Mehmet Coşkundeniz İlişkiyi mahveden davranışlar
HABERİ PAYLAŞ

İlişkiyi mahveden davranışlar

Bir ilişkide yapılması gerekenler vardır, bir de yapılmaması gerekenler vardır. İlişkinin rutinine kendimizi kaptırdıkça daha sık yanlış davranmaya başlarız ve bu da ilişkinin sonunu hazırlar.

1. ALINGANLIK

Sevgilinizin her söylediğini ters anlayıp bir de üzerine birkaç günlük küslükler eklerseniz, üstelik her seferinde onun özür dilemesini beklerseniz durum vahim demektir.

2. KAVGACILIK

Her konuda kavga çıkarıp bir de kendinizi haklı ilan etmeye kalkarsanız, hatta her kavgayı da “Bitti bu iş” diye noktalarsanız karşınızdaki kişiyi kısa sürede bıktırırsınız.

Haberin Devamı

3. PATAVATSIZLIK

Ağzınızdan çıkanı kulağınız duymalı. Patavatsız olmamalısınız. Tartışma sırasında hakaret etmemelisiniz, sevgilinizi aşağılamamalısınız, canını yakacak sözler söylememelisiniz.

4. UMURSAMAZLIK

Arkadaşlarınızın önünde kavga edip buna herkesi tanık ederseniz, her buluşmanız olaylı biterse, sorun var demektir. Sevgilinizi umursadığınızı özellikle başkalarının yanında daha fazla göstermelisiniz.

5. ISRARCILIK

Sürekli sorular sorup aldığınız cevaplarla yetinmiyor ve üstüne gidip ısrarcı davranıyorsanız ilişkiniz için tehlike çanları çalıyor demektir.

6. SORGULAYICILIK

Söylediği şeyleri sorguluyorsanız, her hareketinden ayrı anlam çıkarmaya çalışıyorsanız, onu her gün yeni bir teste sokuyorsanız bu ilişkiyi gözden çıkarmışsınız demektir.

7. KISKANÇLIK

Kıskançlığı bir baskı unsuru olarak kullanmaya başladığınızda sevgilinizi kaçırırsınız. Sonunda mutlaka kendini sıkışmış hissedecektir ve bu duygudan dolayısıyla sizden kurtulmaya çalışacaktır.

8. ŞÜPHECİLİK

Şüphecilik, hastalıklı kıskançlığın bir ürünüdür. Her şeyi araştırmaya başlamışsanız, cep telefonunu gizlice karıştırıyorsanız bu iş bitmiş demektir. Siz iyisi mi fazla uzatmadan ayrılın gitsin.

9. GÜVENSİZLİK

Güvensizliği ilişkinin temeline oturtursanız sevgiliniz ağzıyla kuş tutsa sizi inandıramaz. Kimse de kendisine güvenmeyen biriyle ilişki yürütmek istemez.

10. BENCİLLİK

Her yerde, her ortamda kendinizi ön plana çıkarıyorsanız, sevgilinizi düşünmüyorsanız, kendi rahatınız her şeyin önündeyse, kısa sürede terk edilebileceğinizin garantisini verebilirim.

Haberin Devamı

11. UNUTKANLIK

Özel günleri unutmayı alışkanlık haline getirdiyseniz, hiçbir sürpriz yapmıyorsanız, artık bu ilişki için ayrılık şarkıları çalmaya başlayabilirsiniz.

12. İLGİSİZLİK

Siz sevgilisiniz ve aranızdaki o heyecanı ve ilgiyi devam ettirmek zorundasınız. Bu nedenle ilginizi asla eksik etmeyeceksiniz. Başka şeyler önceliğiniz olursa ilişkiniz biter.

13. DALGACILIK

Sevgilinizin bir eğitimi, kariyeri, yaşam tarzı var. Bunları olduğu gibi kabul etmek zorundasınız. Onun özellikleriyle dalga geçip küçümserseniz, gözündeki değeriniz düşer.

14. SORUMSUZLUK

‘İlişki sorumluluğu’ diye bir şey vardır. Özür dilemeyi bilmelisiniz. ‘Çift’ olduğunuzu hiçbir zaman unutmamalısınız. Bunları yapamıyorsanız ilişkiye de başlamamalısınız.

15. SAYGISIZLIK

Anlattığı bir şeyi dinlememek, sık sık sözünü kesmek, “Sen zaten bunu başaramazsın ki” deyip moralini bozmak, kestirme yoldan sizi sona götürür.

16. YALANCILIK

‘Beyaz yalan’lar zararsızdır. Ama karşımızdaki insanın hayatını etkileyecek şekilde yalan söylüyorsak, bunun ortaya çıktığı an o ilişkinin biteceğini de bilmeliyiz.

Haberin Devamı

17. SADAKATSİZLİK

Bir kişiye bağlı kalmayı beceremiyorsanız uzun süreli ilişkiler size göre değildir. Sadakatsiz olmak, karşınızdaki insana saygınız olmadığı anlamına da gelir.

18. CİMRİLİK

Cebine cimri olan, aşkına da cimridir. Defalarca kanıtlanmış bu yargıyı siz değiştiremezsiniz. Yani cimriyseniz, aşk konusunda da duygularınızı yeterince gösteremiyorsunuz demektir.

19. UKALALIK

Tamam çok bilgilisiniz, her konuda bilginiz var. Her konuda ahkam kesmek iyi bir özelliktir ama muhabbet yeteneğiniz varsa... Aksi takdirde bu ukalalığa girer.

20. AYLAKLIK

İlişki demek, öyle ya da böyle ileriye doğru adım atmak demek. Artık ‘çift kişilik’ düşünmek demek. Siz böyle yapmak yerine aylak aylak geziyorsanız vah halinize!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder