Mehmet Coşkundeniz İlişkideki zehir yoksa sen misin?
HABERİ PAYLAŞ

İlişkideki zehir yoksa sen misin?

Bu köşede daha önce defalarca toksik (zehirli) ilişkilerden söz edip, bu tür kişilerden uzak durulması gerektiğini anlatmaya çalışmıştım. Bugüne kadar ilişkilerinizde hep sorun yaşamışsanız şu soruyu bir de kendinize sormanız gerekiyor: “Acaba ilişkiyi zehirleyen ben miyim?” Aşağıdaki maddeler size bu sorunun doğru yanıtını verecektir. Önce toksik insanların özelliklerini sıralayalım. Bazen zorba, bazen aşağılayıcı, ilgi ve merhamet isteyen, narsist, mağdur rolü oynayan, sağlıksız şekilde titiz, manipülasyon uygulayan, aşırı kıskanç ve muhtaçlığı benimsemiş. Bu tür davranışlarınız varsa siz de toksiksiniz ama bunun farkında değilsiniz. Çünkü kendinizle yüzleşmek yerine başkalarını suçlamak çok daha kolayınıza geliyor. Belki de bu yazı sizin zehirden kurtulmanızı sağlayacak.

Haberin Devamı

İlişkideki zehir yoksa sen misin

1 -SİZDEN KAÇIYORLAR: Etkinliklere, arkadaş toplantılarına davet edilmiyorsunuz. Siz davet ettiğinizde hep bahane uydurup reddediyorlar ya da orada olsanız bile sizinle konuşan kişi sayısı yok denecek kadar az. Demek ki insanlar sizin enerjinizden pek hoşlanmıyor. Bu, sizin toksik olduğunuzun bir işaretidir.

2- ELEŞTİRİYE KAPALISINIZ: Toksik insanlar bu konuda aşırı derecede hassastır. En küçük bir eleştiriyi gibi kabul etmedikleri gibi okları karşısındakine yöneltip “Sen de şöylesin” diyerek kendilerinden uzaklaştırırlar. Bu, kendilerini mükemmel gördüklerinden değil, zehirli olduklarındandır.

3- SÜREKLİ SAVUNMADASINIZ: En küçük uyarıda bile hemen savunmaya geçerek karşınızdaki insanın lafını ağzına tıkıyorsunuz. Yapmış olduğunuz bir hatayı kabul edip düzeltmek yerine sürekli nedenler sıralayıp aslında kurban olduğunuzu kabul ettirmeye çalışıyorsunuz. En günahsız sizsiniz ve hep başkalarını suçluyorsunuz.

4- OLUMSUZ DAVRANIYORSUNUZ: Her şeyin en kötüsünü düşünüyorsunuz. Arkadaşlarınız sevinçlerini ilk olarak sizinle paylaşmıyor çünkü onlarla sevinmek yerine işin hep negatif taraflarını göstererek mutluluklarını yaşamalarına izin vermiyorsunuz. Çünkü mutlu değilseniz, başkasının mutlu olmasından rahatsızsınız.

Haberin Devamı

5- NAZİK DEĞİLSİNİZ: Size fayda sağlamadığı sürece kimseye karşı nazik değilsiniz. İnsanlara sadece onlardan bir şey isteyeceğiniz zaman iyi davranıyorsunuz. Bir başka deyişle, hayatınızdaki herkese piyon muamelesi yapıyorsunuz. Tabii bu haliniz çevrenizdeki herkesin de dikkatini çekiyor, bu yüzden uzak duruyorlar.

6- ÖZÜR DİLEMİYORSUNUZ: Toksik insanlar, yanıldıklarını asla kabul etmez. Bu nedenle küçücük bir tartışma devasa bir kavgaya dönüşür. Haklı olmak toksik insanlar için adeta bir yaşam sebebidir. Doğal olarak özür dilemek lügatlarında yoktur. Hatta “Ben kimseden özür dilemem” diye saçma bir övünme içine dahi girebilirler.

7- SORUMLULUK ALMIYORSUNUZ: İlişkide, ailenizle olan yaşamınızda, iş yerinizde ya da her neredeyse... Hep geride duran, sorumluluktan kaçan, her şeyi başkalarının yapmasını bekleyen, üstelik onların yaptığını da sürekli yargılayıp eleştiren biriyseniz kesinlikle zehirlisiniz.

8- YALAN SÖYLÜYORSUNUZ: Bu yalanların ille de çok büyük olması gerekmiyor. Bazen kendinizi üstün göstermek için, bazen karşınızdaki insanları küçümsemek için yalanlara başvuruyorsunuz. Kendi yalancılığınızı da başkalarının yalan söylediğini iddia ederek örtmeye çalışıyorsunuz.

Haberin Devamı

9- DRAMI SEVİYORSUNUZ: Her şey sizin başınıza geliyor. Küçücük bir aksiliği çevrenizdekilere abartarak aktarıyorsunuz. Kendinizi dünyanın en talihsiz kişisi gibi gösterip duygu sömürüsü yapıyorsunuz. Size “Ah, vah” demeleri çok hoşunuza gidiyor. Kurban ya da mağdur olmak sizi mutlu ediyor

10- SIR SAKLIYORSUNUZ: Başkaları hakkında konuşurken ve dedikodu yaparken çok rahatsınız. Ama sizinle ilgili bir konu açıldığında aşırı rahatsız oluyorsunuz. Çünkü çok sayıda sırrınız var. Bunların açığa çıkma ihtimali sizi rahatsız ediyor. Bu kadar ketum olmanız da sizin toksik olduğunuzu gösteriyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder