Mehmet Coşkundeniz Eski sevgiliyle yeniden denemek
HABERİ PAYLAŞ

Eski sevgiliyle yeniden denemek

Bir ilişkiyi bitirmeye karar vermek yeterince zordur. Ayrılık sonrası süreci yaşamak biraz daha zordur. Peki bir şans daha vermek? İşte o da epey zor bir durumdur. Her ne kadar “Ex’ten next olmaz” denilse de bazı işaretler eski ilişkinizin bir şansı daha hak ettiğini gösterebilir.

1- AYRILIK SEBEBİ

Ayrılık sebebinizi bir anlık öfke, küçük bir kıskançlık, saçma sapan inat gibi eften püften bir şey diye düşünüyorsanız bu bir işarettir. “Sahi biz neden ayrılmıştık?” gibi esprili bir mesaj atmaya ne dersiniz?

Haberin Devamı

2- DURUMLAR DÜZELDİ

Belki bir ara ayrı yolların insanları olmuştunuz. Bir düşünün bakalım, mesafe aşılmış, kariyer yapılmış, yollar yürünmüş olabilir. Demek ki artık sizi ayrılığı zorlayan o sebep ortadan kalktı. Haydi, birlikte bir kahve için.

3- ARKADAŞ DESTEĞİ

Eski sevgilinizi ve sizi tanıyan bazı arkadaşlarınız size “İnan bana bu ayrılık çok gereksiz. Neden bir daha denemiyorsunuz?” diyorsa muhtemelen sizin göremediğiniz şeyleri görüyorlardır. O zaman bir adım atmanın kimseye zararı olmaz.

4- YALNIZLIK HİSSİ

Ayrıldığınız zaman bu hissi yeterince yaşadınız. Üstelik arada hayatınıza başka biri girdi ve onun yanında da yalnızlık hissini yaşadınız. Ya eski sevgiliniz de aynı şeyi hissediyorsa? Öğrenmek için harekete geçmelisiniz.

5- DAHA İYİSİ YOK

Bir kez gerçek aşkı yaşadıktan sonra başka ilişkiler çok yavan gelir. Madem o sizin sahip olduğunuz en büyük aşktı yeniden canlanmaması için hiçbir sebep yok. Ve elbette ayrılmanıza ihanet, hakaret, şiddet gibi büyük olaylar sebep olmadıysa...

6- FREKANS UYUMU

Ayrılmanızın bir nedeni de ‘uyumsuzluk’ olabilir. Ama ayrıldıktan sonra gördünüz ki aslında uyumsuz bulduğunuz birçok şeye tolerans gösterebiliyorsunuz. Şöyle bir düşünün, belki de o farklılıklar sizin ilişkinizin dayanak noktasıydı. Yüzde 100 uyum diye bir şey yok.

7- KİMSE FARKLI DEĞİL

Ayrılığın ardından birkaç flört denemeniz oldu ve gördünüz ki aslında herkes aynı. Bir de güven meselesi var. Sizin ayrılığınız bir güven probleminden kaynaklanmadıysa, muhtemelen o kişiyi hâlâ en güvenilir insan olarak görüyorsunuzdur.

Haberin Devamı

8- KLİŞELERİ YIKMAK

Eski sevgilinizin hatalarının yanında sizin de kendi eksiklikleriniz olduğunu anlamışsanız, affetmeye, unutmaya ve ilerlemeye açıksınızdır. Eğer ikiniz de üzerinde bir kez daha çalışmaya istekliyseniz, devam edin.

9- OLGUNLAŞMA AŞAMASI

Sabırsızdınız, tahammülsüzdünüz. Şimdi öyle değilsiniz. İkiniz de delilik aşamasını tamamladınız. Daha olgun davranabiliyor ve olayları çözümleyebiliyorsunuz. Bu aşka bir şans daha verebilirsiniz.

10- ZAMANIN BÜYÜSÜ

İnsanlar sadece düşünmek, kendi başlarına olmak, uzakta olmak, hatalarını fark etmek ve kaybettiklerini anlamak için zamana ihtiyaç duyar. Belki daha önce zamanlama yanlıştı ve şimdi baştan başlama zamanı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder