Mehmet Coşkundeniz Evlilik bitsin ama saygı kalsın
HABERİ PAYLAŞ

Evlilik bitsin ama saygı kalsın

Selen Görgüzel ile Hamdi Alkan boşandı ama aralarındaki mal paylaşımı konusu belli ki bitmedi. Hamdi Alkan’ın boşanırken eski eşine Amerika’da bir daire ve lüks bir araç verdiği yazıldı. Sonra bir baktık o araç lüks falan değil değeri 90 bin lira olan 2005 model otomobilmiş. Hemen ertesi gün bir başka haberde Hamdi Alkan’ın daire ve otomobilin dışında 1 milyon lira nakit verdiği, Selen Görgüzel’in Etiler’de yeni tuttuğu evinin 1 yıllık kirasını peşin ödediği, üstelik Selen Hanım’ın evden istediği eşyayı alabileceğini söylediği yazıldı.

Haberin Devamı

Evlilik bitsin ama saygı kalsın

Habere göre Selen Görgüzel de evdeki tüm eşyaları kolileyip götürmüş. Dağılmış bir salonun fotoğrafı da haberde yer aldı. Bu olayla ilgili benim de kulağıma gelenler var. Evet otomobiller bölüşülmüş, ‘lüks’ diye tabir edilen araç Hamdi Alkan’da kalmış. Ama Selen Hanım, kendisine verileni değil, eski eşinde kalan otomobili istiyormuş. Ev kirası anlaşması da iki yıllıkmış.

Hamdi Bey ilk yılın kirasını peşin ödemiş, ikinci yılı da zamanı gelince ödeyecekmiş. Boşanma anlaşması bir ‘talepname’ değildir. Üstelik kişinin verebilecekleri varlığıyla sınırlıdır. Benim bildiğim Hamdi Alkan uzun süredir bir projede yer almıyor. Yeni bir gelir elde edemediği için de birikimlerinden harcıyordur diye düşünüyorum.

Selen Görgüzel de çalışıyor, sahneye çıkıyor, oyunculuk yapıyor. Eminim hayatını kendi standartlarında sürdürecek parayı kazanacaktır. Diyeceğim o ki; Bütün bir evliliği sadece mal paylaşımı noktasına getirip bunca yılı niye çöpe atar insan? Aranızdaki duygu paylaşımı ne olacak peki?

Birlikte geçirdiğiniz günler, biriktirdiğiniz anılar ne olacak? Bu arada evliliklerini kopma noktasına getiren olayın Selen Görgüzel’in, tiyatro oyunundaki rol arkadaşı İrfan Kangı ile sahnede öpüşmesi olduğu duyumunu da aldım.

Meğer Hamdi Bey’in bu öpüşmeden haberi yokmuş. Açıkçası duruma epey içerlemiş. Hatta sağlığı bozulacak kadar içerlemiş. Benim değer verdiğim iki insan... Keşke bu noktaya gelmeseydi. Şimdi onlara düşen şey, bitmiş olsa da evliliklerine ve birbirlerine duydukları saygıyı korumak olmalı.

Haberin Devamı

SEBEPLER DE AÇIKLANMALI

Madem konumuz boşanma, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) geçenlerde açıkladığı 2021 yılı boşanma istatistiklerine bir göz atmamız gerek.

  • 2021’de 174 bin 85 çift boşandı. Bu sayı, tarihimizin en yüksek boşanma sayısı. 2020’ye göre artış epey fazla. Bunda pandeminin etkisi var. Çünkü 2020’de kısıtlamalar vardı ve mahkemeler de çoğunlukla kapalıydı.
  • Boşanmaların yüzde 33.6’sı ilk 5 yılda, yüzde 54.5’i de ilk 10 yılda meydana geliyor. Boşanan çiftlerin yüzde 2.3’ü daha 1 yılları bile dolmadan ayrılmış. Bu veri de bize insanların artık birbirine pek de tahammülü olmadığını gösteriyor. Yani evlenirken verilen “Hastalıkta, sağlıkta, iyi günde, kötü günde, ölüm bizi ayırana dek” sözü tutulmuyor. Ayrılığı bu kadar çabuk gündeme getirmede sosyal medyanın etkisini de yadsıyamayız. Çünkü artık herkes herkese erişebiliyor ve seçenek artıyor.
  • 2021’de boşanan 174 bin 85 çiftin tam 165 bin 937 çocuğu velayete verilmiş. Bu veri de çocuğun evliliği kurtarmadığını çok net olarak gösteriyor. Ayrıca bu boşanmalardan, çiftlerin ailelerini de sayarsak en az 3 milyon kişi etkileniyor.
  • Evliliklerin neredeyse tamamı ‘geçimsizlik’ nedeniyle sona ermiş. Ama bu geçimsizliğe neler yol açmış, istatistik verilerde bu yok.
  • En son 2015 yılında bakanlığın yaptığı bir araştırma var. Onun da verileri 2013 yılına dayanıyor.

Ben kabaca boşanma sebeplerini şöyle sıralayabilirim

1- Sorumsuzluk ve ilgisizlik

2- Ekonomik problemler

3- Aldatma ve sadakatsizlik

4- Eşlerin birbirlerinin ailelerine karşı davranışları

5- Kötü muamele ve şiddet

6- Cinsel problemler

7- İletişim sağlayamama

8- Alkol, kumar, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklar

9- Çocuğun eğitimi ile ilgili eşler arası anlaşmazlıklar

10- Duyguların tükenmesi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder