Mehmet Coşkundeniz İlişkilerin çok tatlı 10 aşaması
HABERİ PAYLAŞ

İlişkilerin çok tatlı 10 aşaması

Her ilişki yeni başladığında, bir daha asla yaşanmayacak aşamalardan geçer. Bu aşamalar, ilişki ilerledikçe birlikteliğin de temelini oluşturur. Kimileri, tüm bu güzel aşamaları hemen atlayıp ‘bir sonraki aşama’ya geçmek istiyor ama işte bu da büyük hata oluyor. Ben size bu tatlı aşamaları hatırlatmak istedim. Böylece hem o zamanların tadını çıkartırsınız hem de acele etmeden sindire sindire ilişkinizi yaşarsınız.

1. İLK RANDEVU

Dünyanın en heyecanlı buluşmasıdır. Bundan sonraki hiçbir buluşma da ilk buluşma gibi olmayacaktır. O gün gelene kadar kalp sürekli pır pır eder, her şey etraflıca düşünülür. Sonra buluşmaya gidilir, insan elektrik çarpmış gibi olur. Harika sohbetler edilir, gözlerin içine bakılır ve düzgün bir ilişkinin temelleri atılır.

Haberin Devamı

2. İLK DOKUNUŞ

Bir sinemada mesela, çaktırmadan ellerin birbirine teması. Ya da randevudan sonra yolda el ele yürümek. Belki bir iki dakika sonrasında bele sarılmak, tenler birbirine temas ederken birlikte yürümeye devam etmek. Bu aşamanın tadını iyi çıkartmanız gerekiyor. Çünkü bir süre sonra tenleriniz birbirine aşina olacak ve o titreme bir daha yaşanmayacak.

3. İLK ÖPÜCÜK

Ayakların yerden kesildiği, kendinizi bulutların üzerinde hissettiğiniz, bir ateşin tüm bedeninizi kapladığı harika bir an. Duyguların birbirine en iyi aktarıldığı zaman. Tadını çıkara çıkara yaşayın. Bu öpücük zihninize kazınacak ve oradan bir daha asla çıkmayacak. Ve lütfen bir sonraki aşamaya geçmek için acele etmeyin.

4. İLK SOSYALLEŞME

Birbirinizi, arkadaşlarınıza takdim ettiğiniz zaman ilişkinizin seyrinde gittiğini de onlara göstermiş olursunuz. Sonra birlikte buluşmalar planlanır, partiler, piknikler, ev oturmaları, yemekler ve böyle devam eder. Bu aşamayı da pek geciktirmemelisiniz. İki başınıza, bir süre sonra sıkılırsınız.

5. İLK TATİL

İnsan yolculukta kendini belli eder. Keyifli geçecek bir tatilden sonra şehre döndüğünüzde aranızdaki bağın güçlendiğini hissedecek ve hemen bir sonraki kaçamağınızı planlamaya başlayacaksınız. Aman dikkat, tatile gideceğiniz yeri birlikte seçin, emrivaki hoş değil.

Haberin Devamı

6. İLK KAVGA

İlişkiniz her zaman güllük gülistanlık olmayacak, arada tartışacaksınız. Önemli olan bu tartışma ve kavgalardan sonra birbirinizin gönlünü alabilmenizdir. Egolarınızı bir kenara bırakıp ilişkinizi devam ettirme iradesini ortaya koyarsanız, aşamayacağınız sorun yoktur.

7. İLK PLAN

Artık ilişkinizin geleceği için planlar yapmaya başlayabilirsiniz. Evlenmek mi istiyorsunuz? Ya da “Biz böyle iyiyiz” deyip aynı şekilde devam etmek mi? Bunları konuşup planlayın. Bu aşama sizin artık bağınızın çok güçlü olduğunu ve hayatı birlikte paylaşma arzunuzdan vazgeçmeyeceğinizi gösterir. Bu aşamada birbirinizin görüşlerine saygı duymanız da çok önemli.

8. İLK TANIŞMA

Tabii ki ailelerle tanışmaktan söz ediyorum. Zaten epeydir birinin varlığından haberdarlardı. O zaman evlatlarının birlikte olduğu kişiyi tanıma hakları da var. Ailelerle tanışmak, gerçekten üst seviye bir ilişki yaşadığınızı gösterir. Öyleyse o planlardan da ailelerinize söz etmenizin zamanı gelmiştir.

Haberin Devamı

9. İLK AYRILIK

Kavga edip ayrılmak değil demek istediğim, zorunlu ayrılıklar. Zaten her kavga ettiğinizde ayrılıyorsanız bu aşamaya gelemezsiniz. Zorunlu ayrılık, iş icabı, eğitim icabı gibi belirli bir süre ayrı kalmayı içeriyor. İşte bu ayrılık zamanları sizin aşkınızı alevlendirecek. Bütün mesele ayrılığı olabildiğince kısa tutmak. Arada mesafe olan ilişkiler yürümez.

10. SONSUZ GÜVEN

İşte bu aşama aranızdaki güven duygusunun en kuvvetli olduğu aşamadır. Artık birbirinizin birer parçası olmuşsunuzdur. Yan yanayken dünya yansa umurunuzda olmaz. Birinize bir şey olsa öbürünün iki eli kanda olsa bile yardıma koşacağını bilirsiniz. Güven insanın en büyük ihtiyacıdır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder