Mehmet Coşkundeniz İlişkilerde Instagram faktörü
HABERİ PAYLAŞ

İlişkilerde Instagram faktörü

Instagram hayatımızın bir parçası. Ama maalesef çiftler arasındaki en büyük sorunlardan biri. Birlikte fotoğraf paylaşılmaması, arkadaş listesinin kabarık olması, sevgilinin tanımadığı kişilerin fotoğraflarını beğenmesi, storyleri izlemesi, etiketlememesi... Bugün Instagram’la ilgili gelen soruları yanıtlamak istiyorum.

BİRLİKTE ÇEKİLMİŞ FOTOĞRAFIMIZI PAYLAŞMIYOR

Sevgilim daha önceki sevgilisiyle Instagram’da fotoğraf paylaşıyordu. Bir yıldır birlikteyiz ama benimle çektirdiği fotoğrafları hiç paylaşmadı. Kendisine sorduğumda, “Ben aşkımı Instagram’la mı kanıtlayacağım?” diye çıkışıyor. Neden böyle yapıyor?

Haberin Devamı

Demek ki sen henüz onun nezdinde ‘sevgili’ kategorisinde değilsin. Belki biraz daha zamana ihtiyacı var. Ama bu benim iyi niyetli bir cevabım. Şeytanın avukatlığını da yapmak gerek. Birliktelik bir yılı geçtiği halde insan hâlâ sevgilisiyle Instagram’da fotoğraf paylaşmıyorsa, bazı kişilerin görmesini istemiyordur, bu çok net. Kim bu kişiler? Mesela yedekte tutulan birileri... Mesela sudan bahaneyle terk edilmiş eski sevgililer. Hatta daha da ileri gideyim, şu ana kadar varlığından haberdar olmadığınız bir eş...

KALABALIK FOTOLARDA BİLE BEN YOKUM

Sevgilim kız erkek sosyal arkadaşlarıyla fotoğraflarını paylaşırken benimle olanları paylaşmıyor. Hatta benim içinde bulunduğum kalabalık fotoğrafları bile Instagram’a koymuyor. Beni neden saklamak istiyor?

Çünkü hayatında özel birinin varlığının bilinmesini istemiyor. ‘Public’ olarak kalmak istiyor. Yani gelecek tekliflere açık. Dışarıya, “Ben sosyal biriyim ama hayatımda özel kimse yok” mesajı vermeye çalışıyor. Bir başka deyişle bu tür kişiler, yeni birini buldukları an var olan ilişkilerini bitirecek olan kişilerdir. Bir sonraki ilişkisinde de fotoğraf paylaşmayacak ve sürekli bir arayış içinde olacaktır.

BENİ INSTAGRAM’DA TAKİP ETMİYOR

Sevgilim birlikte fotoğraflarımızı paylaşmadığı gibi, beni takip bile etmiyor. Üstelik altı aydır birlikteyiz. Bunu sormaya bile çekiniyorum. Beni bu kadar yok saymasını da hazmedemiyorum.

Eyvah eyvah... Bu tür insanlar sevgililerini tamamen ‘yok’ sayarlar. Aslında yanlış bir sözcük kullandım. O, sizin için sevgili statüsünde olabilir ama siz onun için asla o statüde değilsiniz. Yani varlığınızı külliyen reddediyor. Bir olasılık da şu. Zaten hayatında bir başkası var ve takibe aldığı herkesi kontrol ediyor. Bu durumda sizinle ilişkisi ortaya çıktığında skandal yaşanacağından, takibe bile almıyor.

Haberin Devamı

HERKESİ İZLİYOR BANA BAKMIYOR

Sevgilim, benim fotoğraflarımı lıke’lamıyor, story’lerimi izlemiyor. Ama başka kadınlara bol bol like dağıtıp, story story geziyor. Bu da beni deliye döndürüyor. Bundan nasıl vazgeçer?

Sosyal medya çapkını da ondan. Biliyorsunuz ki Instagram’da her şey ‘like’ ile başlıyor. Sonra story’lere ifade bırakmak, derken DM ve ardından beklenen buluşma. Sevgiliniz sizden çoktan vazgeçmiş durumda. Tabii siz bunu dile getirdiğinizde sizi paranoyaklıkla, kendisini kısıtlamakla suçlayacaktır ve hatta üste çıkmaya çalışacaktır. Kanmayın, bunlar hep suçluluk psikolojisi.

Haberin Devamı

PAYLAŞMAMAK BİZİM TERCİHİMİZ

Sevgilimle ikimiz de birlikte fotoğrafımızı paylaşmıyoruz. Bu bizim tercihimiz. İlişkimiz için bir sorun oluşturur mu?

Neden oluştursun ki? Aranızda böyle bir anlaşma varsa, kimse kimseye fotoğraf koyma konusunda baskı uygulamıyorsa bu harika. Demek ki siz birçok çifte göre sosyal medya etkisini ilişkinizde epey azaltmışsınız. Birbirinize olan sevginizi, bağlılığınızı sosyal medyadan değil, yüz yüze, baş başa ifade edebiliyorsunuz. İşte bizim böyle sahici, böyle örnek alınacak ilişkilere ihtiyacımız var. Tebrikler!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder