Mehmet Coşkundeniz Flörtün sana ne kadar uygun?
HABERİ PAYLAŞ

Flörtün sana ne kadar uygun?

Yeni biriyle tanıştın ve hafif hafif flört ediyorsunuz. Ama sen bu kişinin sana uygun olup olmadığını anlamak itiyorsun. Çünkü vakit değerli ve aynı zamanda hayal kırıklığı yaşamak istemiyorsun. Bu yazıdaki 20 soruya vereceğin cevap sana yol gösterecek.

Flörtün sana ne kadar uygun

1- KENDİN OLABİLİYOR MUSUN?

Doğru kişi seni olduğun gibi, tüm defolarınla kabul eder. Seni değiştirmeye, hayatını ele geçirmeye uğraşmaz.

2- UZLAŞMAYA AÇIK MI?

Olası fikir ayrılıklarında ortak bir noktada buluşmak çok önemli. “Dediğim dedik” insanlarla bir ilişki yürütmek neredeyse imkansızdır.

Haberin Devamı

3- MİZAH ANLAYIŞINIZ ORTAK MI?

Flörtünle neşeli, eğlenceli, zaman geçirebilmek için ortak bir mizah anlayışına sahip olmalısın. Sen onu, o da seni güldürebilmeli.

4- İYİ BİR DİNLEYİCİ Mİ?

Sen konuşurken sadece başını sallayan bir sevgiliyle yola devam edemezsin. Seni duymalı, dinlemeli ve öneriler sunmalı.

5- BAŞKALARINA SAYGI DUYUYOR MU?

İnsanların başkalarına nasıl davrandıkları onların kim oldukları hakkında çok şey söyler. Restorandaki garsona kötü davranan, sana da kötü davranır.

6- YAŞAM TARZINIZ BENZİYOR MU?

Yaşanacak yer, evlilik ve hatta çocuklar gibi gelecekte yapmak istediğiniz şeylere ortak olacak biriye ilişkini sürdürebilirsin.

7- SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN UĞRAŞIYOR MU?

Aranızdaki sorunlara karşı sessiz kalmak ve günlerce görmezden gelmek yerine, bu konuyu çözmek için her şeyi yapmaya istekli bir sevgiliye ihtiyacın var.

8- DUYGUSAL GELİŞİMİNİ TAMAMLAMIŞ MI?

Sağlıklı bir ilişki için her iki tarafın da duygusal anlamda ‘temiz’ olması gerekir. Geçmişteki ilişkilere saplanıp kalmış insanlar duygusal anlamda zayıftır.

9- BİREYSELLİĞE ÖNEM VERİYOR MU?

Her şeyi birlikte yapmak çok sağlıksızdır. Bireysel olarak kendine ait bir yaşamın olduğunu kabul etmeli ve buna değer vermeli.

10- EMPATİ YETENEĞİ VAR MI?

Sevgilin, olaylar karşısında ne hissettiğini anlamıyorsa veya kendini senin yerine koymaya çalışmıyorsa, onunla bir ilişki yürütmenizin imkanı yoktur.

11- DÜRÜSÜTLÜK KONUSUNDA SAMİMİ Mİ?

Dürüstlük bir ilişkide asla taviz verilmemesi gereken bir konu. Sevgilinin dürüstlüğünden şüphe ediyorsan ilişki temelinden sarsılıyor demektir.

Haberin Devamı

12- BİRLİKTE GELİŞMEK İSTİYOR MU?

Ununu elemiş, eleğini asmış biri çok sıkıcıdır. Senin ihtiyacın olan şey, seninle birlikte öğrenmeye ve gelişmeye devam edecek bir sevgili.

13- TUTARLI DAVRANIYOR MU?

“Bugün başka yarın başka, tüküreyim böyle aşka...” Bu sözü söylemek istemiyorsan ilişkisi konusunda tutarlı davranan biriyle yola devam etmelisin.

14- SORUMLULUK ALABİLİYOR MU?

Yaptığı şeylerin arkasında duran, bunun sorumluluğunu üstlenen, ilişkisine dair sorumluluklarını da yerine getiren biriyle bu işi yürütebilirsin.

15- İLETİŞİM KANALLARI AÇIK MI?

Çatışma ve tartışmalar ancak iletişim yoluyla çözülür. İlişkinin yıllarca sürmesini istiyorsan bunu ancak iletişim kanalları açık biriyle başarabilirsin.

16- DÜŞÜNSEL OLGUNLUĞA ERİŞMİŞ Mİ?

Sadece yüzeysel bir ilişki istemiyorsan düşünebilen, olayların derinine inebilen, maddi olanla birlikte manevi değerleri de konuşabilen birine ihtiyacın var.

17- SANA ZAMAN AYIRABİLİYOR MU?

Haberin Devamı

Seninle vakit geçirmek için fedakarlık yapan kişi, seni önemsiyor demektir. Her şeyi olan ama sana zaman ayıramayan biriyle mutlu olamazsın.

18- ÖFKESİNİ KONTROL EDEBİLİYOR MU?

Öfkesini hemen dışa mı vuruyor, yoksa bunun yerine anlamayı mı seçiyor? Sadece size karşı değil her şeye karşı sabırlı olan birine ihtiyacınız var.

19- ARKADAŞLIK YAPABİLİYOR MU?

En iyi ilişkiler, temelinde arkadaşlık olan ilişkilerdir. Arkadaşlık varsa ilişkideki iletişim, uzlaşma ve anlayış gibi birçok faktör devreye girer.

20- KENDİNİ MUTLU HİSSEDİYOR MUSUN?

‘Az mutlu’ olunmaz. Ya mutlusundur, ya da değilsindir. Mutlu değilsen de o kişi sana uygun değildir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder