Mehmet Coşkundeniz Instagram'da üç ayrı hesabı var
HABERİ PAYLAŞ

Instagram'da üç ayrı hesabı var

3 yıldır birlikte olduğum sevgilimin Instagram’da benim bildiğimden başka 2 hesabının daha olduğunu tesadüfen öğrendim. Sorduğumda “Birini iş için kullanıyorum, diğerini de bazı insanları takip etmek için. Çünkü onları takip ettiğimi bilmelerini istemiyorum” diye cevap verdi. Hesapları inceledim ve şüphe çekici bir şey bulamadım. Ama silmiş de olabilir tabii. Ne yapmalıyım? KARDELEN

Instagramda üç ayrı hesabı var

Aslında birçok kişi, bu tür sahte hesaplarla birilerini takip ediyor. Belki gerçekten söylediği doğrudur. Ama problem, bunu sana söylememiş olması. Bu durum güven problemine yol açar. Birileriyle sahte isimli hesabından irtibata geçmiş, mesajlaşmış ve sonra silmiş olabilir elbette.

Haberin Devamı

Varsayımlar üzerine hareket etmek yerine şüpheyi ortadan kaldırmak gerekiyor. Örneğin bu hesapları seninle birlikteyken açsın. Instagram’da birlikte gezin. Bu sırada mesaj gelirse, sen de o mesajda ne olduğuna bakar, gerçeği görürsün. Ama çok rahatsızsan bunu ona açıkça söyleyip hesapları tamamen silmesini isteyebilirsin.

SEVGİLİMİN ESKİ AŞKI BENİ TAKİP EDİYOR

Sevgilimin benden önce birlikte olduğu kadın nedense beni Instagram’dan takibe aldı. Bu durum beni tedirgin ediyor. Ne yapmaya çalıştığına anlam veremiyorum. Bunu sevgilimle paylaştım, “Ne yapayım, arayıp takipten çık mı diyeyim?” diyor. Aslında haklı. Ben de engellemek istemiyorum çünkü o zaman kendine güvensiz biri olarak görüneceğim. İşin içinden çıkamıyorum. AYDAN

Diyelim ki yalan söylüyor. Neden bu kadar telaşlısın? Bırak takip etsin. Anlaşılan nasıl bir ilişkiniz olduğunu, senin nasıl yaşadığını öğrenmek istiyor. Saklayacak bir şeyin yoksa bunun bir sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum. Sevgilin de bu durumu önemsemediğine göre ortada bir sorun yok.

Yani sizin için yok ama onun için var. Çünkü seni takibe alarak aslında eski sevgilisini de takibe almış oluyor. Demek hala ona karşı birtakım hisleri var. Aslında bunu ona sorabilirsin. Özel mesaj yollayıp “Görmek istediğin nedir?” sorusunu yöneltebilirsin. Belki de bu sorudan sonra yaptığının farkına varacak ve seni takipten çıkacaktır.

Haberin Devamı

WHATSAPP BENİ ÇİLEDEN ÇIKARDI

6 senelik bir ilişkim var. Ben erkek arkadaşımın WhatsApp kullanmasıyla ilgili çok fazla sorgulama yapıyorum. Sürekli, “Kiminle konuşuyorsun, neden online oldun, şimdi niye bana yazmıyorsun?” gibi sorular soruyorum. Bu huyumdan erkek arkadaşım nefret ediyor. Ben de bundan kurtulmak istiyorum ama bir türlü yapamıyorum. Bana bir yol gösterir misiniz? E.A.

Kendine şunu sormalısın, “Ben erkek arkadaşıma güvenmiyor muyum?” Eğer güvenmiyorsan o zaman ikinci soruyu sormalısın. “Neden güvenmediğim biriyle beraberim?” bu soruların yanıtı aslında sorunu çözecektir. Güvenmediğin biriyle berabersen zaten senin için kimsenin yapabileceği bir şey yok. Ama güveniyorsan o zaman da sorgulamayacaksın.

Sevgilinin arkadaşları yok mu? Başkalarıyla yazışamaz mı? Mesela ailesiyle oradan haberleşemez mi? Üstelik bunun için sana hesap vermesine de gerek yok. Ama sen “Kesin başka bir kadınla yazışıyordur” diye şüphe içindeysen tavsiyem, bir an önce bu ilişkiyi bitirmen. Çünkü hayat böyle şüphe içinde geçmez.

Haberin Devamı

GÖRÜŞMEDEN BİTEN İLİŞKİ Mİ OLUR?

Ailem aracılığıyla biriyle tanıştım, aralıklarla 4 ay konuştuk ama yüz yüze görüşmedik. İlk tanıştığımızda çok iyi anlaşıyorduk. Bir gün tartıştık ve bozuştuk. Cevap vermediği halde sürekli aradım, mesaj attım. Beni engellemiş, benim hatamdı. Onunla görüşmek istiyorum çünkü birbirimize çok uygun olduğumuzu ve o hayatımda olursa daha güzel olacağını düşünüyorum. Geri döner mi? İSİMSİZ

Ailen seni evlenme düşüncesiyle biriyle tanıştırıyor ama siz hiç görüşmüyorsunuz. Görüşmemiş olmanıza rağmen mesajlarla, telefonla bir ilişki yürüttüğünüzü sanıyor ve sonra ayrılıyorsunuz. Şimdi sen o hiç görüşmediğin kişinin sana çok uygun olduğunu düşünüyorsun. Bunların hepsi yanlış. Sen o kişiyle ilişki yaşamadın, dolayısıyla ayrılmadın.

Sen o kişiyi hiç tanımadın, dolayısıyla sana uygun olup olmadığını bilmiyorsun. Yani yaşadığın her şey kurgu. Bir film gibi düşün. Aslında ortada hiçbir şey yok ama sen varmış gibi davranıyorsun. İyisi mi onun geri dönmesini beklemek yerin gerçek, elle tutulur ilişkilere odaklan.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder