Mehmet Coşkundeniz Evliliklere giren virüs
HABERİ PAYLAŞ

Evliliklere giren virüs

Kadim dostlarımdan biri ile telefonlaştık geçen gün. Geçtiğimiz şubat ayında ikinci evliliğini yapmıştı, şimdi boşanıyormuş. Oysa yeniden bir evlilik için yıllarca beklemiş, birçok teklifi geri çevirmiş, ruhuna en uygun kişiyi aramıştı. Evlenirken çok mutluydu, “Nihayet tam istediğim gibi biri çıktı karşıma. O da benim gibi daha önce evlilik geçirmiş. İkimizin de yetişkin çocukları var. Çok iyi anlaşıyoruz” demişti. Neden boşanma aşamasına geldiklerini sorduğumda verdiği cevap çok üzdü beni.

Eşinin davranışlarının nasıl değiştiğini, çektiği eziyetin artık dayanılamayacak noktaya geldiğini anlattı. “Hep düzelir diye bekledim. Onu sevdiğim için bazı şeyleri görmezden geldim. Ama artık katlanamıyorum” dedi ağlayarak. Acele bir karar vermemişti oysa. Yani o insanla hiç tanımadan evlenmiş değildi.

Haberin Devamı

Bu pandemi dönemi birçok çift için kötü geçti. İnsanlar, aynı evin içinde uzun süre kalınca aslında üzerini örttükleri kötü yönleri ortaya çıktı sanırım. Arkadaşım, bizim de desteğimizle bu durumu atlatacak. Güçlü bir kadındır, başarır. Onun nezdinde, aynı durumda olan ve “Nasıl kurtulacağım?” diye soranlara bir hatırlatmada bulunmak istiyorum.

Bu yükü taşımayın

Evliliklere giren virüs

İnsanlara verdiğimiz değerin ölçüsünü kendimiz belirleriz. İşte bu nedenle bazen, bazılarına hak etmediği halde fazla değer veririz. Bunun nedeni ona duyduğumuz zaaftır çoğu zaman. Bir şeyine takılıp kalmışızdır. Dünyanın en büyük kötülüğünü yapsa da o zaafı aşamadığımız için gözümüzde değerini yitirmez. Ama bu insana büyük bir yük yükler aslında.

Bunu taşımak gerçekten çok zordur. Sen değer vermeye devam ediyorsundur ama aynı değeri görmüyorsundur. Her geçen gün omuzların biraz daha çöker. Bu yükü taşımak gittikçe imkansız hale gelir. Kurtulmak istedikçe daha da ağırlaşır, ne yapacağını şaşırırsın. Sürekli bir mucize beklersin, “Bir şey olsun da kurtulayım bu yükten” diye. Oysa mucizenin kendisi sensindir.

Evliliklere giren virüs

Sadece bunun farkında değilsindir. Nasıl, bu yükün sorumlusu sensen, bundan kurtulacak güç de sendedir. O gücü fark etmen ve kullanman gerekir. Ancak böyle düze çıkabilirsin. Ancak böyle mutlu olabilirsin. Aşk dünyanın en güzel duygusu. Aşık olmak müthiş bir şey. Ama aşkın seni ezmesine izin vermemelisin. Aşık olduğun kişinin senin üzerinde bir yük haline gelmesine izin vermemelisin.

Haberin Devamı

Biliyorum, bunu başarmak zordur. Ama başardığında kendini öyle hafif hissedeceksin ki; “Bunu neden daha önce yapamadım” diye hayıflanacaksın. Başımıza gelen her şeyden biz sorumluyuz. Bundan kurtulmak da bizim elimizde. Ben birçok kez bu durumla karşı karşıya kaldım. Kimi zaman çok sevdiğimden, kimi zaman cesaretsizliğimden bu yükü uzun süre taşıdım.

Artık taşımıyorum çünkü dünyadaki en önemli şeyin kendim olduğunu biliyorum. Dünyada ön önemli şey sensin. Kendinden vazgeçersen, kimseyi mutlu edemezsin. Sadece kendin ol yeter. Seni böyle kabul etmeyenlere de kapıyı göster.

Gizli yaşam

Evliliklere giren virüs

Bu yazıyı okuyanlar arasında “Aman canım, arkadaşın da hiç mi fark etmedi o adamdaki kötü tarafları?” diye sorabilir.

Bakın hepimizin 3 farklı yaşamı var.

  1. Sosyal yaşam: Bu, bizim toplum içindeki yaşamımızdır. İş ortamında, yolda, sokakta, bir kafede, arkadaşlar arasında gösterdiğimiz davranış şekilleridir. Genellikle maskeli bir yaşam şeklidir bu. Ortama uyum sağlamak diye de adlandırılabilir.
  2. Özel yaşam: Ailemizin, eşimizin, sevgilimizin bildiği yaşamımız. Onlarla paylaştığımız yüzümüz. Zayıflıklarımızı, zaaflarımızı ortaya koyduğumuz ve sosyal yaşama göre çok daha rahat ettiğimiz durum.
  3. Gizli yaşam: Hiç kimseyle paylaşmadığımız, sadece kendimizin bildiği yaşamımız. Hayatımızın karanlık yüzü. Tek başınayken yaptıklarımızdan tutun, kimseyle paylaşmadığımız düşüncelere kadar her şeyi kapsıyor. Hangi seri katilin karısı ya da kocası, yakalanana kadar onun seri katil olduğunu biliyordu ki?

İşte bu pandemi dönemi bazı kişilerin gizli yaşamını açığa çıkardı. Bunu önceden tespit edebilmemiz de imkansız. Böyle bir şeyle karşı karşıyaysanız, “Yol kazası” deyip geçmenizi öneririm.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder