Mehmet Coşkundeniz Hayat arkadaşı olmak için 10 öneri
HABERİ PAYLAŞ

Hayat arkadaşı olmak için 10 öneri

Evlilik, aşkla başlayan, sevgiyle devam eden, saygıyı içinde barındıran ve uzun soluklu bir hayat arkadaşlığıdır. Aile olmak dünyanın en güzel olgusudur. Günümüzde çiftlerin tahammül düzeyi düşük olduğundan ne yazık ki küçücük tartışmalar büyük kavgalara, o kavgalar da ayrılıklara sebep oluyor. Oysa bazı şeylere dikkat ederseniz, siz de tıpkı filmlerdeki gibi sonsuza dek mutlu yaşayabilirsiniz.

1 - BİRLİKTE ÇOK ZAMAN GEÇİRİRLER

Bir evliliği uzun kılmanın en önemli unsuru birlikte olabildiğince çok zaman geçirmektir. Çiftler arasındaki paylaşım ancak böyle artırılır. İşinden başka şeyle ilgilenmeyen ya da kendini ev işlerine, çocuk bakımına kaptıran çiftler mutlaka sorun yaşar.

Haberin Devamı

2 - HER ZAMAN AÇIK OLURLAR

Çiftlerin birbirine karşı açık olduğu evlilikler, bir başka deyişle dürüstlüğün asla kaybolmadığı evlilikler güven ve huzur dolu ilişkilerdir. Kişiler birbirine güven duyuyorsa ve huzur veriyorsa zaten o evlilik mutlaka uzun soluklu olacaktır.

3 - SEVGİ VE SAYGI BİR ARADA

Sevmediğiniz biriyle uzun süre birlikte olamazsınız. Saygı duymadığınız birini de sevemezsiniz. Bunun ikisinin mutlaka bir arada olması gerekiyor. Saygıdan kastım da kişinin tüm özelliklerine duyulan saygıdır. Değiştirmeye çalışmamalısınız.

4 - SORUNLARINI PAYLAŞIRLAR

Evlilikte taraflardan biri içine kapanıyorsa, sorunlarını anlatmıyorsa, çözüm yolları için eşinden yardım istemiyorsa ya da bu yardımı başkalarından alıyorsa bir şeyler eksik demektir, o evlilik tam olmamıştır. Uzun süreli evliliklerde çiftler iyi günde de kötü günde de birliktedir.

5 - AŞKI CANLI TUTARLAR

Evet, aşkın hormonal dönemi bittikten sonra çiftler bocalar. Ama bunu ‘aşkla dolu sevgi’ye çevirebilenlerin evliliği kalıcı olur. Bunun için de aşkı canlı tutmak, tazelemek gerekir. Sürprizler, romantik yemekler, tatil kaçamakları bunun içindir. Aşkı ihmal etmeyin.

6 - HOŞGÖRÜLÜ VE ANLAYIŞLIDIRLAR

Birbirine karşı hoşgörü göstermeyen, anlayışlı olmayan çiftlerin evliliği bir noktada biter. Birbirinizin kurallarıyla yaşamamalısınız. Evlilik bir ortaklıktır ve her ortağın eşit hakları vardır. Bu haklara hoşgörüyle yaklaşmak durumundasınız.

Haberin Devamı

7 - ADABIYLA TARTIŞIRLAR

Elbette tartışacaksınız, elbette çatışma noktalarınız olacak. Tartışmalar her zaman yapıcı olmalı. Amaç, evliliği bitirmek değil, sürdürebilmek olmalı. Tartışmada kullandığınız sözcükleri özenle seçmelisiniz. Hakaretten, aşağılamadan kaçınmalısınız.

8 - ASLA KIRICI OLMAZLAR

Seven insanın en büyük özelliği, sevdiği kişiyi üzmemek, kırmamaktır. Eşinize davranışlarınızın, sevginizin hangi derecede olduğunu gösterir. Birbirini sürekli kıran çiftlerin uzun bir evlilik yaşamasına imkan yoktur. Çünkü evlilik içten içe çökmeye mahkumdur.

9 - AYRILMAYI DÜŞÜNMEZLER

Her kavgadan sonra ‘Bitti bu iş’ diyerek noktayı koyuyorsanız evliliğiniz çoktan bitti de haberiniz yok. Çünkü boşanma konusu bir kez heybeden çıktı mı bir daha geri girmez. Siz birbirinizin aynı zamanda hayat arkadaşısınız. Yola birlikte çıktınız ve birlikte tamamlamalısınız.

10 - CİNSELLİĞİ İHMAL ETMEZLER

Rutine binmiş cinsellik evliliğin düşmanıdır. Cinselliği bir kenara atıp ‘Olsa da olur olmasa da’ noktasındaysanız bu tatminsizlik önünde sonunda evliliğinize yansıyacaktır. Cinsel uyumu sağlamanın en iyi yolu da bu konuda açık açık konuşmaktan geçer.

Haberin Devamı

MUTLU EVLİLİĞİ FAYDALARI

✔Evliliğinde mutlu olan kadınların kendilerine birey olarak güvenlerini artırıyor. Bir eş tarafından kabul edilmek, kadına psikolojik güvence sağlıyor.

✔Kadınlar eşleri yanındayken stresle daha kolay başa çıkabiliyor. Ayrıca kadınlar eşleri yanındayken daha az ağrı hissediyor.

✔Mutlu evliliği olanların fiziksel kaza sonucu oluşan yaraları, mutsuz evlilere göre yüzde 60 daha hızlı iyileşiyor.

✔Mutlu çiftlerin yaşam süreleri bekarlara göre daha uzun. Çünkü pek çok ölümcül risk ortadan kalkıyor. Örneğin sizin vücudunuzda fark etmediğiniz bir hastalık belirtisini eşiniz görebiliyor. Ayrıca eşiniz sağlıksız beslendiğinizde sizi uyarabiliyor.

✔Mutlu evliliği olan insanların depresyona girme ihtimali olmayanlara göre daha az.

✔Mutlu evlilik, kalp krizi riskini azaltıcı bir unsur olarak rol oynuyor. Amerikan Kalp Derneği’ne göre, evli kadınlarda kalp krizi riski, bekar ya da boşanmışlara göre yüzde 46 daha az.

✔Mutlu evliliği olanlar genelde daha sağlıklı oluyorlar. Hastalık zamanlarında yanında eşinin bulunması psikolojik olarak sağlığı iyi etkiliyor. Daha az alkol tüketiyorlar.

✔Evliler daha fazla seks yapıyor ve daha çok tatmin oluyor. Bu da hem ruhsal hem de fiziksel açıdan sağlıklı bireyler olarak hayatlarını sürdürmelerine olanak sağlıyor.

✔50’li yaşlarında mutlu evliliği sürdürenler, aynı yaşlarda evli olmayanlara göre hafıza ve zihinsel fonksiyonlar açısından daha sağlıklı oluyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder