Mehmet Coşkundeniz Evlilikte aşkın devam ettiğini gösteren işaretler
HABERİ PAYLAŞ

Evlilikte aşkın devam ettiğini gösteren işaretler

Evlilik aşkı öldürmez, aşkı insanlar öldürür. Ama elbette evlilikte aşk boyut değiştirir, sevgi ve yol arkadaşlığıyla harmanlanmış bir duyguya dönüşür. İşte bu harika bir şeydir ve evliliğin devam etmesini sağlayan en önemli unsurdur. Peki siz bunu başarabildiniz mi? İşte bunu anlamanızı sağlayacak işaretler...

Evlilikte aşkın devam ettiğini gösteren işaretler

1- İLK KOŞAN KİŞİ

Bir problem yaşadığınızda, sıkıntılı bir durumla karşılaştığınızda birbirinizin yardımına koşuyor musunuz? Bu çok küçük bir şey bile olabilir. Evde sigorta atmıştır, yolda lastiğiniz patlamıştır. Ya da önemli bir sağlık sorunudur. Önemli olan, elinizdeki her şeyi bırakıp öncelikli olarak eşinizin sorununu halletmek için çaba göstermenizdir.

Haberin Devamı

2- GÜZEL KONUŞMAK

Kaç yıldır evli olursanız olun fark etmez, başkalarına birbirinizden bahsederken güzel ve olumlu konuşuyor musunuz? Birbirini seven insanlar, aralarındaki olumsuz şeyleri kendi içlerinde çözer, başkalarına aktarmaz. Ailenize, arkadaşlarınıza ya da yeni tanıdığınız birine eşinizi övüyorsanız aşk sizinle demektir.

3- ETKİLİ İLETİŞİM

Yaşadığınız sorunlarda susup bir kenara çekilmek yerine konuyu çözmek için iletişim kurabiliyor musunuz? Evliliğin en büyük düşmanlarından biri iletişimsizliktir. Susuyorsanız, evliliğiniz pek de önemli değildir. Ama konuşabiliyorsanız, evliliğiniz hâlâ değerlidir. Daha da önemlisi birbirinizden vazgeçmek istemediğinizi ancak iletişimle gösterebilirsiniz.

4- ÖZÜR DİLEMEK

Tartışmalarda konuyu haklı-haksız çekişmesinden çıkarıp birbirinizden özür dileyebiliyor musunuz? Kimin haklı olduğunun önemi yoktur çünkü asıl haklı olan evliliğinizdir. Evliliğiniz elden gittikten sonra haklı çıkmanızın kime yararı var? Aslolan birbirinizi kırmamaktır, bilmeden kırıyorsanız da telafi edebilmektir.

5- MUTLU CİNSELLİK

Evliliğin çimentosu olan cinselliği birbirinizi mutlu ederek devam ettirebiliyor musunuz? Evlilikte cinsellik, duygularınızı birbirinize aktarmanın en önemli yoludur. Seven insanlar birbirine dokunur. Bu dokunuşlar heyecanı artırır, yatak odasındaki mutluluğu sağlar. Rutin bir cinsellik yerine sürprizlerle süslenmiş birliktelik de aşkın kanıtıdır.

Haberin Devamı

6- KAYBETME KORKUSU

Birlikte olmadığınız bir yaşamın kabus olduğunu düşünüp, eşinizi kaybetmemek için çaba gösteriyor musunuz? Dozunda kaybetme korkusu her ilişkide mutlaka olması gereken bir unsurdur. Elbette ayrılsanız da yaşarsınız. Ama birlikteyken kurduğunuz yaşamın sizi çok mutlu ettiğinin farkında olup bunu korumak için uğraşıyorsanız aşk için başka tarif aramayın.

7- KALİTELİ ZAMAN

Her akşam evde saatler süren dizileri izlemek yerine farklı programlar yapıyor musunuz? İlle bir yerlere gitmeniz gerekmiyor. Evde birlikte hazırlayacağınız romantik bir yemek sofrası, okuduğunuz kitaplarla ilgili bir sohbet, dostlarla buluşmak gibi etkinlikler kaliteli zaman geçirmenizi sağlar.

8- SAYGI DUYMAK

Birbiriniz kişiliğine, işine, ailesine, arkadaşlarına saygı duyuyor musunuz? Saygı kimi zaman sevgiden daha güçlüdür. Birbirinizin hayat anlayışına, yaşam tarzına, fikirlerine duyduğunuz saygının temelinde zaten sevgi yatar. Bir evlilikte saygı yoksa, kesinlikle aşk da yoktur.

Haberin Devamı

9- SORUMLULUĞU PAYLAŞMAK

Evliliğin getirdiği sorumlulukları paylaşarak halledebiliyor musunuz? Evlilik zaten yeterince zor bir kurum. Bu kurumun tüm sorumluluğunu tek kişinin taşıması olanaksız. Birbirinizin yükünü azaltmaya çalışmanız aranızdaki sevgi bağının güçlü olduğunu gösterir. Boşvermişlik sizin düşmanınızdır

10- TAM DÜRÜSTLÜK

Ne olursa olsun, hangi durumla karşılaşırsanız karşılaşın birbirinize tam ve eksiksiz bir şekilde dürüst müsünüz? Sırlar ve yalanlar evliliği parazit gibi içten içe kemirir. Aranızdaki duvarları yıkabildiğiniz sürece aşk da sizinle kalmaya devam eder.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder