aşık olursa diğerini hemen terk edebilir, şaşırma!

■ Aşk hep beklenmedik zamanlarda gelir. Kişi, aşık olacağı insanı önceden belirleyemez, zaten kendi hayatına en aykırı insana aşık olur, şaşırma!

■ İnsanın defalarca aşık olabilme potansiyeli vardır. Her aşkın şiddeti farklı olabilir, şaşırma!.

■ Aşk her an tazelenebilir, tazelenmiş aşk insanı da tazeler, insanın hayatında gerçekten sevdiği biri varsa asla yaşlanmaz. İnsanın hayatında hem sevdiği hem de birlikte eğlenebildiği biri varsa, yaşlanmak ne kelime, her geçen gün daha da gençleşebilir, şaşırma!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder