Mehmet Coşkundeniz İlişkiler dünyasında doğru bilinen yanlışlar
HABERİ PAYLAŞ

İlişkiler dünyasında doğru bilinen yanlışlar

Uydurulmuş ve efsane haline gelmiş kavramlar ilişkilerin en büyük düşmanı. Bu kavramlarla kendimizi kuşatıyoruz ve ondan sonra “Neden yalnızım?” diye kendimizi yiyoruz. Öncelikle bu yanlışlardan kurtulmalısınız. Peki hangi yanlışlar bunlar?

1. ERKEKLER GÜÇLÜ KADINLARDAN HOŞLANMAZ

Bu efsane doğru olsaydı dünyanın saygın ve güçlü kadınları asla sevgili bulamazdı. Tabii egosuna esir olmuş, erkekliğini her şeyin üstünde gören insanımsılardan söz etmiyoruz. Üstelik güçlü ve zeki bir kadın erkek için büyük bir konfordur. Aklı olan her erkek de bu konforu yaşamak ister.

Haberin Devamı

2. KADINLAR KÖTÜ ERKEKLERİ ÇEKİCİ BULUR

Bu efsane yüzünden tüm dizilerde ve filmlerde kirli sakallı, beli silahlı mafya bozuntusu adamlarla, semtin ya da şehrin en zengin ailesinin nahif kızı aşk yaşıyor. Gerçek hayat böyle değil. Kötü erkekler gerçekten kötü. Ve içlerindeki o kötülüğü bir gün mutlaka dışarıya vuruyorlar. İşte o zaman geriye ne çekicilik kalıyor ne de başka bir şey.

İlişkiler dünyasında doğru bilinen yanlışlar

3. KAÇAN KOVALANIR, KOVALANAN KAÇAR

Zor kadını ya da zor erkeği oynamak gereksiz bir enerji kaybı. Bir ilişkide zekanızı kullanarak yaptığınız küçük oyunlar tabii ki işe yarar. Ancak böyle kaçak güreşmek, böyle yaparak karşınızdaki insanı kendinize bağlayacağınızı düşünmek saçmalığın daniskası.

4. ZIT KUTUPLAR BİRBİRİNİ ÇEKER

Zıt kutupların birbirini çekmesinin altında sadece merak yatar. İnsan kendisinde olmayan şeyi merak eder ama bir süre sonra o merak geçer gider. İlişki, ancak uyumla mümkündür. Birlikte zaman geçiremedikten sonra bir ilişkiye sahip olmanızın ne anlamı olabilir?

5. BÜTÜN ERKEKLER YALAN SÖYLER VE ALDATIR

Nasıl bu kadar kesin bir yargıya varılabilir? Üstelik yalancının ve ihanet edenin cinsiyeti olmaz. Bir de “Bir erkek aldatmıyorsa fırsatı olmadığı için yapmıyordur” derler. Bunlara inanmayın. Aldatmayan erkek çok ve hayatlarındaki kadını başlarının üzerinde taşıyorlar.

6. RUH EŞİMİ BİR GÜN MUTLAKA BULACAĞIM

Ruh eşi dediğimiz şeyi biz yaratırız. Birlikte olduğumuz insanla aramızdaki sevgi bağını güçlendirmek için uğraşırsak, paylaşımlarımızı artırırsak işte o zaman o bizim için ruh eşi olur.

Haberin Devamı

7. ERKEKLER SEKSE DAHA FAZLA ÖNEM VERİYOR

Sağlıklı bir cinselliğin yaşanmadığı hiçbir ilişki yürüyemez. Üstelik bu cinsellik nitelikli ve kaliteli olmalı. Kadınlar sekse önem vermiyorsa, söyler misiniz dünya para ödedikleri iç çamaşırlarını kız arkadaşlarına göstermek için mi alıyorlar?

8. İNTERNETTEN SEVGİLİ BULMAK ÇARESİZLİKTİR

Bu zamanda bunu söyleyen kişinin mağarada yaşıyor olması gerek. İnternetten tanışmayan insanlar bile birbirlerinin sosyal medya hesabını takibe alarak flörtü başlatıyor. Bu hesaplardan birbirlerini keşfediyor ve bu durum çok da kolaylık sağlıyor.

9. İNSAN SADECE BİR KİŞİYİ SEVER

İnsan seri aşıktır. Bir aşk bittikten sonra diğerinin başlaması an meselesidir. Kendinizi böyle şartlarsanız yaşayacağınız güzel aşkların önüne set çekmiş olursunuz.

10. AŞKIMIZ HER ŞEYİN ÜSTESİNDEN GELİR

Gelemez. Aşk güzel şey ama ilişkinin başka başka dinamikleri vardır. Bir ilişkinin yürümesi için aşk, tek başına yeterli olmaz. Kurduğunuz ortaklık; paylaşıma, saygıya ve tabii ki anlayışa dayalıdır. Bunların olmadığı noktada istediğiniz kadar aşık olun. O aşk, sonunda sizin psikolojinizin bozulmasına neden olur.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder