Mehmet Coşkundeniz Kalbi kırıklara yeni yılda aşk kılavuzu
HABERİ PAYLAŞ

Kalbi kırıklara yeni yılda aşk kılavuzu

Yepyeni bir yıl, yeni umutlar, yeni kararlar... Şunu bilmelisiniz ki, aşk, kim olursak olalım hepimizin hak ettiği bir şeydir. Aşka küsmek, sevmekten vazgeçmek kalp kırıklığınızı onarmaz. Aksine içinde bulunduğunuz durumu daha da kötüleştirir. Size bir kılavuz hazırladım. Belki kalbinizin kırılma riskini sıfıra indirmez ama size yeni yılda daha iyi bir aşk için yol gösterebilir...

1.HATALARDAN DERS ALIN

Kalbinizin kırılmasından, ayrıldığınız sevgilinizi suçluyor olabilirsiniz. Peki sizin hiç mi hatanız yok? Şöyle bir düşünün ve kendi hatalarınızla da yüzleşin. Bu yüzleşme size, bir sonraki ilişkinizde neleri yapıp neleri yapmayacağınız konusunda yol gösterecektir. Kendinize karşı dürüst olmalısınız.

Haberin Devamı

2. ACELE ETMEYİN

Bir kalp kırıklığını, alelacele verilmiş bir kararla hayatınıza aldığınız kişi iyileştiremez. Yani aşkta çivi çiviyi sökmez. Şu an yaşadığınız bu kötü günler mutlaka geçecek. Size gerekli olan şey, doğru zamanda doğru kişi. “Yoksa bu yılı da yalnız mı geçireceğim?” telaşına düşmeden, sizin için değerli olan ve size değer veren birini beklemelisiniz.

3. TANIMAYA ÇALIŞIN

Şu an tüm erkekler ya da kadınlar hakkında kötü düşünüyor olabilirsiniz. Herkes aynı değildir ve bu önyargıdan kurtulmak gerekir. Özel olduğunu hissettiğiniz birini bulduğunuzda onun hakkında olabildiğince çok şey öğrenmelisiniz. İlk izlenimler, bir kişinin niyetinin ne olduğuna dair bazı ipuçları verir, ancak yeterli olmaz. Onu tanımak için kendinize zaman tanıyın.

4. BEKLENTİYE GİRMEYİN

Aşk, bir alışveriş ilişkisi değildir. “Ne verirse karşılığını da o kadar alır” yargısının yanlış olduğunu belirtmeliyim. İlişkinizde cömert olmalısınız. Buradaki cömertlik maddiyat içermiyor. Sevginizi, şefkatinizi sunarken bunu bir hesap içinde sunmayın. Siz verici olun, karşınızdaki zaten bunun karşılığını verir.

5. ŞÜPHE ETMEYİN

Yeni yılda hayatınıza alacağınız kişi sizi şaşırtabilir. Sevgisiyle, ilgisiyle sizi şımartabilir. Siz de “Acaba bir ‘love bomb’a mı tutuluyorum?” diye düşünmeyin. Karşınızdaki kişinin verdiklerini gönülden kabul edin. Siz kendinizi neyin mutlu ettiğini biliyorsunuz. Sevgiliniz de size bu mutluluğu yaşatıyorsa altında bir şey arayarak mutsuz olmayın.

Haberin Devamı

6. EMPATİ KURUN

İlişki bir ortaklıktır ve her iki tarafın eşit hissesi vardır. İki ayrı birey olsanız da özellikle çatışma anlarında empati duygusunu kullanmanız gerekir. Yaşadığınız her şeye bir de onun gözünden bakmayı deneyin. Çözüme ulaşmanın en kolay yolu empatidir. Zaten uzlaşmanın anlamı da budur.

7. İŞARETLERİ İZLEYİN

İlişkiler dinamiktir ve her an değişebilir. İşler iyi gitmediğinde, her şeyin yolunda olduğunu düşünerek kendinizi kandırmayın. Bunu yaparsanız, sorunun üzerini kapatırsınız ve çözümsüzlüğe doğru yol alırsınız. Yani ilişkinizin verdiği işaretleri takip etmelisiniz. Böylece bir kalp kırıklığını, olayın başında önleyebilirsiniz.

8. BİRLİKTE KARAR VERİN

İlişkinizin ilerleyen günlerinde ilerisi için neler yapmayı planladığınızı birlikte kararlaştırın. Belki siz ilişkinizi bir sonraki aşamaya taşımak istiyorsunuz ama sevgilinizden o sinyali alamıyorsunuz. Bunu içinize dert edip tek başınıza düşüneceğinize iletişim kurarak belirleyin. Ve lütfen akışına bırakın.

Haberin Devamı

9. GÜVENMEKTEN VAZGEÇMEYİN

Bir önceki ilişkinizden kaynaklanan kalp kırıklığınızın sebebi, güveninizin zedelenmesi olabilir. Şu an hayatınızdaki kişiyle aynı şeyi yaşama endişesi sizi güvensizliğe sürükler. Öncelikle hislerinize güvenin. Yani güvensizlik hissi içindeyseniz muhtemelen bir şeyler oluyordur. Ama bu his olmadan kuruntu yapıyorsanız, ilişkinize zarar veriyorsunuzdur.

10. KABUL EDİN

İyi, kötü, neşe, hüzün ve diğer bir dolu duygu... Hepsi insanlar için. Yaşadığınız her şeyi kabul edin. Bunların sizin öğrenme serüveninizin bir parçası olduğunu düşünün. Kendinizi ya da sevgilinizi suçlayabilirsiniz. Ancak hayatınız böyle geçmez. Kabul etmeyi ve bunu yaptıktan sonra da affetmeyi öğrenmelisiniz. Bu, sizi büyük bir yükten kurtaracaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder