Mehmet Coşkundeniz Hiçbir sorun yokken insan sıkılır mı? Heyecan yaşamak için ilişki bitirilir mi?
HABERİ PAYLAŞ

Hiçbir sorun yokken insan sıkılır mı? Heyecan yaşamak için ilişki bitirilir mi?

2.5 yıllık bir ilişkim var. İlişkimiz başından beri düzgün ilerledi. Benim sorunum bu dinginlik halinden sıkılmış olmam. Sevdiğime eminim, ama tekrar aşık olduğumdaki duyguları istiyorum. O heyecanı, o kıpırtıyı şu anda hissedemiyorum. Bazen tekrar aşkı hissetmek için ayrılmak istiyorum. Hiçbir sorun yokken insan sıkılır mı? Sırf o heyecanı hissetmek için sevgiliden ayrılmak doğru mu? ● SİBEL E.

Her ilişki dinginleşme dönemine girer. Sen, şimdiki sevgilinden ayrılıp yeni birini bulduğunda da bir süre sonra şu anki gibi aynı şeyleri yaşayacaksın. Yani açıkçası o yaşadığın ilk heyecanlar geri gelmeyecek. Onlar yaşandığı zaman güzeldi. Ama çok şanslısın. Aşık olduğun, sonra sevdiğin bir insanla birliktesin.

Haberin Devamı

Sorunsuz bir ilişkiye sahipsin. Ben kendini iyi dinlemeni öneriyorum. İnsanın aşkı, sevgisi bitebilir. Yani sorunsuz bir ilişkiye sahip olman, bunların bitmeyeceği anlamına gelmiyor. Sen asıl bunu bir değerlendir. Duyguların tükendiyse, heyecan falan bahane. Belki de bununla yüzleşmek istemiyorsun.

FLÖRT ETTİ SANDIM AMA ÖYLE DEĞİLMİŞ

Sevdiğim kızlar oldu, hep peşlerinden koştum, artık tövbe ettim. "Beni kim severse ona değer vereceğim" dedim. İşyerinde de öyle birini buldum. Bana yaklaşan, saatlerce benimle vakit geçiren, üstelik pek de tipim olmayan bir kıza sevgili olarak devam edebileceğimizi söyledim. “Bunu duymamış olayım, biz arkadaşız” dedi. Neden böyle yapıyorlar? ● B.S.

Başkalarını itham etmeden önce şu bilimsel veriyi aklının bir köşesine yaz. Dünyada, erkeklerin yüzde 89’u arkadaşça yaklaşan kadınların kendileriyle flört etmek istediğini düşünüyor. Sana yaklaşan, seninle vakit geçiren her insanın seni sevebileceği fikrini aklından çıkar. Ama arkadaşlık ileride aşka dönüşür mü? Elbette dönüşebilir. Olayı akışına bırakmayı dene. Bence sen çok telaşlı davranıyorsun.

GÖNLÜ VAR MI YOKSA HİÇ SEVMİYOR MU?

Uzun zamandır bir kızdan hoşlanıyorum. “Ya kabul etmezse” diye bir türlü açılamadım. Sonunda duygularımı söyledim. Ancak karışık bir cevap aldım. Gönlü var gibi konuşuyor ama bazen de “İki dünya bir araya gelse olmaz” diyor. Beni her yerden engellemiş. Onu çok seviyorum ve unutamıyorum. Ne yapayım, nasıl davranayım bilmiyorum. Bana yardımcı olur musunuz? ● ŞÜKRÜ

Haberin Devamı

Aslında durum çok net ortada ama sen bunu görmek istemiyorsun. Hayır, sende gönlü yok. Konuşmak, görüşmek istemiyor. Seninle bir ilişkisi olsun istemiyor. Bunu kesin bir dille reddediyor. Her yerden engellemesi de “Israr etme, benimle iletişime geçme, durumu kabul et” anlamına geliyor.

Eğer ısrara devam edersen bu artık tacize girer. Ayrıca senden kimse unutmanı istemiyor. Kimse aşık olduğu insanları unutmuyor. Karşılık alamadığımızda bir süre acı çekiyor, sonra hayatımıza devam ediyoruz. Sen de öyle yapmalısın.

ŞİDDET VE ALDATMA VAR PSİKOLOJİM BOZULDU

15 yıllık evliyim, iki oğlum var. Ben de eşim de sinirli bir mizaca sahibiz. Eşim öfkesine hakim olamıyor, beni küçük şiddet göstererek susturmaya çalışıyor. Beni aldattığını ortaya çıkardım. Bana “Kadın olsaydın, beni itmeseydin” dedi. Gururum çok kırıldı. Yaz sonu boşanmak istiyor. Psikolojim hiç iyi değil. ● D.K.

Haberin Devamı

Eşinin uyguladığı şiddeti ‘küçük’ diyerek hafife alma, şiddet şiddettir. Üstelik sen hem fiziksel, hem de psikolojik şiddet görüyorsun. Bence bu konuda ilk olarak psikolojik destek almalısın. Ardından hukuki destek için bir avukata danışmalısın.

Anladığım kadarıyla bütün yönetimi ve inisiyatifi eşine bırakmışsın. Oysa senin de hakların var ve bir avukat sana bu haklarının neler olduğu konusunda bilgi vermeli. Aldatıldığını kanıtladığın takdirde büyük bir tazminat alabileceğini unutma. Yalnız değilsin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder