Mehmet Coşkundeniz Gördüğünden sen sorumlusun
HABERİ PAYLAŞ

Gördüğünden sen sorumlusun

Bir Instagram paylaşımının, bir insanın hayatını sonsuza dek değiştirebilme gücü var. Hiç beklemediğiniz bir anda gördüğünüz bir post, bir story, bir video sizi bambaşka bir insan haline getirebilir. O paylaşımdan önce geleceğe dair umutları, hayalleri olan, etrafına neşe saçan, mutluluğu her halinden belli olan o insan müthiş bir çöküş yaşayabilir. İşte tam da böyle bir şeye tanık oldum geçen akşam. Mekana gelen iki kadın, belli ki bir şeyi kutlamak için oradaydı. Arada kadehlerini tokuşturuyorlar, müziğin ritmine kendilerini bırakıyorlar ve konuşurken gülücükler saçıyorlardı. Onların keyfi ve neşesi ortamı da hareketlendiriyor, müthiş bir mutluluk enerjisi çevrelerine yayılıyordu.

Haberin Devamı

Gördüğünden sen sorumlusun

İLGİLERİ KAYBOLDU

Ancak bir süre sonra yüzlerindeki ifade değişti, ellerindeki telefona bakıp hararetli hararetli ve bazen de hayret ifadeleriyle konuşmaya başladılar. Ortamla ilgilerini tamamen kaybetmişlerdi. Birkaç dakika sonra da dışarı çıktılar. Onları bu duruma düşüren şeyin bir ‘gönül ilişkisi’ olduğunu anlamıştım elbette, fazla zaman geçmeden ben de çıktım dışarıya. İki kadın, mekanın hemen yanındaki binanın merdivenlerine oturmuştu. Biri perişan haldeydi, diğeri de onu teselli eder gibi bir görüntü veriyordu. Yanlarında mekanın işletmecisi de vardı ve beni tanıyordu. “Doktor” diye seslendi, “Burada sana ihtiyacı olan birileri var...”

Yanlarına gittim, kısa bir selamlaşma ve tanışma faslından sonra üzgün olan kadın “Az önce dünyanın en mutlu insanıyken şimdi bitik ve çaresiz bir durumdayım” dedi. “Keşke Instagram’a hiç bakmasaydım...” “Beklemediğiniz bir şey görmüş olmalısınız” deyip cevabını bekledim, “Evet” dedi, “Az önce iki yıllık sevgilim tarafından aldatıldığımı öğrendim.” “Herhalde başka bir kadınla fotoğrafını koymamıştır.” “Hayır, Instagram’ın ‘keşfet’ bölümünde gördüğüm bir video ile ortaya çıktı her şey.” Sonra da nefes bile almadan anlatmaya devam etti.

‘KEŞFET’TEN GELEN VİDEO

“Instagram’da yeni yeni parlayan bir fenomen kız var. Onun videosu önüme düştü. Videoda kız tamamen görünüyor ama yanındaki erkeğin yüzünü göstermemeye çalışıyor. Ben onun benim sevgilim olduğunu kolundaki bileklikten tanıdım. Çünkü ona ben hediye etmiştim!” “Yanılıyor olmayasınız, aynı bileklikten birçok kişide olabilir.” “Hayır, üzerinde baş harflerimiz var.” Ardından videoyu gösterdi bana.

Haberin Devamı

Yine de şüpheliydim, aynı baş harflerden çok sayıda insan olabilirdi. Ama kadın, delillerin tamamını toplamıştı. Masada görünen çakmak, sigara paketi ve araba anahtarı... Hepsi bu kişinin kendi sevgilisi olduğunun işaretiydi. “Benim kız arkadaşımla iş yerindeki terfimi kutlamak için dışarı çıkacağımı biliyordu. Demek bunu fırsat bilmiş” dedi. “Aramadınız mı?” dedim, “Defalarca aradım, tonlarca mesaj yazdım. Telefonuna ulaşılamıyor. Bu da onun suçlu olduğunu gösteriyor zaten” diye cevap verdi.

SONBAHARDA EVLENECEKTİK

“Hayatım mahvoldu” deyip ağlamaya başladı. Gözyaşları arasında konuşmaya devam ediyordu. “Ben onun için İzmir’den İstanbul’a geldim. Bütün düzenimi değiştirdim. Bu sonbaharda evlenecektik. Eşyalarımın büyük kısmını onun evine taşıdım bile. Gelecek hafta kendi evimi de kapatıp tamamen ona yerleşecektim. Şimdi ne yapacağım?” Onun için her şey değişmişti artık. Ağır bir darbeydi, toparlanması çok zor olacaktı.

Haberin Devamı

“Size söyleyeceğim şey canınızı sıkacak ama artık gördüğünüz şeyden siz sorumlusunuz” dedim ve devam ettim, “Bu geceden sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bu acı canınızı yakmaya bir süre daha devam edecek. Düşünemeyeceksiniz, öfkeleneceksiniz, kendinizi suçlayacaksınız, onu suçlayacaksınız...

Onun sizden daha rahat olduğunu söyleyebilirim. Nasılsa ortaya çıktı diye kendini rahatlamış hissedecek. Sizinle büyük olasılıkla da yüzleşmeyecek. Bundan sonraki süreçte siz onunla arkadaşlarınız vasıtasıyla konuşacaksınız. Eşyalarınızı ondan geri almak için plan yapacaksınız. Ancak irtibatınız tamamen koptuğunda düşünme fırsatı bulacaksınız. Ve işte sorumluluğunuz da burada başlayacak. Ne yapacağınıza karar vermek, hayatınızı nasıl yönlendireceğinizi belirlemek gerekecek.”

YİNE DE ŞANSLIYDI

Biraz acımasızca konuştuğumun farkındaydım. “Yine de şanslısınız” dedim, “Erken ortaya çıktığı için şanslısınız. Belli ki bu adam bunu ilk kez yapmıyor. Sadece siz ilk kez karşılaştınız. Evlendikten sonra ortaya çıkması sizin için daha büyük bir yıkım olacaktı. Şimdi hiç olmazsa dönecek bir eviniz var. Ve emin olun her acı yaşayarak tüketiliyor. Siz de tüketeceksiniz.”

Gece ilerlemişti, bir taksi çağırdılar ve gittiler. Büyülü bir ortam olan sosyal medyanın bazen ‘kara büyü’ olarak da karşısına çıkabileceğini görmüştü. Ve artık bununla baş etmek zorundaydı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder