Mehmet Coşkundeniz İlgisiz sevgili nasıl düzelir?
HABERİ PAYLAŞ

İlgisiz sevgili nasıl düzelir?

4 aydır bir ilişkim var ama farklı şehirlerdeyiz. Çok ilgisiz. Bunu ona defalarca söyledim fakat işsiz ve stresli olduğunu söyleyip duruyor. “Mesajlaşmayı sevmiyorum” diyor. “Beni sevmiyor musun?” diye sorduğumda ise “Sevmesem neden konuşayım” deyip geçiştiriyor. İki gün önce çok ağır konuştum, sosyal medyadan sildim. O da beni WhatsApp’tan engelledi. Seviyor mu, sevmiyor mu anlayamıyorum.

● ESRA

Sevmiyor. Yani aslında sen de sevmiyorsun. Dört aylık bir ilişki, üstelik ayrı şehirlerdesiniz ve yazmamışsın ama bence hiç görüşmemişsiniz. Yani sosyal medyadan tanışıp oradan devam etmişsiniz. Bu durumda biz buna ilişki demiyoruz.

Haberin Devamı

Yani senin dört aydır ilişkin yok. Dört aydır merak ettiğin, hoşlandığın, ilişki yaşamak istediğin, belli ki arzu ettiğin biri var. Hepsi bu kadar. İşte sen olayı abarttığın için onu ilgisiz buluyorsun. Oysa o, ne yaşadığının gayet farkında, seni kırmamak için de “Sevmesem niye konuşayım” diye geçiştiriyor. Kendi şehrinden birini bulursan daha mutlu olursun.

EVLENMEK İSTİYORUM ‘ŞU AN OLMAZ’ DİYOR

Eşimden ayrıldım ve şu an bir erkek arkadaşım var. O hiç evlenmemiş. Birbirimizi seviyoruz. “Seni sadece cinsellik için istemiyorum” diyor. Ben “Evlilik istiyorum” dedim, “Şu an düşünmüyorum ama zamanla ne olur bilemem” diye cevap verdi. Bana Facebook, Instagram şifrelerini bile verdi. Ona güvenmeli miyim? Bu ilişki evlilikle sonuçlanır mı?

● HÜLYA

Sevgilinin söylediklerinde samimi olduğunu varsayarsak, evlenmeye hazır olması için epey bir zaman geçmesi gerekiyor. Peki sen o kadar bekleyebilecek misin? Çünkü belli ki sen bir kez daha evlenip yuva kurmak istiyorsun. Ayrıca bir şey dikkatimi çekti.

Bir insan “Seni sadece cinsellik için istemiyorum” diyorsa, aslında ilişkinin temelinin cinselliğe dayalı olduğunu söylemek istiyordur. Çünkü iki kişi birbirini seviyorsa zaten cinsellik doğal bir süreçtir. Bunu özellikle belirtmeye gerek yoktur. Ben pek umutlanmamanı tavsiye ediyorum. Ama seviyorsan “Yaşayabildiğin kadar yaşa” diyorum.

O KIZIN YERİNDE BEN OLMALIYIM

4 yıldır bir çocuğu seviyorum. Ama onun bir sevdiği var, hem de yıllardır. Ben bunu bile bile sevdim onu, hiç vazgeçmedim. Ama o, hep diğer kızı sevdi. Onu hiç vazgeçiremedim. O kızın yerini alamadım. İlişkimiz bile hep arkadaşlık düzeyindeydi. o kızı hâlâ, benim onu sevdiğimden bile çok seviyor. Ben buna dayanamıyorum artık. Unutmak istiyorum. Hatta onu değil, sevdiği kızı unutmak istiyorum.

Haberin Devamı

● İSİMSİZ

Önce bir sakin ol... Buna karşılıksız aşk derler. Ama bunu bu kadar büyütmen doğru değil. Birine ilgi duyarsın, aşık olursun, o sana olmaz... Bunu hayatının odak noktası haline getirirsen işte bu duruma düşersin. O, diğer kızı seviyor. Yapacak bir şey yok.

Zaten böyle bir aşkı bozup, o kızın yerini almak istemen büyük hata. Alamazdın, sadece almış gibi olurdun. Ama o çocuk seni bırakır giderdi. Bunun basit bir formülü var. Sen onu sevdin, o seni sevmedi... Bunu kabulleneceksin. O kızın yerine kendini koymayacaksın.

BİR KEZ GİDEN YİNE GİDER Mİ?

Bir yıl evvel kısa süreli ilişki yaşadım ama beni çok derinden etkiledi. Bir gün bittiğini, bu ilişkiyi istemediğini söyledi. Aradan bir yıl geçti, şu an yine birlikteyiz. Ben çok seviyorum onu. Neden döndü diye sorgulamadım. Geçmişi geçmişte bırakarak devam etme kararı aldık, Ama benim içimde yine gidecek korkusu var. “Bir kez giden yine gider” diye bir kaide var mı?

Haberin Devamı

● GAMZE

Hayır, öyle bir kaide yok. Ama senin tüm hayatını bir tek kişinin varlığına bağlaman hata. Kaide yok da elbette başka sebeplerle gitme ihtimali her zaman var. Yani siz 30 yıllık eş olsanız da taraflardan birinin gitme ihtimali her zaman var.

O yüzden bu korkuyla yaşanmaz. Lütfen anın tadını çıkar. Bu tür korkularla, yaşaman gereken güzel anları kaçırırsın. Ama bir kere de olsa onun geçmişte neden gittiğini konuşmalısınız. Böylece eğer ortada bir hata varsa aynı hatayı tekrarlamazsınız. Hem de bunu bir sır olmaktan çıkarır, rahatlarsınız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder