Mehmet Coşkundeniz Evlilikte ortak olmak
HABERİ PAYLAŞ

Evlilikte ortak olmak

Evlilik dediğimiz şey bir ortaklıktır. Hem de hayat ortaklığı... Nasıl ki kötü ortaklar şirketi batırırsa, evlilikte de kötü eş olmak hayatınızı zora sokar. Madem evlenmeye karar verdiniz ya da daha yeni evlendiniz öyleyse bu yazıya mutlaka göz atın.

1- ASLA ZALİM OLMA

Yollar uzun, hayat şartları çetin. Bu çetin şartlarda birbirinize öfkeleneceğiniz ve kızacağınız anlar olacak. Öfkeyle başa çıkmayı, birbirinize zalimlik yapmamayı öğrenmeniz gerekiyor.

2- GERİ ADIM ATMAYI BİL

Tartışmada haklı olabilirsin. Haklılığını kanıtlamak için tartışmayı uzatabilirsin. İyi de evliliğin tehlikeye girdikten sonra haklı olmanın ne anlamı var? Haklıysan da bazen geri adım at.

Haberin Devamı

3- HERKES VE HER ŞEY DEĞİŞİR

Sen de sevgilin de hep aynı kalamazsınız. Değişime açık olmalısın. Sevgiline sürekli “Sen artık eskisi gibi değilsin” demek yerine ondaki değişimin farkına varıp değişimi kabul etmelisin.

4- SEN DE MÜKEMMEL DEĞİLSİN

Kimse mükemmel değildir ve buna sen de dahilsin. Eşinden hep mükemmel davranmasını bekleyemezsin. Böyle bir beklenti içine girersen hem ona haksızlık yaparsın, hem de hayal kırıklığı yaşarsın.

5- SEÇİM YAPMAYA ZORLAMA

Eşinin, senden önce de hayatı vardı. Arkadaşları, ailesi, hobileri... Bunlardan vazgeçmesini isteyemezsin. Belki sen onlarla vakit geçirmek istemiyorsun ama “Ya ben, ya onlar” diyemezsin.

6- EŞİNİ UMURSA

Büyük fedakarlıklar yapmana gerek yok. Fakat eşini umursamazlıktan gelemezsin. Eşin, senin için hayatında ilk sırada olmalı. Ve bunu da ona sözlerinle, hareketlerinle göstermelisin.

7- SADECE ONDAN BEKLEME

Ortaklık iki kişi arasındadır ve sorumluluk eşittir. Yani romantizmi, maddi gereksinimleri hep ondan bekleyemezsin. Ayrıca bu tür beklentiler, talepkar olmak kadar kötüdür.

8- İYİ GÜNDE KÖTÜ GÜNDE

Ne olursa olsun birbirinizin tarafı olmalısınız. İyiyi övdüğünüz gibi kötü gülerde de sorgusuz sualsiz onun yanında olmalısın. Onu, o kötü durumdan ancak senin desteğin çıkarır.

9- SEVGİNİ GÖSTER

Sözcüklerle, davranışlarla, dokunuşlarla, öpücüklerle... Her ortamda ve her fırsatta sevgini ona hissettir. Sakın sevgi cimrisi olma. Bunlar sizin aşkınızı besleyen tavırlardır.

Haberin Devamı

10- SIZLANMA, HAREKETE GEÇ

Eğer bir konuda şikayetçiysen kendi kendine ya da ona karşı sızlanma ve durumu düzeltmek için aksiyon al. Sızlanmak sadece vakit kaybıdır. Yazık, geçen zamana yazık...

11- BAZEN UZAKLAŞ

Sonuca ulaşmayan tartışmaları uzatmak anlamsız. Evliliğe de büyük zarar verir. Gerginliği azaltmanın en iyi yolu azıcık uzaklaşmaktır. Tabii sonradan sorunu yeniden konuşmak şartıyla...

12- EĞLENMEK ÇOK ÖNEMLİ

Onun günü kötü geçtiyse sen, senin günün kötü geçtiyse o, yani birbirinizi neşelendirmek de bu ortaklığın önemli bir unsuru. Zaten birlikte eğlenemeyecekseniz neden evlendiniz ki?

13- MUTLAKA ZAMAN AYIR

İşler hiç bitmez. Ama ne dedik? Senin hayatındaki birinci önceliğin eşindir. Öyleyse, başka her şeyin vaktinden çalacaksın ve eşine zaman ayıracaksın. Yapamıyorsan, bu işi yürütemezsin.

14- SUÇ ORTAĞI OLUN

Evlilik aşkı öldürmez, aşkı öldüren insanlardır. İlişkinizin ilk günlerindeki tutkuyu canlı tutmak için sadece iş ortağı değil, suç ortağı da olun. Yasaklar falan size vız gelsin.

Haberin Devamı

15- DAİMA SADIK OL

Evlilikte yalan söyler ve aldatırsan iyi bir ortak olamazsın. Neden yalan söylediğin ya da neden aldattığın önemli değil. Bunun için dünyadaki en iyi bahaneye sahip olabilirsin ama bu seni haklı çıkarmaz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder