Mehmet Coşkundeniz Gizli narsistler nasıl anlaşılır?
HABERİ PAYLAŞ

Gizli narsistler nasıl anlaşılır?

Bilgisine, davranışlarına hatta ukalalığına hayran olduğunuz flörtünüz var ya? Aslında gizli bir narsist olabilir. Narsizm ne yazık ki bir kişilik hastalığıdır ve insanın ömrünü yer. Narsistlerin kendisini gizlemesinin sebebi de kişilikleri ortaya çıktığı zaman kolayca terk edileceklerini bilmeleridir. Peki nasıl anlayacağız bu gizli narsistleri?

1- TANIMADIĞI KİMSE YOK

Bir gizli narsist ile konuşmaya başladığınızda size hemen şehrin elitlerini, ülkenin ileri gelenlerini ne kadar iyi tanıdığını, birlikte nasıl zaman geçirdiklerini anlatacaktır. Söylediklerinin yüzde 80’i abartıdır. Amacı kendisinin ne kadar önemli biri olduğuna sizi inandırmaktır.

Haberin Devamı

2- SÜTTEN ÇIKMIŞ AK KAŞIK

Kendisinin de dahil olduğu olumsuz bir konuda hiçbir şekilde sorumluluk almaz ve hep başkalarını suçlar. O yapacağını yapmıştır ama ‘aptallar’ ona ayak uyduramamıştır. Zaten herkes aptaldır ama bir tek kendisi zekidir. Emin olun, bir süre sonra ilişkinizde de her olumsuz konuda sizi suçlamaya başlayacaktır.

3- EN BÜYÜK BENİM

Hiç kimsenin yaptığını beğenmezler. Bir lokantada otursanız masanıza gelen yemeği bile kendilerinin daha iyi yapacağını iddia ederler. Kimsenin işine, kişiliğine, yaşam biçimine saygı duymazlar. Başkaları için kullandıkları sıfatlar hep aşağılayıcıdır. Merak etmeyin, size de aynısını yapacaktır.

4- KISKANÇLIK ŞAMPİYONU

Buradaki kıskançlık, aşk kıskançlığı değil. Ona birinden söz edip ne kadar başarılı olduğunu söyleseniz mutlaka onun o noktaya hak etmeden geldiğini, başka şeylerin döndüğünü falan söyleyecektir. Asla kıskanmadığını da ekleyecektir. Ama işte hasetinden çatlamaktadır.

5- YALANCILIK USTASI

Kendini o kadar ön plana atmaya meraklıdır ki; hemen her konuda ve tanıdığı herkese çekinmeden yalan söyleyebilir. Yapmadığı şeyleri yapmış gibi gösterir, gitmediği yerleri gitmiş gibi anlatır. Bu yalanların ucu bucağı yoktur. Yalan onun yaşam biçimidir ve size de söyleyecektir.

6- BİLMEDİĞİ KONU YOK

Dünyada bilmediği konu, anlamadığı mesele yoktur. Spor, politika, çevre bilinci, gastronomi, sağlık ve diğerleri... Anlattıklarının yarısı uydurma, yarısı da kulaktan duyma bilgilerdir. Her şeyi bilirim havası ilişkinize de yansıyacak ve sizi bir çıkmaza sokacaktır.

Haberin Devamı

7- DUYGULARINIZI SÖMÜRÜR

İnsanların duygularını sömürmeye bayılırlar. Bazen mağduru oynayarak, bazen trip atarak ama bir şekilde ilgiyi üzerlerine çekerler. Siz onun üzüldüğünü, canının sıkıldığını falan zannedersiniz ama aslında öyle değildir. Gayet iyi bir numaracıdır ve bunu ömrü boyunca sürdürebilir.

8- HEP BEN HAKLIYIM

Onunla girdiğiniz bir tartışmadan galip çıkmanızın imkanı yoktur. Haklı olsanız bile bunu başaramazsınız çünkü o kendisinden başka hiç kimsenin haklı olduğuna inanmaz. Empati yeteneği de yoktur. Sizi asla düşünmez. Bir narsisitle ilişki yaşadığınızda bu tartışmaların ne kadar yorucu olduğunu anlarsınız.

9- ARKADAŞ BULAMAZLAR

Narsisitlerin çevresinde pek dostları yoktur. Size sürekli birilerini iyi tanıdığını söylerler ama onlarla asla yan yana gelmezler. Hiç kimse bir narsisistin arkadaşı olmak istemez. Çünkü o arkadaşlarını da sömürür. Kimsenin arkadaş olmak bile istemediği biriyle neden sevgili olasınız ki?

Haberin Devamı

10- MENFAATTE BİR NUMARA

İnsanları istediklerini elde etmek için nesneler olarak görürler. Yani siz onun için ihtiyaçlarını giderdiğiniz sürece varsınız. Çıkarlarını elde etmek için de genellikle zayıf ve kırılgan kişileri hedef alırlar. Çünkü onları manipüle etmeleri daha kolaydır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder