Mehmet Coşkundeniz Görgüsüzlük mü tatlılık mı?
HABERİ PAYLAŞ

Görgüsüzlük mü tatlılık mı?

Anıl Altan, Pelin Akil’in eşi. Mustafa Aksakallı da, Ezgi Mola’nın sevgilisi, evleneceklerini söyledikleri için de müstakbel eşi diyebiliriz. Anıl Altan araba yıkarken üstü çıplak fotoğrafını koydu, Pelin Akil ortaya çıktı, WhatsApp’tan eşine yazdığı, “Babasın sen baba! Son postunu silmen için geri sayım başladı” şeklindeki yazışmasını Instagram’dan paylaştı. Mustafa Aksakallı, Çeşme’de işlettiği plajda çekilmiş üstü çıplak bir fotoğrafını koydu, Ezgi Mola hemen altına yorum yazdı: “İnanılmaz! Mustafa Bey ecelinize mi susadınız bu fotoğrafınızı koyarak.” Sevimli gibi görünüyor değil mi? Evet, takip edenler için hoşa gidecek bir iki söz. Ama işte kimileri için de bu tarz paylaşımlar görgüsüzlük olarak nitelendiriliyor.

Haberin Devamı

Çünkü “İyi de kardeşim bu arkadaşlar, eş, sevgili değil mi? Bunu birbirlerine söyleyerek halledemezler mi? İlle Instagram’a mı yazmak gerek?” diye yorumlar da var. Instagram ne zaman ilişkiler için belirleyici hale geldi işte o zaman sorun başladı. Artık sanılıyor ki, biri birine Instagram’dan sevdiğini kanıtlamazsa araları kötü. Yahu tabii ki sevgililer birbirinin fotoğrafları altına sevgi sözcükleri yazabilir, bunda sorun yok.

Ama ilişkinin her halini de takipçilerin gözüne sokmanın anlamı yok ki. Aşkınızı, sevginizi ya da siteminizi Instagram’da post olarak ilan etmek yerine, sevgilinizin gözünün içine bakarak söylerseniz ilişkinizin daha uzun süreceğine garanti veririm.

BUNLARI YAPMAK ÇOK FENA

Madem konu çiftlerin Instagram’daki halleri o zaman biraz ahkam keseyim. Sevgililerin Instagram’da acilen yapmayı bırakması gereken şeyleri şöyle sıraladım.

1- SÜREKLİ BİRLİKTE FOTOĞRAF

Birlikte çektikleri selfie’lerden başka bir şey paylaşmayanlar var. Ne gittikleri yerleri görüyoruz, ne çevrelerindeki insanları. Tüm sayfaları birlikte çektikleri fotoğraflarla dolu. Bu da insanları sıkıyor yahu.

2- AYRINTILAR, AYRINTILAR

Günlerinin her anını paylaşanlar da ayrı dert. Yemek yedik, otele gittik, kafedeyiz, uyuyoruz, sabah kalktık kahve içiyoruz, işteyiz, sokaktayız... Ama insaf kardeşim. Bu kadar özel bilgiyi öğrenmek zorunda değiliz.

Haberin Devamı

3- BİRLİKTE HESAP

Yapılabilecek en kötü davranış. Sevgili olduktan sonra kendi kişisel hesaplarını askıya alıp ortak hesapla yola devam etmek de neyin nesi? Sizin kendi benliğiniz, kişiliğiniz yok mu yahu?

4- KAVGAYI DA GÖZE SOKMAK

Çiftler aşklarını abartılı bir şekilde Instagram’da yaşadığı gibi, kavgalarını da gözümüze sokuyorlar. Atarlı laflar, göndemeli şiirler falan. Ya siz sorunlarınızı aranızda konuşup halletseniz daha iyi olmaz mı?

5- İZİN İSTEMEYE NE OLDU?

Bir fotoğrafı sevgililerden biri çekiyor, 10 saniye sonra Instagram’da ya da story’de. Yahu belki ben istemiyorum öyle bir fotoğrafımın paylaşılmasını? Paylaşmadan önce sorsana.

6- EMOJİ ÇILGINLIĞI

Bir fotoğraf, altında bir iki kelime ve sonra aklınıza gelebilecek türlü türlü emoji. Ateşler, kalpler, gülen suratlar, utangaç maymunlar, şükürler, davullar, trampetler... O küçücük şeylerin fark edildiğini mi sanıyorsunuz?

7- ETİKETLEME MESELESİ

Fotoğrafı çeken kişi önce sevgilisini etiketler, sonra aklına kaç arkadaşı gelmişse hepsini. Belki sevgilin o kişilerle adının anılmasını istemiyor? Belki sana kibarlıktan bunu söyleyemiyor? Sevgiliyi etiketlemek yetmiyor mu?

Haberin Devamı

8- CHALLENGE DENEN ŞEY

Türkçeye meydan okuma diye çevirdiğimiz bu durum, bazı sosyal sorumluluk olayları için şahane. Ama ben biliyorum ki bazı çiftler başka çiftlere “Bizim aşkımız daha iyi” demek için fotoğraf paylaşarak meydan okuyor. Ne kötü bir şey...

9- SAHTE HESAPLAR

Bir insan için daha alçaltıcı bir şey olamaz. Hem sevgilinle aşk fotoğrafları paylaşacaksın, hem de onu sahte hesapla takip edip kontrol edeceksin. Birazcık kendinize güvenin. İnsan zamanını böyle bir şey için harcamamalı.

10- KIZINCA ENGELLEMEK

Küçük bir kavga, hop hemen fotoğraflar siliniyor, karşı taraf engellenyor. 3 gün sonra bakıyoruz ki, barışmışlar, takibe, fotoğraflara devam. Üstelik bunu ayda birkaç kez yapanlar var. Sakin olun. Tartışırsınız, barışırsınız. Ama böyle Instagram’da bu işi çocuk oyuncağına çevirirseniz kimse sizi ciddiye almaz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder