Mehmet Coşkundeniz Her ilişkide olması gereken 15 önemli unsur
HABERİ PAYLAŞ

Her ilişkide olması gereken 15 önemli unsur

Bazı insanlar, yaşadıkları ilişkide bazı şeylerin eksik olduğunu hisseder ama bunun nedenini bir türlü bulamaz. Çünkü alışkanlığa kendilerini kaptırmışlardır ve doğal olarak ilişkilerine üçüncü bir göz olarak bakamazlar. Bu yazıda sıraladığım 15 unsur, ilişkinin olmazsa olmazlarıdır. Bunlardan biri dahi yoksa, ilişkinin ömrü uzun olmayacaktır.

Her ilişkide olması gereken 15 önemli unsur

1- SADAKAT: İlişki yaşayan herkes sadakati hak eder. Sadakatsizlik asla küçük bir sorun değildir. Çünkü kabul gören sadakatsizlik, tekrarlanır. Birine sadık olamayacaksanız, bir ilişkide olmanızın da anlamı yoktur.

Haberin Devamı

2- GÜVEN: İnsan her zaman güveneceği birinin varlığına ihtiyaç duyar. İsteriz ki hayatımızdaki kişi bizi yarı yolda bırakmasın, sırtımızı birbirimize yaslayabilelim ve yola devam edelim.

3- DÜRÜSTLÜK: Yalanlar, ilişkilerin en büyük zehridir. Ne olursa olsun sevgiliye yalan söylememek gerekir. Bir süre sonra her yalan ortaya çıkar ve ilişkinin temeline dinamit koyar.

4- İLGİ: Sevgilimizin ilgisini üzerimizde hissetmeyi istiyoruz elbette. Arayıp hatırımızı sormasını, hasta olduğumuzda bir tas çorba yapmasını, başımız sıkıştığında yardıma koşmasını bekleriz doğal olarak.

5- TUTKU: Sevgilimizin bize duyduğu aşkı onun gözlerinde görmek, dokunuşunda hissetmek, sözlerinde duymak nasıl da güzeldir... İşte bunu ancak tutku sağlar. Tutkulu bir aşık, aşkının yüceliğini göstermekten çekinmez, e böyle sevgili de tadından yenmez.

6- SAYGI: Sevgilimiz bizim için dünyadaki en önemli insan olduğundan onun bize göstereceği saygıyı daha da önemsiyoruz ve bizi olduğu gibi kabul etmesini istiyoruz.

7- SEVGİ: İlişkide sevgi karşılıksız olmalıdır. Hepimiz sevdiğimiz kişinin de bizi sevmesini bekleriz çünkü zaten bizi sevdiğine inanarak bu ilişkiyi yürütüyoruz. Öyleyse sevgisini göstermesini isteriz.

8- EĞLENCE: Sevgilimizle eğlenemeyeceksek kiminle eğleneceğiz? Konsere gitmek, yemek yemek, film izlemek, dans etmek, küçük oyunlar oynamak ilişkimizi besler, aramızda daha sağlam bağlar oluşturur.

9- HUZUR: Yüreğimizi açtığımız kişinin bize huzur vermesini beklemek hakkımızdır elbette. Huzursuz bir ilişkinin içinde yer almaktansa, sevgili olmadan yalnız yaşamayı tercih edeceğinizden hiç kuşkum yok.

Haberin Devamı

10- EMPATİ: Dünya bizim etrafımızda dönmüyor. Bunun bilincinde olmamız gerek. Kendimizi sevgilimizin yerine koyabilmeli, düşüncelerini, duygularını anlayabilmeliyiz. Böylece çift olmanın keyfini daha fazla yaşarız.

11- DUYARLILIK: Sadece ilişkimize ya da sevgilimize karşı değil, sokak hayvanlarına, diğer insanlara, doğaya, dünyada olan biten her şeye duyarlı olmak ilişkiyi besleyen çok önemli bir unsur.

12- MUTLULUK: Hepimiz mutlu olmak için ilişki yaşıyoruz. Hele koşulsuz seviyorsak, mutluluğu da hak ediyoruz. Zaten hayat dediğin, mutlu anların toplamından ibarettir.

13- PAYLAŞIM: Biriyle birlikte olmanın en güzel yanı, zamanı da hayatı da paylaşmaktır. Bencilliği bir kenara bırakıp sevgilimizle ortak anılarımızı çoğalttığımızda ilişkimiz de güçlenir.

14- SEKS: İlişkinin tutkalı olan sekste bencilliği bir kenara bırakıp sevgilinizin de zevk almasını sağlayan yollar bulduğunuzda inanın bana sizden daha mutlusu olmayacaktır dünyada.

Haberin Devamı

15- İLETİŞİM: Her ne olursa olsun çiftler iletişimi kesmemeli. Her sorunu konuşup çözmeyi amaçlamalılar. Sevgimizi de sorunlarımızı da açıkça dile getirmeliyiz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder