Mehmet Coşkundeniz İlişkiden ne bekliyoruz?
HABERİ PAYLAŞ

İlişkiden ne bekliyoruz?

Bir ilişkiniz var ama kendinizi pek de rahat hissetmiyorsunuz. Çünkü beklediğiniz şeyler hayata geçmiyor. Kendinizi rahatsız hissediyorsunuz. O zaman önce ne beklediğinizi belirleyin, sonra da bunları sevgilinize söyleyin. Ben herkesin bekleyebileceği şeyleri sıraladım. Belki bu cümleleri sevgilinize söyleyip rahatlarsınız.

1- BANA SAYGI GÖSTER

Seninle sevgili oldum diye hayatımı sana adamadım. Birlikte aynı duyguları paylaşıyoruz ve bu yeterince şahane bir şey zaten. Benim hayatım bana, senin hayatın sana. İkimizin oluşturduğu hayat da bizim hayatımız. Geçmişim, ailem, arkadaşlarım, işim, hobilerim benim kişiliğimin parçasıdır.

Haberin Devamı

2- BENİMLE OYNAMA

Sevgiliysen, sevgilisindir. “Bugün başka, yarın başka, tüküreyim böyle aşka” dedirtme bana. Yaşadığın ilişkinin arkasında dur, gözün, başın oynamasın. Sorumluluk almayacaksan beni oyalama. Beni önce telefon, mesaj yağmuruna tutup sonra da “İşim çok, meşgulüm” gibi bahanelerle arka sıralara itme. Oyun oynayacak çağı çoktan geçtim.

3- BENİMLE İLGİLEN

Sana “Her an benimle ol, her saniye bana mesaj at” demiyorum. Fakat sevgili olduğumuzu hissetmeye ihtiyacım var. “Seviyorum” demek yetmez, bunu sadece sözlerinle değil davranışlarınla da görmem gerek. Senin için özel biri olduğumu bilmem gerek. Bana sıradan bir insan gibi davranamazsın.

4- BENİMLE EĞLEN

Sevgilim varsa onunla eğlenmek isterim. Bir kulüpte sabaha kadar dans etmek, bir kumsalda oturup romantik dakikalar geçirmek, sinemaya birlikte gitmek, konserlerde birlikte bağıra çağıra şarkı söylemek gibi. Sen hep arkadaşlarınla eğlenir, benimle evde sadece dizi izlersen ne anladım ben bu işten? Sürekli kendi arkadaşlarımızla eğleneceksek niye sevgili olduk?

5- ÖZEL GÜNLERİ UNUTMA

Hatırlayacağın gün sayısı hepi topu üç-beş tane. Tanışma yıldönümümüz, doğum günüm, Sevgililer Günü falan. Aklında tutamıyorsan telefonuna not al. Ben bunları önemsiyorum. Öyle büyük büyük hediyelere gerek yok. Kendin yazdığın cümlelerle bir not bile yeter. Bu senin beni sevdiğini anlamamı sağlayacak. Bu ilişkideki önemimi bana hissettirecek.

Haberin Devamı

6- BENİ DESTEKLE

Yapabildiklerim var, yapamadıklarım var. Herhangi bir şeyi başardığım zaman beni takdir et. Senin tarafından övülmek benim için çok önemli. Başaramadığım zaman beni küçümseme. Yeniden denemem için motive et. Eğer anladığın bir konuysa yardımcı ol. Her durumda ve her zaman arkamda dur. Birlikte başarmanın hazzını ancak böyle yaşayabiliriz.

7- BENİ DİKKATLE DİNLE

Aramızdaki iletişimin en kolay yolu konuşmak. Herhangi bir konuda konuşuyorsak lütfen beni can kulağıyla dinle. Dinlemediğinde havaya konuşuyormuş gibi hissediyorum. Anlattığım konuda fikirlerini söyle, yorumunu yap. Yahu “İnsanlar konuşa konuşa” demişler, bunun gereğini yerine getir işte.

8- ASLA YALAN SÖYLEME

Ne olursa olsun, hangi konuda olursa olsun bana asla yalan söyleme. Bak, yalanın küçüğü büyüğü olmaz. Bir yalanın ortaya çıktığında sana olan güvenim sarsılacak. Değer mi buna? Ben bu hayatta en çok sana güvenmek istiyorum. Yalan söylersen bu nasıl mümkün olabilir?

9- ESKİ DEFTERLERİ AÇMA

Haberin Devamı

Birbirimizle tanışmadan önce ikimizin de başka başka hayatları vardı. Geçmişteki ilişkilerimizi ortaya döküp bunlardan anlam çıkarmak öyle saçma ki. Ben kendi seçimimi yaşadım, bilerek ve isteyerek yaşadım. Ama geçmişte kaldı. Eğer aklım öncekilerden birinde olsaydı zaten seninle sevgili olmazdım. Boşuna zaman harcamayalım, biz kendi hayatımıza bakalım.

10- BENİ ZORLAMA

Yapmak istemediğim şeyler için beni zorlama. İster yatakta, ister gündelik hayatta. Ben zaten bir şeyi yapmak istiyorsam yaparım. Elbette seni mutlu etmek isterim ama insan bir ilişkide kendini mutlu etmeyecekse onun hiçbir anlamı yoktur. İkimiz de birbirimizin emir eri değiliz. Ne yapacaksak kendi irademizle yapmalıyız. Zorlamayla ilişki yürümez.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder