Mehmet Coşkundeniz Eski eşine ne verdiysen bana da onu vereceksin
HABERİ PAYLAŞ

Eski eşine ne verdiysen bana da onu vereceksin

Yeni bir evlilik yapacaktı ama eski eşi maddi taleplerle çıkmıştı ortaya. Mesajlar atıyor, cevap bekliyordu. O ise bunun önünü alamıyordu. Eski eşinden bir kopamama durumu mu vardı acaba? Mesajlar canını sıksa da bir şekilde onunla iletişimde kalmak hoşuna gidiyor olabilirdi. Yapması gerekeni ben söyledim ona...

Bizim ‘Beyoğlu 45’lik’te perşembe akşamları DJ setinin başında ben oluyorum. Hem sevdiğim müzikleri paylaşmayı seviyorum hem de işimin stresini üzerimden atabiliyorum. Benim çaldığım günler, hafta sonu kalabalığı da olmuyor, böylece mekana gelenlerle iletişim de kurabiliyorum. Yine bir perşembe akşamı, bir çift girdi içeri.

Haberin Devamı

Direkt bana yönelip “Özellikle sizi dinlemeye geldik” dediler. Sonra da DJ kabininden pek uzak olmayan bir masaya geçtiler. Mekan henüz sakindi, müzikleri ayarlayıp biraz hava almak için dışarı çıktığımda o çift de yanıma geldi. Erkek (biz ona Hakan diyelim), “Aslında” dedi, sizi dinlemekten çok belki bir boşlukta konuşabiliriz, sizden akıl alabiliriz diye gelmiştik.”

Kadın (biz ona da Merve diyelim), “Merak etmeyin, sizi sorunumuzla boğmayacağız. Çünkü zaten bizim aramızda bir sorun yok” diye ekledi. Şaşırmıştım, “Aranızda bir sorun yoksa benden nasıl bir akıl alacaksınız, merak ettim?” diye sordum.

İKİ KEZ BOŞANDIM

Hakan hiç beklemeden girdi konuya, “Ben, iki kez evlenip boşandım. Merve ile de evlenmeyi planlıyoruz. Fakat eski eşim yeniden evleneceğimi duyar duymaz maddi anlamda büyük taleplerle ortaya çıktı. Halbuki anlaşmalı boşandım. Ondan çocuğum yok. Ona bir ev ve bir otomobil verdim. Şimdi yüklü miktarda nakit para, verdiğim evin yerine daha büyük bir ev ve lüks otomobil istiyor” dedi.

“Hukuki açıdan böyle bir talebin yerine getirilmesi mümkün değil ki... Siz bir protokol ile boşandıysanız, o protokolde ne yazıyorsa o” diye araya girdim. “Ben de biliyorum” dedi Hakan, “Ama attığı mesajları bir görseniz... Bizim Merve ile olan mutluluğumuza sekte vuruyor bu mesajlar. Ayrıca olsa vereyim de yok.

Ben ilk eşimden boşanırken o zamanki maddi durumum daha iyi olduğu için biraz daha yüklü bir şeyler vermiştim. Ayrıca o benim iki çocuğumun annesi. Ama pandemi falan derken neredeyse iki yıldır hiç para kazanamadım. Birikimlerimle idare etmeye çalışıyorum. Şimdi bana diyor ki, ‘Eski eşine ne verdiysen bana da aynısını vereceksin...’ Bunu yapamayacağımı biliyor.”

Haberin Devamı

PARADA GÖZÜM YOK

Merve girdi araya, “Benim” dedi, “Para pulla işim yok. Ben zaten çalışan bir kadınım. Kazandığım para da beni bir erkeğe muhtaç etmez. Yani Hakan’ın eski eşi benim onun parasında gözüm olduğunu düşünüyor büyük olasılıkla. ‘Ne koparırsam kardır’ diyor.” Hakan’a döndüm, “Biraz fazla iyi niyetli olabilir misin?” dedim, “Bu iletişimi neden sürdürüyorsun?

Madem çocuğunuz yok, madem bir protokolle boşanmışsın, hiçbir yükümlülüğün olmadığı halde neden onun mesajlarını okumaya devam ediyorsun?” Hakan’ın eski eşinden bir kopamama durumu mu vardı acaba? Mesajlar canını sıksa da bir şekilde onunla iletişimde kalmak hoşuna gidiyor olabilirdi. Bunu, Merve’nin yanında onun yüzüne söylemedim elbette. Ama sözlerime şöyle devam ettim:

Haberin Devamı

ÇATIŞMALAR YAŞANIR

“Sen Merve ile yeni bir hayat kurmak üzeresin. Çocuklarının annesi olan ilk eşin her zaman bu hayatın bir yerlerinde yer alacak. Çünkü çocukların için anneleriyle bir araya geleceksin. Ama ikinci eşinle tüm bağları koparmalısın.

Aksi takdirde bu ‘yeni hayat’ı kuramazsın. Şu an ikiniz de bir heyecan içindesiniz. Birlikte yaşama heyecanınız şimdilik sorunların üzerini örtüyor. Hayatın olağan akışına kapıldığınızda ise bu sorunlar gün yüzüne çıkacak. Aranızda çatışmalara sebep olacak.” Ben bunları söylerken Merve, Hakan’a bakıp kafasını sallıyordu. Anladım ki; benimkine benzer sözleri daha önce söylemişti Merve.

“Bak” dedim, “Merve de benimle aynı fikirde. Yapman gereken tek şey eski eşinle tüm iletişimi kesmek. Engeller misin, rehberinden mi silersin bilemem. Ama bunu bir an önce yapmazsan sizi burada bir daha çift olarak göremeyebilirim” dedim. Son cümlemin biraz sert olduğunu fark etmiştim. Hakan, “Bunları üçüncü bir kişiden duymaya ihtiyacım vardı” dedi ve ekledi, “Merak etmeyin bizi burada mutlu bir çift olarak daha çok göreceksiniz...”

YENİDEN BAŞLASIN

İşte o an sorunları aşmaya ve ilişkisini her ne olursa olsun ayakta tutmaya çalışmaya hazır bir erkek gördüm. Merve’ye sarıldı, “Size çok teşekkür ederim” dedi. “Haydi o zaman, içeri geçelim de başlayalım eğlenceye” diye cevap verdim.

DJ kabinine geçtiğimde aklımda Aşkın Nur Yengi’nin “Bilseydim sana böyle katlanmazdım yar, şaşırdım bunu senden hiç ummazdım yar” şarkısını çalmak vardı. Birden değiştirdim şarkıyı, Ajda Pekkan’ın “Yeniden başlasın, aşk ateşim yansın” şarkısını seçtim. Merve ile Hakan çoktan şarkının ritmine kaptırmışlardı kendilerini.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder