Mehmet Coşkundeniz Hangimiz sevmedik çılgınlar gibi
HABERİ PAYLAŞ

Hangimiz sevmedik çılgınlar gibi

“Çok sevdik be abi, deli gibi sevdik, çılgın gibi sevdik. Sevdiğimizi de söyledik ama yetmedi, olmadı, bitti...” Evet biraz arabesk bir giriş oldu ama sevdiğinizi söylemenizin yetmediği anlar olacaktır çünkü söylem ile eylem arasında mutlaka bir tutarlılık olmalıdır. Sevdiğinizi söyleyip gösteremiyorsanız ya da sadece gösterip söyleyemiyorsanız ortada bir problem var demektir. İlişkinizin bitmesini, eve kapanıp Cengiz Kurtoğlu’nun “Can dedim, yar dedim, sevdim yetmez mi?” şarkısını hüngür hüngür dinlemek istemiyorsanız, buyurun yazıyı okumaya...

Haberin Devamı

Hangimiz sevmedik çılgınlar gibi

1. DOKUN NE OLUR DOKUN BANA

Birbirinizle fiziksel temas halinde olmanız en güzel duygu aktarımıdır. Sabah evden çıkarken, akşam eve geldiğinizde, evde, sinemada film izlerken, bir yerde buluştuğunuzda, randevu sonrası ayrılırken, kısacası fırsat bulduğunuz her yerde birbirinize dokunun, sarılıp öpün, aşkınızı mühürleyin.

Damadın gelini öpmesi ilk çağlarda evlilik anlaşmasının mührü olarak kabul edilirdi. Aynı zamanda gelinin ruhundan bir parçanın damada, damadın ruhundan bir parçanın da geline geçtiğine inanılırdı. Yani temas halinde olduğunuzda ruhlarınız da buluşuyor.

2. BİZİM BU ŞARKI

Bir şarkınız olsun. Sözleri sizi anlatsın, içi anılarınızla dolu olsun. Belki ilk tanıştığınız kafede dinlediğiniz şarkı, belki aşkınızın hikayesini anlatan şarkı. Bu şarkı en çok ne zaman işinize yarayacak biliyor musunuz? Birbirinize birazcık kızgın olduğunuzda, azıcık tartıştığınızda, ilişki için umutlarınız azaldığında, birbirinizin kıymetini anlamak istediğinizde... Bu şarkının nağmesi hoparlörden yükseldiği zaman kalbinizin pır pır ettiğini hissedeceksiniz. Sözlerine, birbirinizin gözüne bakarak eşlik edeceksiniz.

3. ELLERİMDE ÇİÇEKLER

Çiçek almak, hediye almak için Sevgililer Günü’nü, doğum gününü, tanışma ya da evlilik yıldönümünü beklemenize gerek yok. O an, onun beğenebileceği bir şeyi gördüğünüzde beklemeden alın. Her hediye vermeyi bir seremoni haline getirin. Ona kendini özel hissettirin.

İlle pahalı hediyeler almak zorunda değilsiniz. Durup dururken, hiç aklında yokken evine, iş yerine çiçek gönderin. Üstelik çiçek sadece kadınlara gönderilmez erkeklere de gönderilir. Bir seferinde de bir buluşmanıza elinizde çiçekle gidin. Müthiş bir aşk patlaması olacaktır.

Haberin Devamı

4. KAFA NEREYE BİZ ORAYA

Plansız programsız atın kendinizi yollara. Hiç görmediğiniz yerlere, ya da birlikte gitmekten her zaman keyif aldığınız o beldeye gidin. Birlikte, şehrin gürültüsünden, kaosundan uzak geçireceğiniz romantik saatler sevginizi anlatmanın en iyi yolu olacaktır. Bir deniz kıyısında, dalgaların sesini dinlerken, elleriniz birleşmiş bir vaziyette hayal etsenize kendinizi. Bundan daha güzel bir sevgi aktarımı var mı?

5. ARA BENİ LÜTFEN

Gün içinde, birbirinizden ayrı olduğunuz zamanda telefonunuzu kullanın. Arayın konuşun. Sadece “Nasılsın” demeniz bile yeterli. WhatsApp’tan yazın, emoji gönderin falan. Ama bunu ihmal etmeyin işte. “İşim vardı da, arayamadım da, yazamadım da” gibi bahanelere sığınmayın.

Böyle bir konuşma böyle bir mesajlaşma sadece birkaç dakikanızı alır. Hatta diyelim ki çok meşgulsünüz. “Sevgilim bugün çok meşgulüm sana yazamıyorum, ama aklımda, kalbimde olduğunu bil” diye yazmanız bile yeterli.

Haberin Devamı

6. DİNLE BENİ Bİ

Sevgiliniz, sizinle konuşmak ister. Konu sadece ilişkiniz olmayabilir. İşiyle, ailesiyle, okuluyla ilgili birçok şey anlatmak isteyebilir. Onu dinleyin, sıkıntılı olduğu konularda destek çıkın. Yalnız dinlerken, ilginizi başka tarafa kaydırmayın. O zaman önemsenmediğini düşünecektir.

Anlattığı konuyla ilgili siz de fikirlerinizi söyleyin. Bu sohbetleri yaparken temas etmeyi de unutmayın. Elini tutun, beline sarılın, olmadı gözlerinizi gözlerinden ayırmayın. Yani sevdiğinizi gösterin işte.

7. BENİ ANLAMADIN YA

O sizin sevgiliniz, aynı zamanda sıkıntılarınızı da paylaşacağınız insan. Sizi anlamayacağını düşünmeyin. Bir sorununuz varsa ilk önce ona anlatın. Birlikte çözüm üretmeye çalışın. Sizinle ilgili önemli konuları başkalarından duyarsa sevginizden şüphe edecektir.

Unutmayın ki sizin öncelik sıranızda birinciliği o alıyor. Zaten sevgililik böyle bir şeydir. Anlattığınız zaman sizi zayıf bulacağını düşünmeyin. Hepimiz insanız ve zaaflarımız var. Bu zaafları saklamanın alemi yok.

8. SENİNLE HER ŞEYE VARIM BEN

Geleceğinizi konuşmak müthiş bir sevgi gösterisidir. Bu ona, “Hayatımın geri kalanını seninle geçirmek istiyorum” demektir. Yapacağınız planlara onu da dahil ederseniz sevildiğini hissettireceksinizdir. Onsuz bir takım kararlar alıp sonra da bunları deklare ederek uymaya zorlamak hiç uygun bir davranış değil.

Üstelik bu planlar yapılırken yaşayacağınız güzel anları düşünün. Harika zaman geçirecek ve aranızdaki sevgi bağını güçlendireceksiniz. Herkesin bu bağı güçlendirmeye ihtiyacı vardır.

9. YANSIN GECELER

İlişkinizi sürekli aynı evin içinde ya da aynı mekanlarda yaşamayın. Atın kendinizi gecelere, eğlencelere. Romantik yemekler, konserler, arkadaşlarla gidilen piknikler, ev partileri sizi bekliyor. Dans edin, şarkı söyleyin, bir yerde sabahlayın. Tüm bu etkinliklerde bir de el ele, göz göze, diz dize olursanız, bir başka deyişle sevginin dibine vurursanız değmeyin keyfinize.

10. SEVİŞMEDEN UYUMAYALIM

Seks iki insan arasındaki duygu alışverişinin zirve noktasıdır. Birçok çift, ilişkilerinin başında sekse önem verir ama bir süre sonra başka şeyler öncelikleri haline gelir ve seks arka sıralara atılır. Sakın bu hataya düşmeyin. Yine yaratıcılığınızı kullanın.

İlle rutin şekilde bir yatağa uzanarak yapılmaz seks. Evinizin her yerini bir seks mabedine dönüştürebilirsiniz. Onu arzuluyor olmanız, sevgilinizi çok iyi hissettirecektir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder