Mehmet Coşkundeniz Her ilişkinin hak ettiği 15 güzel şey
HABERİ PAYLAŞ

Her ilişkinin hak ettiği 15 güzel şey

Haberin Devamı

Bu köşede dün ‘ilişkileri yaşanmaz kılan 15 saçma davranış’ı yazmıştım. Hep olumsuzlukları yazacak değilim ya, bugün de her ilişkinin hak ettiği güzel şeyleri aktarmak istedim. Okuyunca bana hak vereceksiniz.

1- SADIK OLMAK

Birini severken, onun bizi aldatma ihtimali uykularımızı kaçırır. Böyle bir gerçekle yüzleştiğimizde dünya başımıza yıkılır. Ama ondan sadakat beklerken bizim de göstermemiz gerektiğini unutmamalıyız.

2- GÜVEN VERMEK

İnsan her zaman güveneceği birine ihtiyaç duyar. İlk sırayı ailemiz alsa da, hayatımıza giren kişilerden de aynı güven duygusunu vermelerini bekleriz. İsteriz ki, bizi yarı yolda bırakmasın, Sırtımızı huzurla ona yaslayabilelim.

3- İLGİYİ EKSİK ETMEMEK

“En çok ilgiyi her zaman bana göstereceksin” diyerek abartmasak bile sevgilimizin ilgisini üzerimizde hissetmeyi istiyoruz. Arayıp hatrımızı sormasını, hasta olduğumuzda bir tas çorba yapmasını, başımız sıkıştığında yardıma koşmasını bekliyoruz.

4- SEVGİYİ BÜYÜTMEK

Nazım Hikmet, “Sen elmayı seviyorsun diye elmanın da seni sevmesi şart değil” dese de, hepimiz sevdiğimiz kişinin bizi sevmesini bekliyoruz. Zaten bizi sevdiğine inanarak bu ilişkiyi yürütüyoruz. Öyleyse sevgi görmeyi de hak ediyoruz.

5- SAYGI GÖSTERMEK

Biliyoruz ki kişi, saygı duymadığı insanı sevemez. Hepimiz, birey olarak zaten saygıyı hak ediyoruz. Sevgilimiz bizim için dünyadaki en önemli insan olduğundan onun saygisını daha da önemsiyoruz.

6- ÖZVERİDE BULUNMAK

Aşk, sevgi ve tabii ki ilişkiler emek kadar özveri de istiyor. Hele ki uğruna fedakarlıklar yapılan kişi de aynı özverideyse, ilişkimiz tadından yenmiyor.

7- TUTKUYLA BAĞLANMAK

Sevgilimizin bize duyduğu aşkı onun gözlerinde görmek, dokunuşunda hissetmek, sözlerinde duymak nasıl da güzeldir... İşte bunu ancak tutku sağlar. Tutkulu bir aşık, aşkının yüceliğini göstermekten çekinmez.

8- EĞLENCELİ OLMAK

Sevgilimizle eğlenemeyeceksek kiminle eğleneceğiz? Konsere gitmek, yemek yemek, film izlemek, dans etmek, küçük oyunlar oynamak ilişkimizi besler, aramızda sağlam bağlar oluşturur.

9- MUTLULUĞU AMAÇLAMAK

Hepimiz mutlu olmak için ilişki yaşıyoruz. Hele koşulsuz seviyorsak, mutluluğu da hak ediyoruz. Bir insanı mutlu etmek hiç de zor değildir. Onun sabah yanınızda uyanması bile mutluluk kaynağıdır.

10- HUZUR VERMEK

Yüreğimizi açtığımız kişinin bize huzur vermesini beklemek hakkımızdır elbette. Huzursuz bir ilişkide yer almaktansa, yalnız yaşamayı tercih edeceğinizden hiç kuşkum yok.

11- DUYARLI OLMAK

Sadece ilişkimize karşı değil, sokak hayvanlarına, insanlara, doğaya, dünyada olan biten her şeye duyarlı olmak ilişkiyi besleyen önemli bir unsur. Sevgiliyle birlikte sosyal sorumluluk projelerinde yer almak da güzel bir şey değil mi?

12- EMPATİ KURMAK

Dünya bizim etrafımızda dönmüyor. Bunun bilincinde olmamız gerek. Kendimizi sevgilimizin yerine koyabilmeli, onun düşüncelerini, duygularını anlayabilmeliyiz.

13- PAYLAŞIMI ARTIRMAK

Biriyle birlikte olmanın en güzel yanı, zamanı da hayatı da paylaşmaktır. Bencilliği bir kenara bırakıp sevgilimizle ortak anılarımızı çoğalttığımızda ilişkimiz de güçlenir.

14- SEKSİ YAŞAMAK

İlişkinin tutkalı olan sekste bencilliği bir kenara bırakıp sevgilinizin de zevk alacağı yollar bulduğunuzda, inanın bana sizden daha mutlusu olmayacak.

15- DİLE GETİRMEK

Onun sizi nasıl mutlu ettiğini anlatmalısınız. Ne kadar sevdiğinizi söylemelisiniz. İnsan ruhunun güzel sözcüklere ihtiyacı var.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder