Mehmet Coşkundeniz İdeal sevgili olmanın 15 yolu
HABERİ PAYLAŞ

İdeal sevgili olmanın 15 yolu

1- SIR TUTMASINI BİL

Biri sana bir şey anlatıyorsa ve bunu senden başka kimsenin bilmesini istemiyorsa sırrını sonsuza dek sakla. Sır tutamayanlar, aşk ilişkilerinde de güven vermezler.

2- TEK HAKLI SEN DEĞİLSİN

Her konuda haklı çıkman imkansızdır. Başkalarının da haklı olabileceğini aklından çıkarma. Ayrıca eğer o haklıysa inatlaşma, kendini haklı çıkarmak için demagoji yapma.

3- DUYGU SÖMÜRÜSÜ YAPMA

Sevgilinden de, ailenden de, arkadaşlarından da bir şey almak istiyorsan bunu duygu sömürüsüyle yapma. Evet, ilk başta işe yarayabilir ama daha sonra yalancı çobana dönersin.

Haberin Devamı

İdeal sevgili olmanın 15 yolu

4- KİMSENİN SEVGİSİNİ KULLANMA

Birini sevmiyorsan, sevmiyorsundur. Onun seni sevdiğini bilip de, o sevgiyi kullanarak çıkar elde etmeye çalışmak dünyanın en aşağılık eylemidir. Sakın yapma!

5- HİÇ KİMSEYİ SATMA

Hangi konu olursa olsun, ne kadar zor durumda kalırsan kal, kimseyi satma, kimseyi harcama. Böyle davranan insanlar asla karşısındaki insanlara güven telkin etmezler.

6- KENDİNİ ÖVME

İşte en kötü huy... Tamam çok başarılısın, çok zekisin, çok güzelsin, çok yakışıklısın falan filan... Bırak bunları başkaları takdir etsin. Sen kendinden her zaman tevazu ile söz et.

7- İLTİFAT ET

İyi meziyetleri olan insanların bu meziyetlerini övmekten çekinme. İnsanlara güzel şeyler söylemek, iltifat etmek inan bana en sıkı kapanmış kapıları bile açtırabilir.

8- BİLGİN YOKSA SUS

Sırf bulunduğun ortamda dikkatleri üzerine çekmek için bilmediğin konularda lafa girme. Kendini küçük düşürürsün. Bırak bilenler konuşsun, sen de bir şeyler öğren.

9- CİMRİLİK YAPMA

Paranı saç, savur demiyorum. Tabii ki tutumlu olacaksın ama bunu abartma. Senin cimrilik yaptığını görenler sevgini de aynı oranda sakınacağını bilir ve senden uzak durur.

10- ÖNCE KENDİNİ SEV

Kendini sevmeyen insan başkalarını sevemez. Kendinle barış, kötü huylarını, defolarını kendine kabul ettir. Sen mutlu değilsen, kimse mutlu değildir.

11- KİMSEYİ YARA BANDI YAPMA

Bitmemiş ilişkilerin üzerine ilişki kurma. Başkasını düşünürken sırf acını azaltsın diye birini hayatına alma. Hem ona hem kendine yazık edersin. Acılarını kendin iyileştirmeyi öğren.

Haberin Devamı

12- TERK EDENE YALVARMA

Giden, kendi isteğiyle gitmiştir. Ne yapsan onu geri döndüremezsin. Öyleyse onun gözünde daha da küçülmemek için yalvarma, ayaklarına kapanma.

13- YALANA BAŞVURMA

Kendini kurtarmak için, durumu kurtarmak için, hatta ilişkini kurtarmak için bile yalan söyleme. Çünkü bir yalan mutlaka başka yalanları doğuracaktır.

14- DOLDURUŞA GELME

Bir ilişkide başkaları devreye giriyorsa vah haline... Seninle ve sevgilinle ilgili söylenenlere aldırış etme. Bir şeyi öğrenmek istiyorsan sevgiline sor, onun söylediğini doğru kabul et.

15- SAYGINI HER ZAMAN KORU

Ne kadar samimi olursanız olun, sevgililer arasındaki saygı unsuru her zaman yaşamalı. O senin kankan değil, sevgilin. Onun hayat tarzına, geçmişine, bilgisine, birikimine saygı duy.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder