Eski sevgilinizi hâlâ özlediğiniz için kendinizi kötü hissedebilirsiniz. Ancak bilin ki; bu durumda olan bir tek siz değilsiniz. Ayrılık sonrası özlem çekmeniz gayet normal. Çünkü beyniniz büyük olasılıkla, geçirdiğiniz kötü zamanları değil hep iyi anları hatırlıyor. Şimdi gelin, hangi sebeplerden dolayı bu özlemi hissettiğinize bakalım.
1-YENİ BİRİNİ BULAMADINIZ
Zamanınızı yeni biriyle geçirmiyorsanız eski sevgilinizi özlemeniz çok normal. Çünkü herhangi birinden ilgi görmüyorsunuz. Biriyle eğlenceli anlar paylaşmıyorsunuz. Canınızın sıkkın olduğu anlarda sizi küçük şakalarıyla eğlendiren biri yok. Doğal olarak moralinizin düşük olduğu anlarda “Keşke o yanımda olsa ve beni teselli etse” diyorsunuz.
2-AİLESİ VE ARKADAŞLARI
Eski sevgilinizin, tanıştığınızda sizi hiç yadırgamadan aralarına alan harika bir ailesi ve sizinle sanki 40 yıllık dostmuş gibi samimiyet kuran arkadaşları vardı. İlişkiniz bittiğinde sadece sevgilinizden değil, onlardan da ayrıldınız. Onlarla artık vakit geçiremiyorsunuz ve bu da sizin eski sevgiliye duyduğunuz özlemin daha da artmasını sağlayabilir.
3-DUYGUSAL VE CİNSEL UYUM
Her ne kadar artık bitmiş olsa da, bir zamanlar birbirinize karşı hissettiğiniz duyguların etkisinden hâlâ kurtulamadınız. Onun kadar seveceğiniz birini bulamama kaygısı yaşıyorsunuz. Tabii bir başkasının da onun kadar sizi seveceğine inanmıyorsunuz. Ayrıca cinsel açıdan yakaladığınız uyumun da çok belirleyici olduğunu söylemeliyim.
4-HAYALLER VE HEDEFLER
Birlikteyken kurduğunuz hayaller ve yaptığınız planlar hayata geçemedi. Aslında siz sadece bir insanı değil, bu hayalleri ve hedefleri de yitirdiniz. Çünkü çiftler arasındaki hayaller, aralarındaki bağın güçlenmesini sağlar. Eski sevgilinizin aklınızdan çıkmamasının sebeplerinden biri budur. Ayrıca günlük rutin yaşamınızı da özlüyor olabilirsiniz.
5-ANLAŞILMAK VE DESTEK
Sizi anlayan biriyle birlikte olmanın rahatlığı çok önemlidir. Eski sevgiliniz sizin tuhaf huylarınızı ve git-gelli ruh halinizi fazla açıklama yapmadan anlayan biriyse, yokluğu bir parçanız eksikmiş gibi hissettirebilir. Başınız sıkıştığında size sorgulamadan destek olması da önemli bir faktör. Çünkü varlığı sizin için bir güven unsuruydu.
NASIL KURTULACAKSINIZ?
Özlemek, eğer beraberinde kavuşmayı getirmiyorsa yıkıcıdır. Ayrıldığınıza göre artık kavuşma gibi bir ihtimaliniz yok. Hayata dönmek için bu duygudan kurtulmalısınız.
1-BELKİ DE HATA YAPTINIZ
Aradan geçen bunca sürede eski sevgilinize duyduğunuz özlemde azalma yoksa belki de o eski ilişkiyi tekrar gözden geçirmelisiniz. Ama kendinize şu soruyu sorun: “Onunla yeniden birlikte olmak istiyor muyum?” Bu soruya “Evet” cevabını vermeniz de yetmez. Neden ayrıldığınızı hatırlayın ve bu sebebi ortadan kaldırabileceğinizden emin olun.
2-KENDİNİZİ MEŞGUL EDİN
Hayat sürekli eski sevgiliyi düşünerek ve özleyerek geçmez. Kendinize odaklanın. Spor salonuna gidin, bir derneğe katılın, arkadaşlarınızla dışarı çıkın. Yapmayı ertelediğiniz şeyleri yapın. Böylece onu düşünme süresini azaltacaksınız. Ayrıca duygularınızı sürekli yazın. Yazmak sizi rahatlatacak ve geldiğiniz aşamayı görmenizi sağlayacaktır.
3-EŞYALARINI KALDIRIN
Öncelikle sosyal medyanızı gözden geçirin ve onunla birlikte çekilmiş fotoğraflarınızı, videolarınızı kaldırın. Size verdiği hediyeleri bir kenara koyun. Ona ait ve sizde kalan parfüm, gömlek vs. gibi eşyaları da yok edin. Böylece onu hatırlamanızı sağlayacak birçok şeyden kurtulacaksınız. Onunla gittiğiniz yerlere de gitmeyin. Yeni kafeler, restoranlar keşfedin.
4-YENİ İNSANLARLA TANIŞIN
Kendinizi yalnızlığa mahkum etmeyin. Arkadaşlarınızla takılın ve dışarı çıktığınızda yeni insanlarla tanışın. İlle bir aşk bulmak zorunda değilsiniz. Sadece yeni bir arkadaş bile zihninizi meşgul edebilir. Ayrıca küçük flörtlerin de zararı yoktur. Dikkat etmeniz gereken şey, yeni tanıştığınız kişide eskisini aramamak olmalı. Kimse başkasının yerini tutamaz.
5-TERAPİYİ DE DENEYİN
Birçok kişi, ayrılık sürecini tek başına geçirmeye çalışır. Ancak bu süreç yardım almadan çok zor geçer. Arkadaşlarınız, aileniz sizi dinlerler. Ancak sonsuza kadar değil. Bir süre sonra bıkacaklardır. Üçüncü bir tarafla konuşmak, tavsiye ve durum hakkında görüş almak önemlidir. Bunu da size ancak terapist sağlar. Terapiye gitmekten çekinmeyin.