Mehmet Coşkundeniz Hayallerim mi sevgilim mi?
HABERİ PAYLAŞ

Hayallerim mi sevgilim mi?

4 yıllık ilişkim var. Erkek arkadaşımla herhangi bir problemimiz yok. Ama ben kendimi bildim bileli başka bir hayalin peşindeyim ve ilişkim bunlara engel oluyor. Çünkü sevgilimi ikna edemiyorum. Ona karşı eski hevesim kalmadı. Hayallerime müdahale etmesine izin verdiğim için çok mutsuzum. Ayrılırsam rahatlayacağım ama bana çok emek verdiği için bırakmak istemiyorum. ● N.B.

Problemimiz yok demişsin ama zaten problemin en büyüğüne sahipsiniz. Siz bu ilişkide birbirinize destek değil köstek olmaya başlamışsınız. Doğal olarak kendini baskı altında hissediyorsun. İlişkini de sırf onun hatırına, onunla var olan geçmişiniz hatırına yürütüyorsun. Bence yeniden ve çok açık şekilde onunla konuşmalısın. Hayallerini gerçekleştirmek istediğini, bunu yapmazsan mutsuz olacağını, doğal olarak ona da mutsuzluk vereceğini anlatmalısın. Bu kadar açık konuşmana rağmen hâlâ anlayış göstermiyorsa yapılacak tek şey bu ilişkiyi bitirmek olacak. Evet, başta ikiniz de biraz zorlanırsınız ama sonra hayat mutlaka bir yolunu bulur.

Haberin Devamı

Beklemekten çok yoruldum

İki yıllık sevgilim bana evlenme teklif etti. Aramızda, isteme, söz, nişan ve düğün tarihlerini kararlaştırdık. Üzerinden aylar geçmesine rağmen hâlâ bir hareket yok. Konuyu açtığım zaman da “Sen de amma evlenme meraklısısın” diyor. Evlenme meraklısı değilim. Ama bana bir söz verildi. Ailemi de durumdan haberdar ettiğim için şimdi hiçbirinin yüzüne bakamıyorum. Yoruldum artık. ● GÜLİZAR

Klasik bir erkek davranışı. Önce içinde bulundukları duygu yoğunluğu ile yerine getiremeyecekleri sözleri verirler, iş harekete geldiği zaman da sevgililerini suçlarlar. Henüz evlilik sorumluluğunu alacak olgunlukta değil demek ki. Bir başka olasılık daha var tabii. Erkek arkadaşın, seni etkilemek, elinde tutmak için evlilik kozunu ortaya sürmüş de olabilir. Yani aslında evlenmeye hiç niyetli değilken bu konuyu ortaya atıp seni etkilemek istemiş olabilir. Elbette bunun adı kandırmacadır, yalan söylemektir. Madem bu kadar yoruldun, o zaman sen de onu biraz yor. Arama, sorma, mesajlarına cevap verme. Belki biraz aklı başına gelir.

Haberin Devamı

Erkek arkadaşım triplerin efendisi

Erkek arkadaşımı çok seviyorum ama kendisine hiçbir laf söylenmiyor. Ergen genç kızlar gibi trip yapıyor. Ya küsüyor bir kenara çekilip günlerce konuşmuyor, ya da abuk subuk zamanlarda geçmişle ilgili bir konuyla ilgili laf sokuyor. “Erkek trip yapar mı ya?” diyorum, ona bile “Niye sadece kadınların hakkı mı?” deyip yine trip yapıyor. Nasıl düzelteceğim bu durumu? ● SAKİN KADIN

Düzeltemeyeceksin tabii ki. Yani o kendini düzeltmeli. Bu triplerinin altında yatan gerçek sebebe ulaşmak gerek. Genellikle trip atanlar kendileriyle ilgilenilmediği için dikkat çekmek amacıyla bu yola başvurur. Acaba yeteri kadar ilgi göstermiyor musun? Ya da erkek arkadaşın senden önce başkalarında bu yöntemi kullanarak duygu sömürüsü yapmış ve bunda da başarılı olmuş olabilir. Şimdi aynı şeyi sende deniyordur. Ortada bir özgüven eksikliği olduğunu da net olarak söyleyebilirim. Madem ona laf söylenmiyor, sen de uzun bir mail yaz. Tüm şikayetlerini belirt. Aranızdaki sorunları iletişim kurmadan çözebilmeniz mümkün değil çünkü.

Haberin Devamı

Eşim beni PUBG ile aldatıyor

5 aylık evliyim. Eşim ben evde yokmuşum gibi davranıyor. PUBG denilen oyuna kafayı takmış durumda. Evde sürekli bu oyunu oynuyor. Oynamadığı zaman YouTube’da canlı videolarını izliyor. Onunla birlikte uyumuyoruz bile. Yemek sofrası dışında ev içinde görüşmemiz mümkün değil. Ben çareyi susmakta buldum ama çok mutsuzum. Onu bu alışkanlığından nasıl vazgeçirebilirim? ● ESRA

İnternet, sosyal medya ve oyun bağımlılığı boşanma sebepleri arasında üst sıralara tırmandı. Evlilik, birlikte yaşamak, paylaşmak demektir. Eşlerden biri kendine ayrı bir dünya kurup, diğerini onun içine almıyorsa o evliliğin sürmesi mümkün değil. Oyun bağımlılığı, alkol, uyuşturucu, kumar bağımlılığı gibi maddi ve hukuki açıdan sorun yaratmasa da manevi açıdan evliliklerin en büyük düşmanlarından biri. Bir kez daha konu∫mayı deneyin. Hatta onu bir uzmandan yardım alması için razı etmeye çalışın. Oyun bağımlılığından kurtulma terapilerine katılmasını isteyin. Ancak bunlara rağmen bir adım atmıyorsa, artık karar size kalıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder