Mehmet Coşkundeniz Galiba sevgilimi aldatmaya başladım
HABERİ PAYLAŞ

Galiba sevgilimi aldatmaya başladım

Üç yıllık bir ilişkim var. Birbirimizi seviyoruz ancak monotonlaştık. Erkek arkadaşım artık evlenmek istiyor ancak ben sıkılmaya başladığımı hissediyorum. İşin kötüsü son birkaç aydır eski sevgilimi düşünmeye başladım. Fotoğraflarımızı sakladığım internet hesabıma gizli gizli giriyorum. Aldatıyor gibi hissetmeye başladım. Bütün bunlar neden oluyor? Aklım çok karışık. E.K.

Üç yıllık ilişki durağanlaşabilir. Ama bunu aşmak kolaydır. Ancak, aranızdaki sevgi bağının güçlü olması gerekir. Senin asıl sorunun ilişkinin monotonaşması değil, senin aradığın heyecanı sevgilinde bulamaman. Yani aslında istediğin hayat bu değil. Kafandaki sevgili, şimdi sevgilin gibi değil. Eski sevgilini özlemenin nedeni, onun kendisi değil, onunla geçirdiğin zamanlar. Evlenmeyi istemiyorsun çünkü henüz yaşamadığın şeyler olduğunu hissediyorsun. Şimdiki sevgilinin senin için ideal bir eş olabileceğini de biliyorsun ama sen belki biraz daha çılgınca şeyler yapmak istiyorsun. Sevgilinle biraz ayrı kalmayı ve birbirinizi özlemeyi deneyin.

Haberin Devamı

BÜTÜN YAPTIKLARIM BOŞA MI GİTTİ?

Dokuz yıldır süren bir ilişkim vardı iyi de gidiyordu. Maddi, manevi yanında oldum nerdeyse her şeyimi verdim. Çok ama çok fedakarlık yaptım. Kirasını, aidatını, yeme içme ne varsa dokuz yıldır ben karşılıyordum. Birkaç ay önce annesinin yanına gitti ve bir daha geri dönmedi. Son altu aydır sadece dört kez görüştük. Umursamaz, bencil oldu. Geri dönmüyor ve annesini bahane ediyor. Ne yapacağım? N.G.

Sen onu hayatının parçası değil, merkezi haline getirmişsin. Dünyayı onun etrafında dönüyor sanmışsın. dokuz yıl süresince her geçen gün artan bir şekilde sende olan ne varsa ona vermişsin. Karşılığında sadece sevgisini beklemişsin ama bu işler böyle olmuyor maalesef. “Ben bir şey vereyim o da sevgisini versin” şeklinde yürümüyor. Maddi olarak onu rahatlatman, sevgisini de elde etmiş olman anlamına gelmiyor. dokuz yıl çok uzun bir süre. Bu süre içinde ilişkiniz evliliğe doğru neden evrilmemiş onu anlamadım. Belki de karşındaki insan senden böyle bir adım gelmediği için uzaklaştı. Bence sen de artık ondan kopmalısın. Belki de ona düşünmek için fırsat vermelisin.

Haberin Devamı

WHATSAPP BENİ ÇİLEDEN ÇIKARDI

Altı senelik bir ilişkim var. Ben erkek arkadaşımın WhatsApp kullanmasıyla ilgili çok fazla sorgulama yapıyorum. Sürekli, “Kiminle konuşuyorsun, neden online oldun, şimdi niye bana yazmıyorsun?” gibi sorular soruyorum. Bu huyumdan erkek arkadaşım nefret ediyor. Ben de bundan kurtulmak istiyorum ama bir türlü yapamıyorum. Bana bir yol gösterir misiniz? E.A.

Kendine şunu sormalısın, “Ben erkek arkadaşıma güvenmiyor muyum?” Eğer güvenmiyorsan o zaman ikinci soruyu sormalısın. “Neden güvenmediğim biriyle beraberim?” bu soruların yanıtı aslında sorunun çözecektir. Güvenmediğin biriyle berabersen szaten senin için kimsenin yapabileceği bir şey yok. Ama güveniyorsan o zaman da sorgulamayacakın. Sevgilinin arkadaşları yok mu? Başkalarıyla yazışamaz mı? Mesela ailesiyle oradan haberleşemez mi? Üstelik bunun için sana hesap vermesine de gerek yok. Ama sen “Kesin başka bir kadınla yazışıyordur” diye şüphe içindeysen tavsiyem, bir an önce bu ilişkiyi bitirmen. Çünkü hayat böyle şüphe içinde geçmez.

Haberin Devamı

GÖRÜŞMEDEN BİTEN İLİŞKİ Mİ OLUR?

Ailem aracılığıyla biriyle tanıştım, aralıklarla dört ay konuştuk ama yüz yüze görüşmedik. İlk tanıştığımızda çok iyi anlaşıyorduk. Bir gün tartıştık ve bozuştuk. Cevap vermediği halde sürekli aradım, mesaj attım. Beni engellemiş, benim hatamdı. Onunla görüşmek istiyorum çünkü birbirimize çok uygun olduğumuzu ve o hayatımda olursa daha güzel olacağını düşünüyorum. Geri döner mi? İSİMSİZ

Ailen seni evlenme düşüncesiyle biriyle tanıştırıyor ama siz hiç görüşmüyorsunuz. Görüşmemiş olmanıza rağmen mesajlarla, telefonla bir ilişki yürüttüğünüzü sanıyor ve sonra ayrılıyorsunuz. Şimdi sen o hiç görüşmediğin kişinin sana çok uygun olduğunu düşünüyorsun. Bunların hepsi yanlış. Sen o kişiyle ilişki yaşamadın, dolayısıyla ayrılmadın. Sen o kişiyi hiç tanımadın, dolayısıyla sana uygun olup olmadığını bilmiyorsun. Yani yaşadığın her şey kurgu. Bir film gibi düşün. Aslında ortada hiçbir şey yok ama sen varmış gibi davranıyorsun. İyisi mi onun geri dönmesini beklemek yerin gerçek, elle tutulur ilişkilere odaklan.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder