Mehmet Coşkundeniz Her gittiğimiz yerde eski kız arkadaşı var
HABERİ PAYLAŞ

Her gittiğimiz yerde eski kız arkadaşı var

Eşimle 6 aylık bir nişanlılık döneminden sonra evlendik. Daha 2 ay oldu. Evlenmede önce bana geçmişte çok sayıda ilişki yaşadığını ama artık durulduğunu, evine, yuvasına sadık olacağını söylemişti. Fakat birlikte nereye gitsek orada eski bir kız arkadaşıyla karşılaşıyoruz. Hepsine selam verip kısa da olsa sohbet ediyor. Bense bunu istemiyorum. Ne yapmalıyım? ● SELİN

Evlilik, ancak doğru iletişimle mutlu ve uzun sürebilir. İletişimin en basit yolu da yüz yüze konuşmaktır. Rahatsızlıklarını eşine uygun bir dille aktarmalısın. Geçmişte yaşadığı ilişkilere saygı duyduğunu, ama sana da saygı duyması gerektiğini söylemelisin. Büyük olasılıkla “Aman canım, iki kelime konuşuyoruz ne var bunda?” diyecektir.

Haberin Devamı

İşte o noktada belki onun için önemli olmadığını ama böyle anlarda kendini kötü hissettiğini aktarmalısın. Evliliğin yürümesi ancak 5S kuralına bağlıdır. Yani sevgi, saygı, sabır, sadakat ve seks unsurlarının bir arada olması şarttır. Özellikle saygı unsurunun kaybolduğu evliliklerin ömrü uzun olmaz.

PARAYI MI YOKSA AŞKI MI SEÇEYİM?

24 yaşındayım ve yaklaşık 6 ay sonra evleneceğim. Sevgilimi çok sevememe karşın çalıştığım işyerinin sahibi aklımı karıştırıyor. Açık açık beni çok beğendiğini ve evlenmek istediğini söyledi. Sevgilim maaşla çalışan orta düzeyde biri. Patronum ise gerçekten çok zengin. Ben hep yokluk içinde büyüdüm. Şimdi aşkım ile paranın arasında sıkıştım kaldım. Sizce hangisi? ● AY IŞIĞI

Sen seçimini yapmışsın, bana onaylatmak istiyorsun. Sevgiline duyduğun aşk, gerçek ve koşulsuz bir aşk olsaydı, patronunun kafanı karıştırmasına asla izin vermezdin. Ben sana bundan sonraki aşamaları söyleyeyim.

Patronunla önce kahve içmekle, sonra yemeğe çıkmakla başlayan flört durumuna geçeceksin. Bu sırada sevgiline yalanlar söylemek zorunda kalacaksın. Derken giderek ondan uzaklaşacaksın. O, evlilik hazırlıkları için uğraşırken sen oralı bile olmayacaksın. Bir süre sonra ona evliliğe hazır olmadığını söyleyeceksin. Derken kaçınılmaz son gelecek ve ayrılacaksın. Ama sana kötü bir haberim var, patronun seninle evlenmeyecek.

Haberin Devamı

15 YILLIK DOSTLA SEVGİLİ OLUNUR MU?

Birbirimizi 15 yıldır tanıyoruz. Neredeyse birlikte büyüdük. Acıyı da, sevinci de paylaştık. Ben olan ilişkilerimi anlattım, o bana kız arkadaşlarını. Ama bu yaz bir şey oldu, farklı duygular hissetmeye başladım. Onun da bana hep ilgisi vardı bence. Pandemi nedeniyle ikimiz de yazlıktan çalışınca yazın her gününü birlikte geçirdik. Sizce bu ilişki olur mu? ● SAKİN KAL

Özellikle felaket dönemlerinde insan en yakınındaki kişilere aşka benzer duygular besleyebilir. Pandemi de bir tür felaket sayılır. Ancak 15 yıllık bir dostluktan söz ediyorsun. İnsan tanıdığına aşık olmaz. Dostunla süper bir ilişkin olabilir, hatta çok iyi karı-koca da olabilirsiniz.

Ama tutkulu bir aşk bekleme. Tüm bu söylediklerimden olumsuz bir şey çıkarma. Zaten sizde bomba patlamış, bunu yaşayacaksınız. Sana sadece iki riski hatırlatayım.Birincisi, olur da bir ilişki yaşarsanız, ve dilemem ama ayrılırsanız, artık asla eskisi gibi dost kalamayacaksınız. İkincisi ikinizin de her an başkasına aşık olma ihtimalini var.

Haberin Devamı

İLGİSİ AZALDI AYRILACAK MI?

4 yıldır birlikte olduğum sevgilimin huyları değişti. Yaz boyunca pandemi nedeniyle zaten ya 2 ya da 3 kere görüştük. Eskiden benden ayrı kaldığında mesajlara boğardı, görüntülü arardı, telefon ederdi. Hatta bu ilgi bazen beni sıkardı. Ama şimdi görüşemediğimiz gibi ancak 3 günde bir arıyor. “Bir sorun mu var?” dediğimde de işini bahane ediyor.● HANDE

Bence sadece işini değil pandemiyi de bahane ediyor. Sanırım sana söylemeye cesaret edemiyor ama sevgilin bu ilişkiden gitmiş. Aslında keşke cesaretli olsa ve açık açık söyleyip seni oyalamasa. Senin yapman gereken şey bunu ona söyletmek.

Böyle “Neyin var?” sorularıyla olmaz. İlk fırsatta buluşup ona her şeyin farkında olduğunu, lafı eveleyip gevelemeden ne istediğini söylemesi gerektiğini anlatmalısın. Gerçi büyük olasılıkla onun aklı da kalbi de başkasına kaymış durumda. Bunu sana söyler mi söylemez mi bilmiyorum. Ama zaten sen onun artık birinci önceliği değilsen, bu iş bitmiş demektir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder