Mehmet Coşkundeniz İlişkiyi bitiren 10 kötü davranış
HABERİ PAYLAŞ

İlişkiyi bitiren 10 kötü davranış

Sevgilinizin bir kötü davranışını görmezden gelebilir veya affedebilirsiniz. Ancak bu davranış sürekli tekrarlanırsa ilişkinizde çatlak oluşturur. Her tekrarda o çatlak büyür ve en sonunda tamir edilemez hale gelir. Peki bir ilişki üzerinde yıkıcı etkileri olan kötü davranışlar nelerdir?

1-DEĞiŞTiRMEYE ÇALIŞMAK

Sevgilinizi sürekli olarak değiştirmeye ve olmasını istediğiniz kişi haline getirmeye çalışmak, ilişkinizi mahvedebilecek toksik bir alışkanlıktır. Onu başka birine dönüştüremeyeceğiniz gibi bir süre sonra kimliğini kaybetmesine neden olabilirsiniz. İlişkinin temeli iki tarafın da birbirinin kişiliğine saygı duymasıdır.

Haberin Devamı

2-HERKESiN ÖNÜNDE KAVGA ETMEK

Tartışmalarınızı kendi özel alanınızda tutmak yerine halka açarsanız, sevgilinizi utandırırsınız. Bir probleminiz varsa başkalarının önünde bunu halledemezsiniz. Sevgiliniz kendisini küçük düşmüş hisseder. Ve ne yazık ki bu hissin geçmesi kolay değildir. Bu durum tekrarlandıkça ilişkiniz de bitiş noktasına yol alır.

İlişkiyi bitiren 10 kötü davranış

3-TARTIŞMAYI UZATMAK

Bir tartışmayı olması gerekenden daha fazla uzatmak ciddi anlamda zaman kaybıdır. Tartışma bitmedikçe ya da haklı olduğunuzu kanıtlamak için uzattıkça sevgilinizi suskunluğa itersiniz. Her şeyi defalarca konuştuğunuz halde bir uzlaşma yolu bulmanız imkansız hale gelir. Uzlaşamadıkça da birbirinizden uzaklaşır ve yalnızlığa itilirsiniz.

4-KiN TUTMAK

Sevgililer birbirinin tarafıdır. Onu bir rakip olarak görüp üstelik yaptığı şeyleri kafanıza not ederek ve bunların intikamını almayı planlayarak ilişki yürütemezsiniz. İnsan sevdiği kişiye kin tutmaz. Sevgiliniz yaptığı hatadan dolayı özür dilediyse onu affedin ve bir daha konuyu açmayın.

5-ESKi SEVGiLiYLE KARŞILAŞTIRMAK

Böyle bir şey yapıyorsanız, aklınızda hâlâ eski sevgiliniz var demektir. Sevgiliniz öyle ya da böyle bu durumu fark edecektir. Peki o zaman ne yapacaksınız? Nasıl bir bahaneyle bu işin altından kalkacaksınız? Bu alışkanlığınızdan vazgeçemiyorsanız ayrılmanızı ve eski sevgilinizden bir şans daha istemenizi öneririm.

6-ÖZEL ALANA KARIŞMAK

Haberin Devamı

Sevgili de olsanız, nikah defterine imza da atsanız ikiniz de ayrı bireylersiniz. Sevgililer birbirinin özel alanına karışmaya başlarsa bu işin altından kalkamazsınız. Sevgilinizin ne yaptığını gizlice araştırmaya çalışırsanız, onun size olan güvenine de ihanet edeceğinizi unutmayın.

7-SÜREKLi BiRLiKTE OLMAK

Sevgililerin birlikte zaman geçirmesi, hayatı paylaşmaları çok doğal. Ama 7/24 değil. Böyle bir durum sıkıntı vericidir, boğucudur. Yapışık ikizler gibi yaşayamazsınız. Sağlıklı bir ilişkide ayrı ayrı başka şeyler yapmak mutlaka gereklidir. Ayrıca birbirinizi özlemenizi de sağlar.

İlişkiyi bitiren 10 kötü davranış

8-ZiHiN OKUMASINI iSTEMEK

İhtiyaçlarınızı dile getirmemek, sevgilinizin sizin dile getirmediğiniz o şeyi anlamasını beklemek, anlayamadığı için de küsmek ya da tartışma çıkarmak korkunç bir davranış. Ne istiyorsanız bunu açık ve net olarak söylemelisiniz.

9-iLGiSiZLiK VE BOŞVERMiŞLiK

Sevgilinizle ilgilenmiyorsunuz ve ilişkiniz için hiçbir şey yapmıyorsunuz. “Saldım çayıra, Mevlâ’m kayıra” durumundasınız. O zaman neden bir sevgiliniz var? Her ilişki emek ister. Siz çaba göstermediğiniz sürece sevgilinizin tek başına çabası yetmeyecektir. Anılarınızı canlandırın, yeni anılar oluşturun.

Haberin Devamı

10-TAKDiR ETMEMEK

Sevgilinizin takdir ve övgü ihtiyacını ihmal ederseniz, onu ilişkideki temel bir ihtiyaçtan mahrum bırakırsınız. Hiç kimse hafife alınmak istemez. Sevgilinize sizin için yaptıklarına karşı takdirinizi göstermezseniz, o da bu ilişki için uğraşmaktan vazgeçebilir. Takdir ettiğiniz gibi sevgi sözcüklerini de asla ihmal etmemelisiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder