Mehmet Coşkundeniz Her daim 90'lar
HABERİ PAYLAŞ

Her daim 90'lar

90'lar Türkçe Pop ile eğlenmeyeniniz yoktur diye tahmin ediyorum. Zaten eğlence mekanları da müşterilerini ancak bu müzikle eğlendirebiliyor. Çünkü herkes bu şarkıları biliyor, herkes eğlenirken şarkılara eşlik edebiliyor. Türk Popu’nun bu ‘altın çağı’nı yaşatmaya çalışan prodüktör, DJ Hakan Eren, 2010’da piyasaya sunduğu “Şimdi 90’lar” albümünden 11 yıl sonra “Şimdi 90’lar-2’ albümünü yayınladı.

Albümde 90’ların en iyi isimleri, yine o dönem parlayan şarkılarını okuyor. Şarkıların hepsi yeniden kaydedilmiş. Ama sanatçılar şarkılarını ilk okudukları gibi okumaya özen göstermiş. Albümün çıkış parçası, Oya-Bora ikilisinden ‘Sevmek Zamanı’. “Al aşkım beni yanına...” sözleriyle başlayan bu şarkı dinlerken sizi de alıp 90’lar’a götürüveriyor. Sibel Alaş’tan “Bende Hüküm Sür”, benim için albümün favori şarkısı oldu. İkinci favorim ise Metin Özülkü’nün “Seninle Olmak Var Ya...” şarkısı. Yonca Evcimik, Hazal, Erdal Çelik, Eda Özülkü, Jale, Uhde Seçil ve Seyyal Taner albümün diğer ağır topları.

Haberin Devamı

Her daim 90lar

Albümde iki de sürpriz var. Birincisi, Rengin’den dinlemeye alışık olduğumuz ‘Aldatıldık’ şarkısını Reyhan Karaca’nın söylemiş olması. 90’lara “Sevdik Sevdalandık” şarkısıyla damga vuran Reyhan Karaca, sahnelerde bu şarkıyı da söylermiş meğer ve çok beğenilirmiş. Hakan Eren bu yüzden albüme Reyhan’ın sesinden bu şarkıyı koymaya karar vermiş. İkinci sürpriz ise 1997’de “Buseler” ile çıkış yapan, sonra ortadan kaybolan Boran’ın yine aynı şarkıyla albümde yer alması. Hakan Eren, Boran’ı bulup yeniden bu şarkıyı okumayla ikna etmek için epey uğraşmış ama değmiş.

Ses de ezgi de muhteşem. Hakan Eren, üçüncü albüm için de şimdiden kolları sıvamış. Sanatçıları, şarkıları seçmekle meşgul. Tabii yine bazı sürprizler olacak. Bense İzel-Çelik-Ercan üçlüsünün yeniden bir araya gelip en azından “Özledim” şarkısını yeniden söylemelerini istiyorum. Bunu da yapsa yapsa zaten Hakan Eren yapar.

GURURUMUZ EBRAR

Geçen hafta, Türkiye’de bazı kendini bilmezler, yangınları, selleri bıraktı, milli voleybolcumuz Ebrar Karakurt’un kime aşık olduğuyla ilgilenmeye başladı. Yahu size ne? Kime ne? Bize ne?

Haberin Devamı

Siz değil misiniz Ebrar smaçı bastığında ayağa kalkıp “Türkiye” diye bağıran? Siz değil misiniz takım maçı kazandığında gözyaşları içinde sevinen? Ebrar’ın aşkı sadece kendisini ve aşık olduğu kişiyi ilgilendirir. Takım arkadaşlarının ve Voleybol Federasyonu’nun Ebrar’a sahip çıkması, onu destekleyen mesajlar vermeleri bu saçma sapan olayın en güzel yanıydı.

Her daim 90lar

Varlığıyla da aşkıyla da gurur duyduğumuz Ebrar bu kendini bilmezlere en güzel cevabı sahada verecektir elbette. Bu arada siz bu yazıyı okurken Filenin Sultanları, Avrupa Şampiyonası’ndaki ilk maçını oynadı bile. Cuma günü 20.30’da Ukrayna ile, Pazar günü 17.30’da İsveç ile, Pazartesi günü 20.30’da Finlandiya ile, Salı günü de 17.30’da Hollanda ile oynuyoruz. Maçların hepsi TRT SPOR’dan naklen yayınlanacak. Bizi her maçta onurlandıran voleybolcularımızı ekran başında yalnız bırakmayalım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder